Москва мести фокуса на войната си към НАТО и Запада

Санино защити Берлин и Вашингтон за доставките на военно оборудване за Украйна
Обновена: 28 яну 2023 18:22 | 28 яну 2023 17:51, Йоана Цонева
284
Москва мести фокуса на войната си към НАТО и Запада
Снимка: БГНЕС

Русия изведе войната си срещу Украйна на "друг етап", като извършва безразборни атаки срещу цивилни и невоенни цели. Това заяви Стефано Санино, генерален секретар на Европейската служба за външна дейност, пред "Асошиейтед прес".

На пресконференция в Токио като част от азиатско-тихоокеанска си обиколка той разкритикува Москва, че е тласнала Германия и Съединените щати да изпратят модерни танкове на Украйна.

Санино защити Берлин и Вашингтон за доставките на военно оборудване за Украйна и упрекна руския президент Владимир Путин за воденето на война срещу НАТО и Запада.

По негови думи Путин е "преминал от концепцията за специална операция към настоящата концепция за война срещу НАТО и Запада".

Той подчерта, че германските и немски и американските доставки на танкове са предназначени да помогнат на украинците да се защитят във войната, а не да ги направят нападатели.

"Мисля, че това последно развитие по отношение на оръжейните доставки е просто развитие на ситуацията и на начина, по който Русия започна да измества войната към различен етап", отбеляза Санино.

Още по темата
ЕС не измества войната към друг етап, а "просто дава възможност за спасяване на животи и позволява на украинците да се защитят от тези варварски атаки", подчерта той.

В сряда Германия и САЩ обявиха, че ще изпратят модерни бойни танкове на Украйна, предлагайки ѝ "бронирана ударна сила", за да излезе страната от безизходицата на бойното поле, докато руската инвазия навлиза в своя 12-ти месец.

Този ход отбеляза първия етап от координираните усилия на Запада за предоставяне на десетки тежки оръжия, които според украинските военни ще позволят да се предприеме контранастъпление, ще намалят жертвите и ще помогнат за възстановяване на намаляващите доставки на боеприпаси.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че страната му ще изпрати 31 танка M1 Abrams и отхвърли предишните аргументи на Вашингтон, че те са твърде трудни за експлоатация и поддръжка от страна на украинските военни.

След решението на САЩ и Германия даде съгласието си да изпрати 14 танка Leopard 2 A6 от собствените си запаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Deep state воюва с Русия, което е различно.
29
8
 
16
 
! Отговори
Евро либепедал преди 1 година
Скоро Русия ще ви изпепели.Това Санино знае ли го? Давай Русия,изгори еврогейския краварски съюз!
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С-550 който все още е в процес на разработване и тестове може да прихваща хиперзвукови цели.
27
4
 
18
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ДАЛИ Е НАГЪЛ ТОЯ ..*** САНИНО?РУСИЯ БИЛА НАКАРАЛА С.А.Щ. И ГЕРМАНИЯ ДА ПРАЩАТ ТАНКОВЕ? ДОЛНА *** Е НАЧЕЛО НА КОЛОНИЯТА НА С.А.Щ. НАРЕЧЕНА Е.С.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента Америка извива ръцете и на Сърбия да наложи санкции.
25
8
 
29
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Доживяхме запада да подкрепя фашистка Украйна в 21век.
24
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече от разбираемо е, че Кремъл ще мести фокуса на СВО към отан и запада. Удобно ви е да забравяте думите на Президента Путин от преди година: Западът да се изтегли зад линията от 1997 г. Ако не го направи доброволно, аз ще го изместя с военни средства. Нали така каза? Забравихте ли?
23
6
 
35
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Няма нужда от фокус,всички виждаме истината ,сащ и нато воюват в Украйна с Русия. А това е много опасно за света.
22
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната от НАТО и Запада си дойде. Както винаги. И на там трябва да приключи.
21
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си кажем истината, Германия не желае да дава танкове, америка ги принуди, както и по голямата част от Европа. Изключвам промитите поляци.
20
8
 
20
 
! Отговори
Стар дедо преди 1 година
Ето и новата ,новина,...Зеленясалия иска до края на 2023г. да получи 24 фърчила F-16От ПП и ДБ предлагат да се включим с нашите чертежи като ги дарим безвъзмездно на Украйна
19
3
 
9
 
! Отговори
Еднорозите преди 1 година
Лайка събирам ;)
18
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, защо пишете ,,мести"? Фокусът още от самото начало са НАТО и Запада - тези скапани ***, които настаниха базите си в Украйна!
17
19
 
7
 
! Отговори
Шрек преди 1 година
Москва тласка запада към война с притежанието си на толкова много земя и ресурси.Това и малките бой скаути го знаем!
16
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе Русия била тласнала запада да прати западни танкове. По-голяма лъжа не бях чел скоро. Тези танкове нищо няма да направят, просто запада пробва реакцията на Русия. Опитват се да приложат номера с жабата и бавното сваряване.
15
9
 
30
 
! Отговори
БОТЕВА преди 1 година
Крайно време беше това да се случи. За ужас на политическите лидери на ЕС, на ЕК и на политиците от европийските страни. Военните от Европатада отиват да спасяват Украйна. Ако им стиска. СТОЙНЕ.
14
10
 
38
 
! Отговори
абе преди 1 година
тоя лалугер какви ги дрънка бе,....москва накарала германия и сащ да дават танкове! това е да казваш на чер-ното бяло! споко! путин ще ви разкаже играта - бавно и твърдо!
13
7
 
29
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
какви са тези лъжливи статии от гмо мозъци воината е сащ и русия украина емюрето никои не се интересува от нея впк на западът работи на макс печалбитеса ок какво повече да се иска нов световен ред ама без русия китаи и индия нямакак да стане в българия не ядем доматите с колците хаиде триите сега
12
7
 
40
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Вече няма думи за да се опише лицемерието на нашите управляващи - Русия е ходила да моли и да "тласка" САЩ и Германия да пращат танкове в Украина!
11
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО няма да се включи. Целта на Запада е само леко да унищожи славянските народи. Като свършат украинците, ще свърши и войната. Просто е жалко, че украинците се вързаха иМрат за нищо.