След "ледения душ" от САЩ: Зеленски вдига духа с увереност в победата

В Украйна все пак смятат, че САЩ няма да спре помощта
590
След "ледения душ" от САЩ: Зеленски вдига духа с увереност в победата
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че нищо няма да отслаби решимостта на Киев срещу Русия, предаде Ройтерс. Изявлението му дойде ден, след като Конгресът на САЩ прие законодателна мярка за временно финансиране на федералното правителство, от която отсъства обаче помощта за Украйна.

В реч по повод Деня на защитниците Зеленски заяви, че никой не може да спре стабилността, силата, куража и устойчивостта на Украйна. Той допълни, че Украйна ще спре да се съпротивлява и да се бори едва в деня на победата и добави, че страната се доближава все повече до този ден.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано днес заяви, че републиканците са обещали да предоставят на Украйна помощ посредством отделно гласуване и че американската подкрепа няма да бъде прекъсната при никакви обстоятелства.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров заяви пък, че е получил уверения относно бъдещото американско военно финансиране по време на телефонен разговор с американския му колега Лойд Остин.

"Министърът ме увери, че подкрепата на САЩ за Украйна ще продължи и че украинските бойци ще продължат да имат силна подкрепа на бойното поле", написа Умеров в "Екс".

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че Киев работи с американските партньори, за да се гарантира ново решение във връзка с бюджета, което да включва и финансиране за Украйна. Николенко добави, че подкрепата за Украйна в американската администрация, в Конгреса на САЩ, а също и сред по-голямата част от американския народ остава непоклатима./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още по темата: САЩЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Който иска да загуби изборите катострофално, да ги финансира
5
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма теле под вола и помощта за Украйна няма да спре, станалото в САЩ е приемане на временен бюджет "за финансиране на федералното правителство", за да не се допусне шътдаун.
4
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От "обещали" до "дали" има ъоооооллковаааа голям луфт(празен), чееееее на зельо приказки няма да му помогнат. Преди 2 год. трябваше да седне и да се разбере с руснаците ...*** на , акъл. Не мож го наля с лейка.
3
3
 
44
 
! Отговори
ФлякФ преди 7 месеца
Събудихте се вече. От снощи не сте пускали статии. Почти осем часа.
2
22
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
време е да се самоубие в бункера!
1
27
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
окрайна свърши...