Унгария е близо до споразумение с ЕС

Очаква европейска подкрепа
24 мар 2023 07:25, Росен Стойчев
28
Унгария е близо до споразумение с ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгария обяви, че е близо до споразумение с ЕС, което да позволи на страната достъп до предвидените за нея евросредства, съобщи Блумбърг.

Групата очаква промени, отнасящи се към върховенството на закона.

Още по темата
Страната е изпратила предложения за съдебна реформа, които ще бъдат разгледани през следващата седмица.

В момента, в който бъдат приети, те ще могат да бъдат одобрени и от парламента на страната. Това може да доведе до отпускането на над пет милиарда евро за страната.

Представители на управляващите настояват, че са близо до споразумение. Очаква се то да бъде договорено през следващите дни.

Средствата за страната бяха задържани през миналата година. Бяха поставени условия за отмяна на планирани промени в законодателството на страната.

Премиерът на Унгария Виктор Орбан е постоянни спорове с европейските представители, но въпреки това признава, че се нуждае от подкрепата за страната.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 месеца
Нищо не му се полага на този въшкав комунист!
18
0
 
1
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 2 месеца
Орбан иска хем агнето да е цяло, хем вълка да е сит...възможно ли е?
17
1
 
2
 
! Отговори
Така се прави преди 2 месеца
слагаш вето и после си прокарваш интереса на страната, а не като наште зелки - да се продадеш и да напълниш чекмеджето с кюлчета, а после ни Шенген, ни Евро, ни субсидии. Превръщаш се в някакъв европейски концлагер за мигранти.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 2 месеца
Орбан трябва да бъде тотално блокиран и изолиран от ЕС.Докато подаде оставка и си тръгне.Или да ходи да прави съюз с Путин и да вземе със себе си и Костя Копейкин.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ние сме "лоялен" и "предвидим" член както казват слугите на Брюксел в парламента. Слушаме и изпълняваме всичко което ни се каже, защото сме горди и независими.
14
6
 
4
 
! Отговори
начално сбъркано! преди 2 месеца
До Gorskio: "Интересът клати феса..." за гей-съюз не важи, иначе нямаше да откажат руската газ и сега да фалират.
13
3
 
6
 
! Отговори
трагикомично! преди 2 месеца
ЕС го бият с моркова за да не счупят тоягата! ха ха!
12
6
 
10
 
! Отговори
КГБ си го избра преди 2 месеца
Орбан е обикновен търгаш...ще изтъргува каквото може....а Радев предава интересите на България без пари, защото е убеден путинист. Ако имахме нормален политически живот, без толкова много купени политици от Русия, досега трябваше да има импийчмънт 10 пъти...не само това...Радев стана президент първия път благодарение на Борисов и Плевнелиев, първия номинира Цецка, а втория не го разжалва , тъй като военен не може да се кандидатира за президент, преди да се е оттеглил от служба.
11
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ОБРАН ША ПРОДАДЕ И МАЙ-КА СИ ЗА ПАРИ :D А И ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА ЦЕЛИЯ СВЯТ ВИЖДА, ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ УДРЯ ПО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ТЯ РАЗПРОДАВА ПРИРОДНИЯ ГАЗ И ЦЕНАТА ПАДА ЛИ ПАДА ЛИ ПАДА НА ЕВРОПЕЙСКАТА БОРСА! А КОМУНИСТИЧЕСКАТА РАЗПРОДАВА ЩОТО ЕДВАМ ВРЪЗВА ДВАТА КРАЯ ЗА МОМЕНТА АМА В КРАЯ НА АПРИЛ 2023-ТА ЩЕ Е В СЪСТОЯНИЕ НА НЕПРЕСТАНЕН ФАЛИТ ВСЕКИДНЕВЕН!
10
0
 
5
 
! Отговори
Gorskio преди 2 месеца
Интересът клати феса...
9
11
 
5
 
! Отговори
в грешка си преди 2 месеца
До Анонимен 1 Орбан е националист,който мисли за страната си!До като Радев си е чист комунист!Разликата е огромна!
8
4
 
6
 
! Отговори
Еврорекет преди 2 месеца
показно.
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия не може ли да ги изгоним от ЕС
6
10
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
СЪРБИЯ ПРЕДАДЕ МОРДОРСКОВИЯ И СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕС, СЕГА И УНГАРИЯ ПРЕДАДЕ МОРДОРСКОВИЯ И ЩЕ СКЛЮЧИ СДЕЛКА С ЕС :D ЗА СЕГА САМО КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ , СЕВЕРНА КОРЕЯ И ИРАН ПОДКРЕПЯТ МОРДОРСКОВИЯ! БЕЛАРУС И СИРИЯ СА ОКУПИРАНИ ТЕРИТОРИИ ОТ МОРДОРСКОВИЯ И ТЯХНОТО МНЕНИЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!
5
11
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Казано от блумбърг...все едно казано от радио Ереван.
4
2
 
9
 
! Отговори
И преди 2 месеца
къде го ,,признава ..това? Следил съм по англоезични медии интервюта на Орбан. Не е лошо преди да пишете колкото да има нещо написано в евроатлантически наклон, да вземете да понаучите поне един чужд езек!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да не им дават още парите , рано е. Не са изхарчили тези от корупцията, както и не вдигат протести
2
10
 
14
 
! Отговори
карачанаков преди 2 месеца
,,Премиерът на Унгария Виктор Орбан е постоянни спорове с европейските представители, но въпреки това признава, че се нуждае от подкрепата за страната.,, НУЖДАЕЛ СЕ от подкрепа ами да поиска от другаря си Путин що иска от ЕС.
1
0
 
18
 
! Отговори
Kill The Mafia преди 2 месеца
А нашите пари кога ще спрът? Крайно време е да оставим мутрите да умрът от глад. Те в реална пазарна икономика не могат да съществуват. 2-3 години без пари за крадене и ще се освободим от тиранията.