Орбан зове ЕС да издигне огради по външните граници на ЕС

Те защитавали цяла Европа
59
Орбан зове ЕС да издигне огради по външните граници на ЕС
Снимка: БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан отправи днес призив към Европейския съюз да финансира издигането на огради по външната граница на блока, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това съживява тази отдавна смятана за неприемлива идея в навечерието на срещата на върха на лидерите от ЕС, на която ще се обсъжда ограничаването на незаконната миграция.

Между страните в ЕС има сериозни разногласия относно поделянето на разходите по грижите за бежанците на тяхна територия. От години блокът фокусира своето внимание върху укрепване на външните си граници, за да не позволи на бежанци да пристигат по неофициални - и често опасни - маршрути.

Държави като Полша, Унгария и Словения издигнаха погранични огради, за да държат далече бежанци и мигранти, въпреки че Европейската комисия, която отговаря за общия бюджет на блока, досега отказва да плаща за такива огради с твърденията, че това ще противоречи на либералните демократични ценности и човешките права.

В навечерието на срещата на върха на ЕС за ограничаването на незаконната миграция с колегите си от Полша, Белгия, Финландия, Малта и България, Орбан отправи призив към блока да финансира такива проекти.

Унгарският премиер каза, че "оградите защитават цяла Европа", посочи неговият говорител, цитиран от унгарската телеграфна агенция МТИ.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по-рано отказа финансирането на "огради от бодлива тел или стени", въпреки че Брюксел предлага отпускането на средства за материална гранична инфраструктура като оборудване за наблюдение, отбелязва Ройтерс. /Светослав Танчев, БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: оградаорбан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
22
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
:) така е - америка е изцяло имигрантско общество ! И това е супер ! населението им расте , по-младо е от Европа , икономиката им расте . Събират мигранти от кол и въже , и с тях и технологично и икономически и всякак са пред бледоликата европа на сду-ха-ни пенсионери :)
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и по вътрешните няма да е зле.
5
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оградите нищо не спират, ако няма вишки с картечници и минни полета. Тъкмо ще сме готови и за руснаците.
4
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а червенотобичме радев веднага тръгна да помага на торбаланите със спартаните
3
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
що ти требе ограда бе орбанчо ? кой пък толкова се натиска да ходи при тебе ?
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям Орбан!!!
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз мисля,че е време Мигрантите да се връщат на сила в континента им! Европа не желае да е задушена от чуждоезичници! Европа е време да се събуди и се Опази от бъдещи проблеми на етническа основа!!! Да вървят в САЩ !!!