След "ледения душ" от САЩ: Зеленски вдига духа с увереност в победата

В Украйна все пак смятат, че САЩ няма да спре помощта
590
След "ледения душ" от САЩ: Зеленски вдига духа с увереност в победата
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че нищо няма да отслаби решимостта на Киев срещу Русия, предаде Ройтерс. Изявлението му дойде ден, след като Конгресът на САЩ прие законодателна мярка за временно финансиране на федералното правителство, от която отсъства обаче помощта за Украйна.

В реч по повод Деня на защитниците Зеленски заяви, че никой не може да спре стабилността, силата, куража и устойчивостта на Украйна. Той допълни, че Украйна ще спре да се съпротивлява и да се бори едва в деня на победата и добави, че страната се доближава все повече до този ден.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано днес заяви, че републиканците са обещали да предоставят на Украйна помощ посредством отделно гласуване и че американската подкрепа няма да бъде прекъсната при никакви обстоятелства.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров заяви пък, че е получил уверения относно бъдещото американско военно финансиране по време на телефонен разговор с американския му колега Лойд Остин.

"Министърът ме увери, че подкрепата на САЩ за Украйна ще продължи и че украинските бойци ще продължат да имат силна подкрепа на бойното поле", написа Умеров в "Екс".

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че Киев работи с американските партньори, за да се гарантира ново решение във връзка с бюджета, което да включва и финансиране за Украйна. Николенко добави, че подкрепата за Украйна в американската администрация, в Конгреса на САЩ, а също и сред по-голямата част от американския народ остава непоклатима./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още по темата: САЩЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя на снимката е издуханн нобрейнър. Победа над първата ядрена сила в света е невъзможна. Може да я отслабиш до някаква степен, но не и да я победиш.
345
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Слава на братския руски народ, че се бори с фашизма, нацизма и тероризма! Украинският "Азов" дори и в САЩ е признат за терористична организация. Щом са част от ВСУ, значи ВСУ са терористи. Стрелят по пазари и мостове с мирни жители. ВСИЧКИ които ги подкрепят са фашисти и терористи! Един ден ще си получат заслуженото, и съдейки по всичко, този ден наближава!
344
37
 
5
 
! Отговори
Инж+ преди 7 месеца
Украйна извършва подвиг. Дано подкрепата от ЕС и САЩ да се запази. Заслужава си да подкрепим украинците срещу азиатския безчовечен агресор. Не трябва да се повтарят грешките, довелидо ВСВ.
343
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Току- що гледах как е положението им на фронта. Абе толкова ли сте ***, прости и заблудени да не видите как ви използват? Ми те руснаците направо им разкатават фамилията навсякъде - На нито едно място на фронта ВСУ даже инициатива нямат вече! Ама така ви се пада - Като марширувате с факли и викате "хайл", това е най- естественото развитие на нещата.
342
3
 
19
 
! Отговори
троли преди 7 месеца
До Фактии 388: Че тя студената война не е спирала. И точно студената война вкара Укрия (чрез УСА) във война с рашките. Така че спри да ръсиш глупости. И запомни - и на Запад идва комунизма със съответната пропоаганда - задължителните ковид-вакси, забрана да говориш срещу официалната политика за ковид или Укрия (веднага те обявяват за такъв и онакъв) и т.н. и т.н.
341
3
 
5
 
! Отговори
Ф.АТМАК герберас преди 7 месеца
До До 390иди ти на запада при черните и арабите да те мушкат нерес
340
5
 
38
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 7 месеца
Републиканците били обещали неспирна финансова подкрепа. Добрее, нека оставим настрани въпросът кой крив и кой прав в конфликта м/у САЩ и Русия чрез проксито Украйна. Друго да попитам: САЩ са най-задлъжнялата икономика на света и кредиторите буквално трябва да ги обявят за продан и да ги закрият като държава. Само че ... (все още) не става. Пита се ЗАЩО? В кой университет преподават такава икономика, спорпед която най-големият длъжник диктува условията? Веднага се записвам...
339
1
 
9
 
! Отговори
джо преди 7 месеца
За оружие сакат пари или дупе...... Пари нема , действайте.....
338
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Фактии - това ми звучи като заплаха! Ти да не би да си привърженик на демократите дето си изтребиха местното население и трепят *** щото са черни? Хвала ти!
337
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Та така и светът ще благодари на Русия, когато фашистката хунта бъде заличена от лицето на Земята с някоя ядрена бомба! Даже и изморените от войната украинци ще благодарят на братският руски народ, че са използвали ЯО за да ги избавят от киевският наркокартел, НАТО, САЩ и от фашисткият ЕСесер, начело с Борел, Фондерлайен и други ЕСесовци.
336
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми ко чакат тогаз? Да бомбят русията с атоми и край!
335
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Японците благодарят на американците за ядрената бомба и казват, че всичко е правилно. - Необходима беше ядрена бомба, за да се сложи край на войната - Америка избра най-бързия начин да сложи край на войната и да попречи на други страни да превземат Япония. На 6 и 9 август 1945 г. Съединените щати взривиха две ядрени бомби над градовете Хирошима и Нагасаки в Япония. Двете експлозии убиха съответно 129 000 и 226 000 души.
334
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Финландците усетиха веднага ефекта от присъединяването си към НАТО. Търговията в пограничните райони с Русия от тяхна страна умря, защото забраниха на руски автомобили и граждани да преминават. Докато обратното се случва. Та те тава е ЧВК НАТО.
333
31
 
12
 
! Отговори
Финала е известен преди 7 месеца
В Хага вече тестват микрофоните и клетките в които ще се озоват новите фашисти от Путеландия начело с бункерния дядка !
332
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И знаете ли кое е най-интересното? Ще си получат заслуженото точно от господаря си, на тоя на когото пригласят за да смучат от кръвта на българският народ! Тук на този свят, а на онзи там са божиите дела!
331
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До СРАНЖАТА - Всички изброени от теб държави са принудени да се присъединят! Мазните приказки някъде другаде! САЩ не ги е еня грам за тебе, мене и нас! Искат място за конфликти! И си го осигуряват като отделят трилиони за това. И поради тази причина е поредното гласуване за печатане на парички. Шантаж, изнудване, принуждаване - това са все евроатлантически демократични методи за добиване на желание!
330
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путин не е обединил и консолидирал НАТО. Това е естествен процес на глобализиране на ЛГБТ общностите, като вече и децата знаят, че най-големите ЛГБТ общности са във армейските формирования на страните от НАТО. Путин със сигурност, обаче ще остане на срещуположният бряг, където родителите се наричат M`a`M`a и татко и има два пола мъж и жена.
329
3
 
10
 
! Отговори
Чук и Гек преди 7 месеца
Русия направи целия свят за резил! С една разпадната, полуразбита напълно, ниско технологична държава, с нищожен БВП не могат да се справят! Бият се с кирки и лопати, ракетите приключиха още миналата година през март! Путин умря 2 години преди СВО, а преди 1 седмица се спомина и Кадиров! ВСУ начело с един вагон натовски наемници и машинист Тагарчук на локомобила, спокойно могат да направят воаяж от Днепър до Хабаровск! Няма кой да ги спре!
328
15
 
16
 
! Отговори
БГ форумни мужици преди 7 месеца
Котилата на Копейкин , Импексова и Фигуранта отново налазиха форума ... Явно Митрофанова отново щедро е развързала кесията с руски подаяния !!!
327
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До хммм Няма как! Той вече е с двата крака в батака и за да си спаси жалката и нещастна кожа ще унищожи всички украинци, които не са с него и против него, като ги праща на фронта. Също като нашите кръволоци тука! Нищо ново под слънцето, от древноста до сега!