Москва мести фокуса на войната си към НАТО и Запада

Санино защити Берлин и Вашингтон за доставките на военно оборудване за Украйна
Обновена: 28 яну 2023 18:22 | 28 яну 2023 17:51, Йоана Цонева
284
Москва мести фокуса на войната си към НАТО и Запада
Снимка: БГНЕС

Русия изведе войната си срещу Украйна на "друг етап", като извършва безразборни атаки срещу цивилни и невоенни цели. Това заяви Стефано Санино, генерален секретар на Европейската служба за външна дейност, пред "Асошиейтед прес".

На пресконференция в Токио като част от азиатско-тихоокеанска си обиколка той разкритикува Москва, че е тласнала Германия и Съединените щати да изпратят модерни танкове на Украйна.

Санино защити Берлин и Вашингтон за доставките на военно оборудване за Украйна и упрекна руския президент Владимир Путин за воденето на война срещу НАТО и Запада.

По негови думи Путин е "преминал от концепцията за специална операция към настоящата концепция за война срещу НАТО и Запада".

Той подчерта, че германските и немски и американските доставки на танкове са предназначени да помогнат на украинците да се защитят във войната, а не да ги направят нападатели.

"Мисля, че това последно развитие по отношение на оръжейните доставки е просто развитие на ситуацията и на начина, по който Русия започна да измества войната към различен етап", отбеляза Санино.

Още по темата
ЕС не измества войната към друг етап, а "просто дава възможност за спасяване на животи и позволява на украинците да се защитят от тези варварски атаки", подчерта той.

В сряда Германия и САЩ обявиха, че ще изпратят модерни бойни танкове на Украйна, предлагайки ѝ "бронирана ударна сила", за да излезе страната от безизходицата на бойното поле, докато руската инвазия навлиза в своя 12-ти месец.

Този ход отбеляза първия етап от координираните усилия на Запада за предоставяне на десетки тежки оръжия, които според украинските военни ще позволят да се предприеме контранастъпление, ще намалят жертвите и ще помогнат за възстановяване на намаляващите доставки на боеприпаси.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че страната му ще изпрати 31 танка M1 Abrams и отхвърли предишните аргументи на Вашингтон, че те са твърде трудни за експлоатация и поддръжка от страна на украинските военни.

След решението на САЩ и Германия даде съгласието си да изпрати 14 танка Leopard 2 A6 от собствените си запаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
12
 
4
 
! Отговори
Някакъв преди 1 година
бил трийсти в света по икономика??? Като чакаше 30 години за жигула, срещу 30% капаро!
49
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До я обяснете тук сега. Я ти обясни тая опорка със студуването не се ли изтърка, зимата почти свърши, а в нас е 25 С. Студуват крепостите селяни в Русия, тук в Европа се живее чудесно. И не е нужно да обиждаш Нигерия, защото е доста по развита страна от Русия
48
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 51, сложих ти плюс понеже аналогията ти е много добра - ако заместиш Хитлер с Путин, текста звучи напълно актуално!
47
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хиперзвукът решава всичко.
46
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СССР ги победиха с превръщането на политическия комунистически елит в капиталисти. Рухването на Берлинската стена е полит-мероприятие, 10 ноември е полит-мероприятие, Белязаният Горбачов беше пробивът на Запада, но ако не беше той, щеше да е следващият лаком комунист.
45
1
 
13
 
! Отговори
Сармат преди 1 година
Последния път когато Русия беше втора, това и струваше 27 милиона живота и 4 години кошмар на нейната територия.
44
9
 
11
 
! Отговори
0бикновен фашизъм преди 1 година
Украински военни са нанесли удар с американски ракети по болница в гр.Новоайдар ЛНР.Убити са 14 пациенти и 24 са ранени.
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия, 1937 година. Митинг в подкрепа на Хитлер. Стотици хиляди. Ликуване и възторг на поддръжниците на вожда. Струва им се, че Хитлер - това е завинаги, навечно. След 8 години всичко това стадо ще се кълне, че никога не са подкрепяли своя фюрер!
42
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Евро либепедал, пръдлив копейкаджи, такива заплахи сипете още от 24 февруари, а умираща Расиа нищо не е изпеплила, освен няколко малки градчета и села в Украйна, което си е жив ТЕРОРИЗЪМ и нищо повече! А в този дух на разсъждения, аз ако те набарам ще ти изкъртя зъбите!
41
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците знаят,че ще победят, украинците още не знаят,че ще загубят
40
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, пак изкараха Русия виновна за всичко! Стига ни заливахте с вайняна пропаганда...... Американците в продължение на 8 години обучаваха по 10к украински войници, изпращаха огромни количества оръжия, а тръмпона започна да праща и по-тежко въоръжение и накрая Русия била виновна и воювала с нато и запада. Признавам им обаче на запада, нямат равни когато става дума за изопачаване на нещата, манипулация и двуличие!
39
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Путин : "Питат ме, Европа се обединява срещу Русия, не ви ли е страх. Отговарям: Ние вече се сблъскахме с обединена Европа през 1812 и 1941. Те трябва да се страхуват.
38
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя говори пълни глупости.
37
18
 
8
 
! Отговори
312 преди 1 година
До всички копейки по долу, дето ръсят мозък и кремълски опорки. Русия не може трети месец да превземе някакво село Бахмут, щяла да се мери с НАТО. Запада прати на Укряйна двайсетина системи HIMARS (разработка от пради 35 години) и руснаците умреха, а ако запада прати наистина модерни оръжия ?.
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дълбоката държава управлява чрез наддържавни корпорации, форуми като Тройната комисия, Давос, Билдерберг, Римския клуб. Както е казал Ротшилд на журналиста в отговор на въпрос защо Ротшилд не се явява по-често и не говори с журналисти:А вие обяснявате ли на кучето си каква смятате да правите?
35
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40, такива "гласове" се чуват само в *** ви копейкаджийски манерки! А относно мобилизацията на украинците - с какво е по-различна насилствената мобилизация на руснаците, би ли споделил? И те по-доброзорно ли отиват на фронта???
34
6
 
13
 
! Отговори
я обяснете тук сега преди 1 година
Хайде сега някой тук да обясни как така СССР който беше втора световна и военна сила го "победиха" без почти никакви усилия, без санкции, на запад забогатяваха и живееха добре, даже се прегръщаха с лидерите на СССР, а сега студуват западняците и обедняват и ядат скакалци а Русия която е Нигерия със сняг и бензиностанция с ракети, разрушена от вътре и населението и избягало и нямат канализция и с външни тоалетни, и с наложени 11 хиляди санкции - Русия ги бие обединенеите цивилизовани западняди както икономически така и военно?
33
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, ай стига,бе...Колко украйнци се бият като доброволци,бе?Всичките са зорлем заставяни да отиват на фронта,който успя да избяга,избяга.Тези обаче които не успяха, сега са в безнадежден капан. Или приемат да подпишат,че тръгват доброзорно за фронта или ще ги накарат по другия начин и пак ще отидат на фронта.Най-лооооошото обаче е,че вече се чуват и гласове за мобилизация на тези здрави мъже между 18 и 60г. които се намират на територията на ЕС.
32
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С "дълбоката глобална държава" трябва да воюват всички граждани, защото ТЯ ги поробва. Колкото са по - необразовани, толкова са по- лесни за поробване въпросните граждани.
31
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато бяхме с Русия и се развивахме по същата система по която днес се развива Китай, малка България беше сред 30те най-развити икономики в света. Днес след 30 години развитие по западен образец и западно партньорство България е бедна като страна от третия свят и първа по смъртност в света (според данни на ЦРУ). Но важното е, че българите ще измрат и ще си отидат свободни при демокрацията и пазарната икономика, а не като роби.