БСП за Шенген: Решението на ЕС е обидно, като към хора втора ръка

Нинова призна, че е подложена на много силен натиск за приемане на ИК
Обновена: 8 дек 2022 20:44 | 8 дек 2022 19:00, Анисия Иванова
135
БСП за Шенген: Решението на ЕС е обидно, като към хора втора ръка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Отдавна сме изпълнили техническите условия за приемане в Шенген. Решението на ЕС да останем извън зоната е обидно и унизително като към държава втора ръка и хора втора ръка. От друга страна трябва много внимателно да се слушаме това, което ни казват като бележки – най-вече миграцията.

Това коментира пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе категорична, че решението е „политическа присъда“.

Още по темата

Нинова посочи, че още няма резултат от проверката, която БСП е инициирала за строителството на оградата по границата. Тя поискa бюджет за граничните полицаи, средства за облекло и укрепване на оградата. По темата за съставяне на правителство лидерът на БСП посочи, че никога не са имали намерение за съставяне на правителство с първия мандат.

Тя отново настоя служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, в който да предвиди: бройки за гранични полицаи, заплати за тези полицаи, средства за облекло, всичко, което им е необходимо.

Относно срещата с ГЕРБ за сформиране на кабинет тя обясни: "Отидохме на срещата с проф. Габровски от уважение към него и да му кажем, че няма да го подкрепим. Той в този момент олицетворява ГЕРБ и политиката на ГЕРБ, ние поне от 10 години се борим с модела на управление на ГЕРБ, така че няма как да направим този компромис независимо кой застава начело".

Нинова призна, че отново има натиск върху нея относно приемането на Истанбулската конвенция в България и уточни, че "този път е по-силен" поради това, че не признава третия пол.

От ПЕС са й изпратили писмо, че трябва да преодолеем законодателните бариери, да приемем всички необходими мерки и че правната рамка не може да бъде извинение за неприемане на джендър политиката.

На практика искат от нас да се противопставим на решението на КС, че нашите закони нямат никакво значение и трябва да приемем Истанбулската ковенция. "Ще приемете трети пол, ще приемете джендър идеологията в училища", изреди Нинова и отсече: "Няма как това да стане!".

Всичко, което касае насилие над жени и деца, е направено, уточни още лидерът на БСП.

И допълни, че е получила писмо и от новия председател на ПЕС - г-н Льовен, в същия дух. ПЕС били обезпокоени от БСП, че защитава традиционното семейство.

"Не закачайте децата, обръщам се към всички български граждани: "Пазете си децата", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Пази Боже и варди! преди 1 година
Нинова: Ние поне от 10 години се борим с модела на управление на ГЕРБ! Как може да си толкова цинична?!
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каквито ни "политиците" такова и отношението към нас !
89
0
 
3
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
НИНОВА НЕ Е ВТОРА РЪКА, ТЯ ДОРИ ВЕЧЕ И ЗА ПОСЛЕДНА *** НЕ СТАВА
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПО ОБИДНО Е ,ЧЕ НЕ СИ В ЗАТВОРА,БУЛЯ ИМПЕКСОВА,,ТАМ Е МЯСТОТО И НА ЛОЙКО,И НА КУП ИЗВЕСТНИ И НЕИЗВЕСТНИ ГЕРОЙ ИТ МУЛТИФИЛМИТЕ !!!
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съветските комунисти се сърдят на ЕС че не са ни приели в Шенген парадокс Путин ви чака товарете се на вакзала вземете и си Митрофанова и пътувайте за Москва
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е звучен шамар за мафиотската политика и задкулисието Обидно е за втората ръка прости крадливи корумпирани лъжливи и некадърни политици от Герб ДПС Копейкин БСП Радев погледнете се в огледалото и си отговорете на въпроса защо не ни приеха в Шенген Нинова ти с твоята извратена любов към Русия по добре пътувай към Москва какъв шенген търсиш
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По обидно е да ни приемат в шенген с буци шиши гешев и путинофилите Вече и децата знаят че не можем да си оправим *** и крадем парите от еврофондовете Нинова се занимаваше с ИК вместо да се занимавате с правосъдието и други важни теми Ще ни приемат в шенген когато си заслужава почтено мястото но преди това трябва да си изчистим бо к л у ка
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, хора, които вярват на най-наглите лъжи, които не искат да помогнат на никого и да не пожертват нищо за общата кауза, но но винаги да получават разбиране и милост , са втора ръка хора. И вземете вече да я прочетете тази ИК , може ли една дърта ... да продължава да ви лъже от парламента толкова години. Сигурно дори във Фейсбук я има някъде публикувана.
83
0
 
6
 
! Отговори
горчивата истина преди 1 година
Ми то ние сме си хора втора ръка, с нищо не сме доказали обратното. Да основната вина е на овчияТ народ, но *** ,като тази на снимката си имат същественият принос.
82
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Приватизатори ще има за всички от сърце.
81
0
 
5
 
! Отговори
само попитам преди 1 година
защо "като"?
80
4
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
СОЦИАЛИСТИТЕ СА СВИКНАЛИ ВСЕ ПО ВТОРИЯ НАЧИН, НО НЕ СТАНА. ЕВРОПА ИМА САМО ЕДИН НАЧИН. НЯМА ДВЕ СКОРОСТИ.
79
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
България искаше с нея да се държат като с равна другите европейски държави и това отношение получи. РАВНИ СМЕ - НЕ СТЕ СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА - ВЪН!
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП РАБОТИ ПРОТИВ ЕВРОПА ПЪК СЕГА СЕ ОБИДИЛИ ЧЕ НЕ ГИ ПУСКАТ
77
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ДРУГАРЕ! МАРШ В РУСИЯ КАТО ВИ Е ОБИДНО! И БЕЗ ТОВА ВИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА ЕВРОПА!
76
2
 
5
 
! Отговори
Наска преди 1 година
Да се правиш на ощипана мома на седянка,не е хубаво за последния валс на БСП и Нинова.Драги политици и управляващ,вие направихте българският народ втора ръка даже и в родна България!Аршина с който ви премериха е точен.Шамарът справедлив и заслужен.Р 2 ,визирам,Румен Радев е ясен отзвук на свършеното от тях за Шенген.НИЩО!
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандците ни смятат за втора ръка хора? Нинова откри топлата вода.
74
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Крушовица л апа партийна субсидия от първа ръка :)))
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте срам за България. Герб, СДС, БСП и ДПС. Вечните депутати.***,ПП,ДБ са от същото БКП коляно!
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последователите на Янко-Шумкаря като фамилията на тази тетка и президента (и всички депутати) трябва да бъдат публично изобличавани!