Йенс Столтенберг: Путин надцени силата на своите въоръжени сили

Той очаква да бъдат доставени повече тежки оръжия на Украйна
15 яну 2023 21:56, Нели Христова
162
Йенс Столтенберг: Путин надцени силата на своите въоръжени сили
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази очакване "в близко бъдеще" да бъдат доставени повече тежки оръжия на Украйна, предаде Франс прес.

Столтенберг каза това в публикувано днес интервю за германския всекидневник "Ханделсблат" преди предстояща в петък координационна среща на западните съюзници на Киев.

"Обещанията в последно време за доставки на оръжия са големи и аз очаквам повече такива в близко бъдеще", заяви генералният секретар на НАТО. Той подчерта, че войната е навлязла в "решаваща фаза". Затова "е важно да доставим на Украйна оръжията, от които тя има нужда, за да спечели", призова Столтенберг.

Западните държави дълго време не бяха склонни да дадат на Киев тежките оръжия, за които той настоява, тъй като се опасяваха да не бъдат въвлечени в конфликта или да не провокират Москва, отбелязва АФП. Този месец обаче Съединените щати, Германия, Франция и Великобритания обещаха да изпратят такава военна техника.

На 20 януари в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Германия предстои среща на министрите на отбраната на западните държави съюзници на Украйна, които ще обсъдят по-нататъшната подкрепа за страната срещу руските нашественици.

Столтенберг каза още в интервюто, че руският президент Владимир Путин е допуснал грешка, като е нападнал Украйна, предаде БТА.

"(Путин) надцени силата на своите въоръжени сили. Ние виждаме техните погрешни стъпки, липса на дух, проблеми с командването и лошо оборудване", отбеляза генералният секретар на НАТО.В същото време Столтенберг предупреди, че Русия не бива да бъде подценявана или отписвана. Руснаците "доказаха, че са готови да понесат тежки загуби, за да постигнат своята цел", аргументира се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
4
 
! Отговори
Или преди 1 година
Трибунал, или нелеп пътен инцидент за тоа!27122
107
1
 
6
 
! Отговори
Хуна преди 1 година
Във форума се пише често, как ако западняците си изпратят уникалните си оръжия Зеленски щял да обърне всичко. Каквото и да се прати без тотална и периодична война ще накарат руската армия по-бързо да стигне Киев. И немците са мислили и действали така, но руснаците успяха да блокират логистиката им и последва лавина.
106
0
 
12
 
! Отговори
В очакване сме ? преди 1 година
Сега, когато опитите за налагане на преговори приключиха, започва решаването на въпроса със силата на оръжието. Следователно можем да кажем с увереност, че 2023 г. ще бъде много динамична. Няма да има замразяване на воения конфликт, от което мнозина се опасяваха. Да, невъзможно е.При всички съществуващи сценарии най-разумният все още ще е напредването на руските войски в посока към полската граница. Безкрайният поток от западни оръжия, отиващи в Украйна, повишава цената на цялата СВО !
105
3
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
NATO също надцени "помощта" си за Украйна, след като я насъска към война.
104
2
 
9
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Не господин НАТО вие нещо обърквате целият свят!!Където се появи конфликт НАТО и онези сатрапи Сащ са главните виновници.
103
8
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Двадесет години руски генерали у такива като Шойгу лъжат Путин за мощта на руската армия и за някакви въздушно космически сили и ето го резултата. То не бяха паради , не бяха чудесии.
102
2
 
8
 
! Отговори
До тези на снимката преди 1 година
То и Наполеон и Хитлер така си мислиха....
101
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
съд за тези убии-ци искаме преговори и мир
100
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давайте на Украйна всичко,което поиска и е необходимо ,за да смаже руzzнята!Стига сте се церемонили с тези блатни отре,пки!До крак да се демилитаризират,щом толкоз обичат думата!
99
7
 
22
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Запада подцени Русия ,налива пари ,почна да копае въглища,праща оръжия а......Русия не мърда ,икономиката и е във в6зход и ракети бол.Стяга Украйна като змия удушвач..
98
6
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
"погрешни стъпки, липса на дух, проблеми с командването и лошо оборудване" - този *** мисли ли какво говори. Няма да е така, ако насреща не е Украйна, а *** (НАТО). Тогава друга песен ще запее, ама нейсе. Глупакът си е ***, ако ще и генсек - Русия не воюва с Украйна, а с банда наркомани. Няма да е така с НАТОвската сбирщина.
97
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жендар до жендар Путин като ги гледа сигурно с задните си части се смее...
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как Украйна може да победи Русия? Колкото и да им се иска на украинците, не на бойното поле. Между другото,след проучване на редица големи канали в Telegram, може да се каже, че много от тях са сигурни, че ще спечелят войната на бойното поле, не само ще си върнат териториите, но и ще превземат част от Русия. Това е следствие от положителни когнитивни удари, които вместо паника предизвикаха нездравословна еуфория.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинизацията е въвеждането на обществото в състояние на истерия (поради когнитивни удари) и зависимост от предателство-победи, тоест от постоянно търсене на информация, която се дели на перемога (победи, успехи) и зраду (поражение, предателство) . Хората започват постоянно да прелистват каналите на Telegram и изпадат или в състояние на еуфория от успехи, или в депресия или стрес поради неуспехи.
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когнитивната война е психологическа война, насочена към подкопаване на общественото доверие в изборните процеси, държавните институции, съюзниците, политиците и длъжностните лица чрез дезинформация и пропаганда. Целта на когнитивната война е да наложи желаното поведение на избрана публика. Основната цел е да подлуди обществото, да го потопи в психологически транс, лека лудост, благодарение на която обществото може да бъде контролирано отвън.
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦИПСО означава Център за информационни и психологически операции. ЦиПСО е център, създаден през 2004 г. от представители на Силите за специални операции на Украйна, насочен към разпалване на омраза към всичко руско. Казано по-просто, ЦИПСО са информационните войски на Украйна, които се занимават с насърчаване на русофобията в Украйна и в Европа, дискредитиране на ВС на РФ, демонизиране на Русия и влошаване на ситуацията вътре в Русия.
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано докато този екземпляр от норвежките ледници, докато е генсек на НАТО не стане трета световна война, защото от думите му разбирам че нищо не разбира от военно дело и наука! Даже годините на този пост или казармата дето е карал не са му вляли малко акъл в норвежката празна кратуна! Това което прави Русия не е война а специална военна операция и това само е достатъчно на умните хора да знаят, че всичко тогава се свежда ограничени действия така както са изискванията на СС на ООН за СВО!
91
2
 
16
 
! Отговори
Сиромах преди 1 година
Аман от пъпеши!Абе аланколу, не Русия, а Вие нея подценнихте!Я се пребройте и вижте колко оръжие и колко пари наляхте в Украйна и какво стана с икономиките Ви след наложените санкции на Русия?!
90
3
 
12
 
! Отговори
Z,V, преди 1 година
РАССИЯ,въпреки. Всичко. Ще. Унищожи Украинските. фашисти. Подвелисе. САЩ,НАТО,,,,ЕС
89
3
 
15
 
! Отговори
Мислете!!! преди 1 година
Все пак и укроармията не е безкрайна. Какво следва след това? Кой ще заеме техните места в танковете, окопите и безкрайните бойни полета?