Петър Колев: Някои структури в РСМ не искат страната в ЕС

Подадени са сигнали до Европа
13 окт 2022 22:00, Росен Стойчев
15
Петър Колев: Някои структури в РСМ не искат страната в ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

"За последната година има над 100 сигнала изпратени до европейски институции от наши съграждани в РСМ. Сигналите към европейските институции нарастват, което е изключително парадоксално.

Още по темата
От една страна всички в Македония твърдят, че искаме да станем по-бързо членка в ЕС, а като че ли тази практика на грубо отношение към българите в Македония доживява своя апогей."

Това каза пред БНР Петър Колев, юрист и журналист, председател на Граждански демократичен съюз в Северна Македония.

РСМ погазва основни принципи на европейското семейство, категоричен е Колев, който подчерта, че Европейската комисия отчита нарастване на езика на омразата и проблемите, свързани с правата на човека в Северна Македония.
Колев даде примери с инциденти и хулигански прояви в близкото минало, при които никой от организаторите и участниците не е бил наказан.

Той изрази предположение, че "се прави от някакви структури в Македония, които дълбоко в себе си не желаят Македония да стане част от ЕС".

По думите му "това е официална политика в Македония", а официалните власти "ползват груб език към българите и към България".

"Това е едно подстрекаване на агресия в обществото.", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Нашите политици да не ми канят Зеленски (бандеровица),ами да им вземат бг паспортите на тия лайньовци македонските, и най накрая да защитят България ,а не да лижат газове на чужди интереси
11
0
 
6
 
! Отговори
Отдавна е ясно! преди 1 година
Никога Сръбските копои на власт в Северна Македония няма да допуснат тя да влезе в ЕС преди патрона си Сърбия!И на малките деца е ясно като бял ден!
10
1
 
7
 
! Отговори
toti преди 1 година
Тва не е никва държава а ЕДИН ГРАД В БЪЛГАРИЯ наречен С?ВЕРНА МАКЕДОНИЯ,ако ли не да си ги вземат Албанците и да спрем да им обръщаме внимание!!!
9
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
Северните смешковци, ако признаят историческите факти, и се спре джафкането срещу нас,то тяхната бутафорна държавица се обезмисля на 100%Те го знаят, и ще ни провокират всякак докато албанците ги смачкат.
8
1
 
3
 
! Отговори
Rapsodia преди 1 година
На тази горе със байрака,ще и туря Знака.И после че да прича по бугарски.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украина - 2 на Западната ни граница!
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно прав е г-н Колев. Властта в СМ насърчава с думи и бездействие говора на омраза и чувство за безнаказаност спрямо агресията изключително насочена срещу България и българите. Те са мишена и отдушник на нещастието, страха и комплексите най-вече на функционално неграмотното и индокринирано население. Трябва да се изисква от ЕС, помощите от предприсъединителните фондове да се обвържат с спазването на правата най-вече на българите в СМ. 30907
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Тук копейки,и Там копейки. Само дето на русофилите в СМ им викат ,,патриотари". Ония завалиите дори и понятие на израза ,,патриот" не знаят що означава.От както Г.Димитров ги продаде за едното място на председател на БКП на Тито,макеттата знаят че да си патриот означава да се дупиш на Кремъл.Тя и историята им е такава,дадена от кремълските сатрапи.А за кодош,името на Вожда звучи подобаващо на български,сякаш си е дошъл на този свят със името си,и то много на място.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И добре ще направят!
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И македонците виждат,че ЕС потъва.Само нашите *** все последни разбират
2
4
 
11
 
! Отговори
toti преди 1 година
ВРЕМЕ Е ОФИЦЕАЛНО ДА ЗАЯВИМ,ЧЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ ДА СЪТРУДНИЧИМ НА РЦМ СА ВЛИЗАНЕ В ЕВРОПА !!!ДА СЕ ОТНЕМАТ ВСИЧКИ ПАСПОРТИ НА 100000 НЕ ГЛАСУВАЛИ НА ИЗБОРИТЕ Българи!!! ЯВНО ТАМ НЯМА ТАКИВА или са само СТРАХЛИВЦИ !!!
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брюкселските кратуни не искаха да слушат когато обяснявахме, че тези твари не са готови за ЕС и използваха целият си арсенал да ни извият ръцете. Сега за всеобща "изненада" се оказа, че сме прави, но западните шушумиги са прекалено горди да го признаят.