След "ледения душ" от САЩ: Зеленски вдига духа с увереност в победата

В Украйна все пак смятат, че САЩ няма да спре помощта
590
След "ледения душ" от САЩ: Зеленски вдига духа с увереност в победата
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че нищо няма да отслаби решимостта на Киев срещу Русия, предаде Ройтерс. Изявлението му дойде ден, след като Конгресът на САЩ прие законодателна мярка за временно финансиране на федералното правителство, от която отсъства обаче помощта за Украйна.

В реч по повод Деня на защитниците Зеленски заяви, че никой не може да спре стабилността, силата, куража и устойчивостта на Украйна. Той допълни, че Украйна ще спре да се съпротивлява и да се бори едва в деня на победата и добави, че страната се доближава все повече до този ден.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано днес заяви, че републиканците са обещали да предоставят на Украйна помощ посредством отделно гласуване и че американската подкрепа няма да бъде прекъсната при никакви обстоятелства.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров заяви пък, че е получил уверения относно бъдещото американско военно финансиране по време на телефонен разговор с американския му колега Лойд Остин.

"Министърът ме увери, че подкрепата на САЩ за Украйна ще продължи и че украинските бойци ще продължат да имат силна подкрепа на бойното поле", написа Умеров в "Екс".

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че Киев работи с американските партньори, за да се гарантира ново решение във връзка с бюджета, което да включва и финансиране за Украйна. Николенко добави, че подкрепата за Украйна в американската администрация, в Конгреса на САЩ, а също и сред по-голямата част от американския народ остава непоклатима./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още по темата: САЩЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
1
 
18
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До До Помним 1. Киев за 3 дни го каза ХАмерикански Генерал месеци преди да почне цялата галимация. 2. 27.02.2022 Рускиче части Влизат в БУЧА нали така. Направете си труда погледнете картата и ще видите че Руснаците са били на 22км от Центъра на Киев - Киевско Печорската Лавра. С други думи ако искаха можеха да стрелят с полева артилерия по бункера на ЗЕЛЕнски не говорим за по-сериозни ситеми. А тогава в Киев нямаше Работещо ПВО защото целия Киев се обстрелваше от РФ артилерия
385
19
 
8
 
! Отговори
. преди 8 месеца
Предлагам на всички русофили да емигрират в Расия.Дали ще се навият?
384
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До външната фирма която тррие и позволява фалшивите сорроски лайки. Това би трябвало да е под достойнството ви платени мижи турки.
383
3
 
30
 
! Отговори
Слава на БГ преди 8 месеца
Братушките надиграха цялото НАТО барабар с всичките марионетки и таласъми. Свършиха доларите, ей. Азов при Бандера и Хитлер! Ура!
382
0
 
9
 
! Отговори
Феминистът. преди 8 месеца
Защо някои си мислят, че криптовалутите са насочени само спрямо долара. Криптовалутите са насочени спрямо всички останали валути. За пръв път в историята на човешката цивилизация държавата няма монопол върху печатането на пари, благодарение на криптовалутите. Няма долар, няма евро няма рубла... Криптото е много жесток удар срещу националната държава, по жесток дори и от войната.
381
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
417-ПУТИН СИ ВЗЕ ОБЛАСТИТЕ КОИТО МУ ТРЯБВАТ. АМА ЗЕЛЕНОТО ЗАПЪРТЪЧЕ ЩЕ ВИДИ МОСКВА КАКТО Я ВИДЯ ФОН ПАУЛУС.
380
1
 
14
 
! Отговори
до 407 Реалист преди 8 месеца
СПРЕЛИ СА СПРЕЛИ СА. БЯХА ИМ ОБЕЩАНИ 45 МИЛИАРДА, СЕГА СА ГИ НАМАЛИЛИ ДО 400 МИЛИОНА ВЪВ ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН, АКО СЪЩЕСТВУВА ОЩЕ ТЕРИТОРИЯТА.
379
14
 
1
 
! Отговори
До Помним преди 8 месеца
:)))))))))))))))) путинофил си, това е ясно ама да ти кажа и ние помним! Как щяхте да превземете Украйна за 3 дни! И ко стана! Ти помниш ли? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
378
0
 
15
 
! Отговори
Помним преди 8 месеца
ЧЕ ТОЯ ЗЪПЪРТЪК ЩЕШЕ ОЩЕ МИНАЛОТО ЛЯТО ДА ПАРАДИРА ВЪВ МОСКВА. МОСКВА Е ПРАВЕЛА ПАРАД НА "ПОБЕДЕНИТЕ" ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ЗАВЪРШВАЩИ НА 4. ПРЕЗ 1914 ГОДИНА СА ПАРАДИРАЛИ ПЛЕНЕНИТЕ АВСТРО-УНГАРЦИ, ПРЕЗ 1944 СА ПАРАДИРАЛИ ПЛЕНЕНИТЕ ЕСЕСОВЦИ, А СЕГА ПРЕЗ 2024 Е РЕД НА НА НАРКОМАНА ЗЕЛЕН, АКО УСТИСКА ДО ТОГАВА.
377
1
 
2
 
! Отговори
кубанская столица преди 8 месеца
До Върл Либерал Не винаги. Разбира се, страни БРИКС имат неустойчиви валюти с голяма волатилност. Ала для краткосръчни операции те исползуват също и национални валюти. Най-добър пример -нашето предприятие. Аз сам занимавах с това.
376
1
 
6
 
! Отговори
До тя преди 8 месеца
Грешиш скъпа - тоя няма съвест на която да лежат стотиците хиляди загинали...както и оня и тоя другия също.
375
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дедоларизацията по света върви с пълна сила, ако българските селянчета не схващат проблемът си е техен. Криптовалутите също действат срещу долара. С напечатани хартийки сащ няма да могат да си купуват суровини, само със злато и стоки.
374
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 406 Напротив, Тръмп има голям шанс да бъде преизбран, а спирането на войната няма да е еднолично, а решение на републиканците, те имат друг тип външна политика от демократите. Те се занимават повече с Китай и по-малко с Русия.
373
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е, и ? -- американска и украинска глупост няма да доведат до нищо. Светът е разцепен на два лагера, ако си мислят, че се бият само срещу Русия -- изненада, брикс ще ги смели, бавно, но сигурно.
372
2
 
1
 
! Отговори
ВЛ преди 8 месеца
До Боби, Ще печатат до безкрай защото всички останали искат долари. Дори Китай и Япония са най големите кредитори.
371
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Върл Либерал За втори път в тази година парите на ХАмериканското правителство свършват и Конгреса трябва да разреши да се вземе нов заем. за 22 или 23 път става след 70те години когато САЩ се отказа от златното покритие на долара и пуснаха прчатницата на долари.
370
5
 
3
 
! Отговори
Върл Либерал преди 8 месеца
До 401 Всички от БРИКС искат доларчета и евро никой не иска рублички даже и руснаците крият под дюшеците долари.
369
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
До 405. Нищо не са спрели. Ти май си прочел само първото изречение. Прочети и второто.
368
9
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 8 месеца
До 402. Глу.пости. Първо, този ненормалник Тръмп повече няма кой да го избере. И, второ, той нищо няма да спре, защото САЩ не са сибирска диктатура нещата да се решават от един човек.
367
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Спрели са парите за семейство Зеленски. Стига им толко! Станаха милиардери