Риши Сунак: Нямаме планове да пращаме войски в Украйна

Това, което правим, е да обучаваме украинци, уточни той
1 окт 2023 20:07, Анисия Иванова
142
Риши Сунак: Нямаме планове да пращаме войски в Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Риши Сунак каза, че предложението на министъра на отбраната Грант Шапс британски войски да обучават войници в Украйна не се отнася "за тук и сега", предадоха ДПА и Ройтерс.

Премиерът изключи възможността британски сили да отидат в Украйна и заяви, че наскоро назначеният ръководител на министерството на отбраната обсъжда възможността в "дългосрочен план".

В интервю за вестник "Съндей телеграф" Шапс заяви, че "в крайна сметка" би искал британските войски, които отдавна обучават украинските сили, да продължат да го правят "в страната", а не в Обединеното кралство. Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че всички британски войски в Украйна ще бъдат цели за силите на Кремъл, припомня БНР.

По-рано обаче Сунак заяви, че иска да бъде "абсолютно ясен" относно ситуацията след "някои погрешни информации". Той заяви, че Великобритания обучава украински граждани и войници "от дълго време" в Обединеното кралство. "И това, което министърът на отбраната каза, беше, че може би е възможно един ден в бъдеще ние да проведем част от това обучение в Украйна", каза министър-председателят.

"Но това е нещо в дългосрочен план, а не тук и сега, няма британски войници, които да бъдат изпратени да се бият в настоящия конфликт. Това не се случва. Това, което правим, е да обучаваме украинци. Правим това тук, в Обединеното кралство."

Шапс заяви, че е разговарял с началниците на армиите за преместване на "повече обучения" в Украйна и призова британските отбранителни предприятия да започнат производство в страната. След като пое поста на министър на отбраната от Бен Уолъс в края на август, той заяви, че е разговарял и с украинския президент Зеленски за помощта на Кралските военноморски сили за защита на търговски кораби в Черно море. Той заяви, че Великобритания също така търси начини да помогне на Украйна да се подготви за членство в НАТО.

Великобритания и нейните съюзници избягват изпращането на свои военни в Украйна, за да намалят рисковете от пряк сблъсък с Русия, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
12
 
! Отговори
Wагнер преди 7 месеца
разбира се че нямаме планове. защото :ЧВК "Вагнер" се оглавява от сина на Евгений Пригожин Павел Пригожин, той възнамерява да се върне заедно с групата в зоната на спецоперацията. За това съобщава близък до "Вагнер" телеграм-Канал 0.Отбелязва се, че Павел Пригожин по едно време е бил един от "музикантите"."Днес той застана начело на делата на баща си и вече съвместно с поетата от него команда "група Вагнер" води преговори за връщането на "вагнеровците" в зоната на бойните действия в Украйна
59
0
 
5
 
! Отговори
Казвам ти дъще, преди 7 месеца
Сещай се снахо
58
0
 
2
 
! Отговори
Те и руснаците преди 7 месеца
Нямат срещу Британия. Мир има .
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми,айде разберете се с оня новия ви министър кое е верно и кое не. Че всеки ден различно говорите
56
8
 
5
 
! Отговори
Факти преди 7 месеца
Великобритания е един от гарантьорите за сигурността на Украйна по договора за ядрено обезоръжаване. По този договор всички точки отдавна са изпълнени. Доста късно се приготвят да се намесят в конфликта и да си изпълнят задълженията.
55
1
 
8
 
! Отговори
Км преди 7 месеца
Западняците отдавна отиват на сафари в Украйна да отстрелват цивилни украинци и руснаци,но се връщат в черни чували.
54
5
 
5
 
! Отговори
Фризьор преди 7 месеца
Трябва обезателно да пратим български войничета в Украйна, за да докажем предаността си към американските ни братя и освободители.
53
2
 
11
 
! Отговори
Чичи преди 7 месеца
И нека гаврата със зеления клоун продължи.....СЕГА!
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е що бе толкова беше ербаб......?!? Нали щяха да смажат русия на бойното поле?!?
51
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
Този направо от рикшата е скочил в министерсия стол на Албиона !
50
1
 
7
 
! Отговори
Очевидно преди 7 месеца
Еееех, лордове, каква *** сте избрали за мин.-председател,бе ? Гордият Албион - вече не струва и халба бира ! Някакъв индиец , слуга на някой от предишните губернатори на Индия - днес командори лордове, херцоьи, барони, принцове и принцеси....! Какъв упадък ! Дори "красавеца" Чарлз има по-човешко излъчване в сравнение с този хинди!
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ааа, значи войските след няколко дни ще са в Украйна.
48
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
ПРЯКОРА НА МИ РИШИ СУ НАААК БИЛ РИКШИ , ЗАЩОТО ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ДЪРПАЛ РИКШАТА ЗА ДА ПРИПЕЧЕЛИ НЯКОЯ РУПИЯ.
47
0
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
НЯКОГА ИНДИЯ БЕШЕ КОЛОНИЯ НА БРИТАНИЯ! СЕГА БРИТАНИЯ Е КОЛОНИЯ НА ИНДИЯ :D
46
2
 
5
 
! Отговори
Риши Сунак преди 7 месеца
Намъстеее, сокерез! Индия, пардон - Англия е демократична страна и никой не пращаме насила където и да било, също така не спираме никой, който иска да ходи доброволно където си пожелае.
45
0
 
15
 
! Отговори
Оня преди 7 месеца
Няма да пращат войници на фронта, защото са слаби и страхливи използвачи. 10000 поляци загинаха в Украйна за интереса на САЩ и Великобритания.
44
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
МИ РИШИ СУ НААК Е ОТ КАСТАТА ПАРИИ. ТАЗИ КАСТА Е ТОЛКОВА ПРОПАДНАЛА И ПРОТИВНА В ИНДИЯ, ЧЕ ДОРИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ РЪКУВАТ С НЕЯ САМИТЕ ИНДИЙЦИ! ОБАЧЕ ЕДИН ДЕН НАСТОЯЩАТА МУ ЖЕНА ДОКАТО Я ДЪРПАЛ С РИКШАТА ОТ ПАЗАРА КЪДЕТО БИЛА НА ПОКУПСИ СЕ ВЛЮБИЛА В НЕГО ЗАРАДИ ГОЛЕМИТЕ МУ УШИ ПРИЛИЧАЛ И НА МАЛКО ЛАЙНЯНУ КАФЯВО ЛЕТЯЩО СЛОНЧЕ :D И ТАКА СМРЪДЛИВАТА ЖАБА ИЗЛЯЗЛА ОТ ГЬОЛА И ЧАК СТАНАЛА ПРЕМИЕР НА БРИТАНИЯ ЗА СРАМ И ПОЗОР НА СКАПАНАТА И ПРОПАДНАЛА ВЕЧЕ БРИТАНИЯ!
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Естествено, бхаратеца се уплаши и сви опашка! Ех, Англио, едно време беше патеводна звезда за цивилизованият свят,сега с тия бхаратци загивате като водеща сила.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Британците са само подстрекатели. Те няма да се бият, докато има други наивници, които си унищожават народа и държавата в името на чужди интереси
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво става с контранастъплението?