Полша настоява ЕС да прекрати глобите за правото

Страната е подала молба
5 ное 2022 01:00, Росен Стойчев
23
Полша настоява ЕС да прекрати глобите за правото
Снимка: БГНЕС/EPA

Полша е подала молба до ЕС за прекратяване на глобите, относно върховенството на закона в страната, съобщи Радио Варшава.

Европа настоява Полша да извърши определени съдебни реформи. Преди година беше наложена и глоба.

Тя възлиза на около един милион евро на ден.

Още по темата
Средствата се приспадат от фонда за подкрепа, предвиден за страната.

Очакваше се полското правителство да прекрати действието на дисциплинарната камара на съдиите. Страната реално я замени с нова агенция.

Запознати твърдят, че това не променя ситуацията с правовия ред в страната. Министърът по европейските въпроси Шимон Шинковски потвърди, че е подадена молба за отмяна на глобата.

Полша е предложиха сериозни аргументи, с които да обоснове искането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: молбаЕСПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върховенството на закона - хахахаха в Испания от няколко години не могат да подновят върховния съд, който се занимава с дела срещу политици, защото управляващи и опозицията не могат да се разберат кого да назначат в иначе безпристрастния съд...
18
2
 
6
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Полша винаги се е продавала и на изток и на запад!
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАНИ, ДАВАТ ТИ ПАРИ И ИСКАТ ДА ИГРАЕШ ХОРО. АМИ ИГРАЕШ ХОРО, ЩОТО АКО НЕ- ИГРАЕШ РУСКА "ПЛЯСКА"
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази новина много ме разстрои.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес е голям християнски празник. Редно е да насочим мислите си към нашите близки, които вече не са сред нас и да почетем паметта им. От "Позитано" 20 обаче явно са обявили нещо като ленински съботник за коментатори със задачата те да подпукат ЕС, НАТО, Украйна и изобщо всичко, което не е свързано с марксизма и със спомените за някогашния СССР.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние от България настояваме ЕС да прекрати с тъпите си еко глоби.12
13
0
 
13
 
! Отговори
Прощаваме ви фашки преди 1 година
Вече започвам да разбирам тези, които възхваляват фашисткият режим в Украйна. Те са жалки нещастни човечета които са преминали през няколко стадия на развитие през своя живот и в злобата, страха и омразата си към Русия са станали и фашисти. Засега прикриват своята фашистка идентичност, само зад русофобията си и затова с такава надежда и лелеяна мечта очакват фашистка Украйна да победи за да започне победоносният ход на новия фюрер, наркомана със зелените парцалки.
12
0
 
6
 
! Отговори
В Полша преди 1 година
Йодът свърши народът е по бункери и мазета! Но важно е да сме оптимисти!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10: Айде бе!! Пропагандисти имало! В Украйна управлението на държавата практически е в ръцете на нео-нацистки групировки! Това кой и кога ще го признае?! Аман от двойни стандарти и от политииици които си затварят очите пред очеизвадни факти!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е при новите болшевики, кой не слушка глоба, може и като старите да дойдат с танкове да наложат правото.
9
1
 
12
 
! Отговори
До 10 Много преди 1 година
Нима отричате очевидното? САЩ пращат пращат милиарди върху милиарди оръжия! Вече десетки милиарди станаха! Обаче в изявленията си казват НИЕ НЕ СМЕ СТРАНА В КОНФЛИКТА! САЩ НЕ УЧАСТВА! Когато Русия обаче ползва дронове направени по Ирански патент. Изведнъж ИРАН СЕ ПРЕВРЪЩА В СТРАНА В КОНФЛИКТА И ЗАХВЪРЧАВАТ САНКЦИИ! Тия са епитомията на ДВУЛИЧИЕ и НАГЛОСТ!
8
10
 
2
 
! Отговори
Много преди 1 година
...са пропагандистите из форума! Все се напъват да оправдаят варварското нахлуване в независима държава, някакъв си "ФАЩ"?Какво търсите в Украйна , Бе? Ще бъдете изхвърлени до последния окупатор! Ако ли не, си знаете ...Груз 200 !
7
1
 
11
 
! Отговори
А срещу фашистите преди 1 година
пт ФАЩ кой ще протестира? Кога? В Йемен има война от 2014 насам. Гражданска. САЩ поддържат смяната на режима и постоянно пращат оръжия. В тази впйна досега има загинали 400,000 цивилни. Включително майки и деца! КОЙ ЩЕ ОСЪДИ САЩ ЗА ТАЗИ КАСАПНИЦА? КОЙ И КОГА ЩЕ КАЖЕ НЕЩО НА ТЕЗИ У-БИЙ-ЦИ САЩ???
6
1
 
7
 
! Отговори
И да протестират преди 1 година
и да не протестират, Белгород тръгна! ПОСЕЙДОНИТЕ са заложени! 6 торпедота по 100 мегатона всяко! По крайбрежието на Краваристан! Фашистите няма да имат дори време да се прекръстят когато ги залее ядрено цунами с височината на 50 етажна сграда.
5
1
 
11
 
! Отговори
Насочете Протестите преди 1 година
Срещу ФАЩ трябва да протестират! Ето, Германия я удариха нейните верни съюзници от ФАЩ! Тази зима ще е равносилна за тях не на една, а на няколко ядрени експлозии в гоавните им градове. Но те са дотолкова безгръбнани, че не могат да посочат с пръст дори извършителя на атентатите върху СП. Строго секретно било, не знам си какво си. В тая ситуация Руснаците освен да ги съжаляват друго не могат да направят. Тъжна картинка са и Полша и Германия.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След ядрения апокалипсис ще оцелеят само хл-е-ба-рки-те Така погледнато нацистът ЗЕЛЕНСКИ и кликата му няма за какво да се притесняват. Същите са и Полските управляващи. Затова и напират толкова за ядрена война!
3
1
 
13
 
! Отговори
Да 1 Асан преди 1 година
Тая луда лелка купи 4 милиарда ваксини още!! И то отгоре на това което вече сме изболи в ЕС! Превърна ни на пилета бройлери дето ги бучат с антибиотици и какво ли не през ден. После за капак изпраска 9 пакета санкции на Русия и фактически закри Европейската икономика като ни превърна в придатък на САЩ! Има ли политик в Европа който да е причинил повече вреди от тази скудоумна невръстеничка?
2
0
 
7
 
! Отговори
Полша ще закОпа преди 1 година
съюза с необузданата си Русофобия. Тия са тотално вманиячени и нямат спиране. Искат да фърлят бомби да мятат, накрая пак ще ги напляскат а покрай твх и нас.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха молба за отмяна на глобата, тованяма да трогне Урсулата и Шарл Мишел.