След "ледения душ" от САЩ: Зеленски вдига духа с увереност в победата

В Украйна все пак смятат, че САЩ няма да спре помощта
590
След "ледения душ" от САЩ: Зеленски вдига духа с увереност в победата
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че нищо няма да отслаби решимостта на Киев срещу Русия, предаде Ройтерс. Изявлението му дойде ден, след като Конгресът на САЩ прие законодателна мярка за временно финансиране на федералното правителство, от която отсъства обаче помощта за Украйна.

В реч по повод Деня на защитниците Зеленски заяви, че никой не може да спре стабилността, силата, куража и устойчивостта на Украйна. Той допълни, че Украйна ще спре да се съпротивлява и да се бори едва в деня на победата и добави, че страната се доближава все повече до този ден.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано днес заяви, че републиканците са обещали да предоставят на Украйна помощ посредством отделно гласуване и че американската подкрепа няма да бъде прекъсната при никакви обстоятелства.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров заяви пък, че е получил уверения относно бъдещото американско военно финансиране по време на телефонен разговор с американския му колега Лойд Остин.

"Министърът ме увери, че подкрепата на САЩ за Украйна ще продължи и че украинските бойци ще продължат да имат силна подкрепа на бойното поле", написа Умеров в "Екс".

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че Киев работи с американските партньори, за да се гарантира ново решение във връзка с бюджета, което да включва и финансиране за Украйна. Николенко добави, че подкрепата за Украйна в американската администрация, в Конгреса на САЩ, а също и сред по-голямата част от американския народ остава непоклатима./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още по темата: САЩЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
31
 
3
 
! Отговори
Долу БКП преди 7 месеца
Глобализма не работи както казва народа всяка жаба да си знае гьола.Комунистите в техния си гьол,африканците в техниия,арабите в техния и тнт.Хубавото е ,че поне ние оспехме да скочим от нашия гьол в гьола на ЕС там поне ще сме на завет.Нещата ще са както преди 1989г. с леки промени - добри за нас въпреки активните мероприятия и фълшивите новини и копейките дето работят здраво в Бг. ,но лека полека ще ги отстраним теа предатели...
405
5
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
С едно евро можещ да си забършеш дупето 20 пъти, щото най-малката банкнота на рублата ес деноминация 5.
404
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На 1ви октомври ВСУ дронове камиказе успешно поразиха Смоленския авиозавод за ракети въздух-земя Х 59, с които агресорите тероризират украински градове
403
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя хубавец ще се бие до последния украинец и тогава ще миряса.
402
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зеленият Гаргамел да вдига гълъбите и да се разкара.Излъгал е избирателите си с обещания за мир,а сега лъже цял свят.От лъжи носа му стана троен,а личната му сметка се увеличи с милиони.
401
7
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 7 месеца
Ще се наложи да воюва НАТО.
400
8
 
42
 
! Отговори
Наркоманът отече преди 7 месеца
В канала. Господарите от САЩ ясно казаха, че искат редовни и демократични президентски избори в Украйна през пролетта, т.е. че искат да сменят наркомана. Сега през зимата няма да има интензивни бойни действия и съответно няма пари за зеления друсльо.
399
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скоро ще спрат апаратурата за изкуствено дишане на украина... Само с адреналин в сърцето не става...
398
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Те ви уркопитек отдолу!! И победите са им едни такива скапани уркопитешки!!
397
27
 
3
 
! Отговори
само факти преди 7 месеца
Бахмут е в оперативно обкражение след като снощи всу превзе андреевка 4естито на мор,,..ки..те
396
23
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 423 преди 7 месеца
Добре де а ти защо не идеш в родината си рашистан да вземеш участия във воената мобилизация което твоята държава провежда!? Ама не ходиш в родината си рашистан а от тука ми даваш акъл кое как? Та що така? Бегай да участваш във войната в Украйна! Ааа пардон пардо в специалната ви военна операция където за 3 дни щехте да завладеете украйна! :)
395
5
 
2
 
! Отговори
До Боби преди 7 месеца
Аха! Така така! Значи ак лъжи де, но нека да зема да те попитам има ли война в Украйна или не! После, то е ясно, че не помниш, чак толкова, но помниш ли какво каза главната ви уткин по националната ви рашистнаска телевизия на дата 21.02.2023г Ако не помниш виж в нетя там си го има изкзването барем! Е естествено винаги може да ИЗЛЪЖЕШ нещо и по тоз въпрос, все пак ти си си путинофил! Вие това правите! :)
394
4
 
10
 
! Отговори
Путин преди 7 месеца
Зельонский, вдига самолета мойто момче!
393
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 428-ами що наркомана мечтае да си ги върне щом са разрушени. МАЙ НЕ СА А? - СЪС ВРЪЩАНЕТО НА КРИМ, ДОНБАС, ЗАПОРОЖИЕТО И ДРУГИТЕ ДВЕ ОБЛАСТИ КЪМ РУСИЯ ПУТИН ОСТАВИ УКРИТЕ БЕЗ ДУША.
392
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До 482 - ЪКРАЙНА СЪЗДАДЕ УСЛОВИЯ ЗА ДА СЕ РАЗРУШИ СТЕНАТА НА КАХОВСКАТА ВЕЦ!!! Много се постара и трябва да им се признае използваха висша Физика.
391
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До ВЛ Дяла на Доларовите запаси и ценни книжа на РФ е под 10%(чакат падеж) а Китай е намалил 50% от пика на това което е имал в миналото. И ПРОДЪЛЖАВА ДА НАМАЛЯВА ОБЕМИТЕ.
390
12
 
2
 
! Отговори
До Глупи 419 преди 7 месеца
Кое точно е взел - Крим остана без вода след като си гръмнаха язовира, другите области са както си бяха и преди - смазани с артилерия
389
4
 
7
 
! Отговори
леден ли е преди 7 месеца
златен ли е дъжда....
388
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби: Американският генерал, за който говориш, е Марк Мили, който до петък беше начело на въоръжените сили на САЩ. Впрочем точните му думи бяха нещо от сорта, че ако САЩ не помогне на Украйна, Русия ще я превземе не за 3, а за 2 дни.
387
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Предлагам всички безполезни форумни *** да си заминават в Украйна! Поне ще има полза от тия никаквици!!!!