Германия криминализира отричането на геноцида

Бундестагът гласува законодателна поправка за речта на омразата
21 окт 2022 15:52, Елка Василева
37
Германия криминализира отричането на геноцида
Снимка: архив, БГНЕС

Германският Бундестаг (долната камара на парламента) одобри допълнение в Наказателния кодекс, което изрично обявява одобряването, отричането или омаловажаването на геноцида и военните престъпления за наказуемо деяние, съобщи ДПА.

Бундестагът гласува късно снощи поправката в настоящото законодателство за речта на омразата.

През декември миналата година Европейската комисия обвини Германия, че не изпълнява в достатъчна степен решение за борба с расизма и ксенофобията в рамките на наказателното право.

Новият текст допълва съществуващите законови норми.

Съществуващият закон, приет през 1994 г., въвежда разпоредба, която изрично санкционира отричането на Холокоста в германския наказателен кодекс и налага наказание лишаване от свобода за срок до пет години или глоба.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Това е ДемоКрация :) По време на соца ни се втълпяваше за прогнилия капитализъм. И бяха прави. Жалко, че заменихме прогнилия социализъм с прогнилия евроатлантизъм. Голяма крачка настрани направихме.
32
0
 
1
 
! Отговори
А така преди 1 година
Най-криминално проявените са есес и фащ .Те отричат да си признаят,че войната в Украйна се създаде от тях и се поддържа от тях.Русия е виновна за *** които вярват на фалшивите им пропагандни медии.ЕСЕС Е ГОНИЦИД ЗА БЪЛГАРИЯ НИКЪВ ШЕНГЕН НИКВО ЕВРО ДА СИ ПРЕБИРАТ ВЕРЕСИИТЕ ТАЗИ НЕОФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ
31
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 1 година
В ИМЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА,: СЕГА СЕ ИЗВЪРШВАТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО. ЧИСТИТО НА ОСВОБОДЕНИТЕ....
30
0
 
1
 
! Отговори
Сети преди 1 година
29, диктатурата отдавна се казва демокрация. Проектът в действие, ковид беше опипване на почвата и репетиция. Тая зима глад, студ, още повече затягане на каиша. Докато стадото съвсем не избеснее и не стане готово за кланицата... Или новата тясна кошара, която вече е приготвена за него. Или ако стадото не озверее дотолкова, че да разкъса на парчета и овчарите, и техните ***. По добре второто за мен.
29
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Как ще определи тази к.у.чк.а Германия,онова,което са вършили бандеровците по време на войната,като маши на нацистите,?А онова,което същите тези изчадия вече 8 години вършат в Донбас?
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отричането на геноцида?!? На кой точно геноцид? На който кажат другарите? Вече всеки приет закон е срещу гражданите и засилва властта на "демократите", които ни управляват. Лека полека ни сваряват като жаби. Идват времената на Оруел и новоговорът. Кой би повярвал, че демокрацията може да се изкриви така. Скоро на диктатурата ще се казва демокрация!
27
0
 
20
 
! Отговори
Тръндафила преди 1 година
Еврейска диктатура в Германия
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В такъв случай е крайно време ние българите да поискаме репарации за извършвания над нас геноцид, откакто се присъединихме към ЕС
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холокостът е лъжа.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гьоринг, министерство на истината ;)
23
1
 
18
 
! Отговори
Хмммммм преди 1 година
А имаме ли право да се съмняваме? Щот аз се съмнявам в числата, които се цитират. Имало го е, но числата ми изглеждат малко .... големки. Та, имаме ли право да се съмняваме? Или сме длъжни сляпо да вярваме. Много ключов момент е това!
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Белгия кога ще си плати за зверствата от Леополд Втори над местното население в Белгийско Конго? Евреите са хора, а *** не са? Отново наблюдаваме двоен стандарт
21
0
 
16
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Каквото и да приемат е все тая. Аз съм жив пример. Сигнализирах за дискриминацията и омраза към християните. Насочена и концентрирана, но ми изгубили писмото с обясненията. Сигнализирах като по-добър гражданин и от тях на собствената им държава. Всичко в този свят е фалш и пари. За хора като нас само експлоатация и дискриминация отвсякъде. Да си християнин вече не е модерно според новите трендове. Е да си прикрит фашист и нацист християнин е друго. Двойни стандарти
20
0
 
18
 
! Отговори
Гьоринг преди 1 година
А Министерство на пропагандата кога?
19
0
 
31
 
! Отговори
Истина преди 1 година
а кога ще гласуват каква е разликата между свободата на словото и отричането или омаловажаването на геноцида? С какво Турция примерно ще бъде наказана че е избила милиони Арменци и е завзела Арменска територия? и на някой черен като му кажеш, че е черен, това ще е факт или обида?
18
1
 
24
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
В момента Канада разглежда закони срещу протестите както през зимата, също тече дело срещу участниците като ги грозят големи присъди от 5 и повече години. Тези, които дариха дори $20 за протеста им блокираха банковите сметки и ги принудиха да банкрутират. Полицията в САЩ и Канада слухти постоянно ефективно праща хора в съда единствено за мнения написани в социалните мрежи, там се праща на съд, няма както у нас предупреждения "Ама недей, не прави повече". Подобни неща се гласят за Европа и у нас.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде първо признайте арменския геноцид пък после вкарвайте в затвора. Ама няма го направите щото ердо ше ви пусне няколко милиона сирийци и всякакви танганайци .....двулични бюрократи с апани
16
1
 
29
 
! Отговори
Падат все по ниско преди 1 година
Нищо не става от тия! САЩ ги смачкаха тотално. Германия вече не съществува.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Варела трябва да бъде първия наказан..
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А опита за геноцид над арабските бежанци които затваряте в лагери, а *** ги настанявате в 3-звездни хотели?! А руснаците, на които забранявате свободно придвижване и свобода на словото?!