Макрон: Пълното унищожение на "Хамас" е десетгодишна война

Ще търси съдействие за освобождаването на израелските заложници
2 дек 2023 21:10, Анисия Иванова
75
Макрон: Пълното унищожение на "Хамас" е десетгодишна война
Снимка: БГНЕС/EPA

Пълното унищожение на "Хамас" би означавало десетгодишна война" - заяви в Дубай френският президент Еманюел Макрон, който е обсъдил ситуацията в Газа по време на световната среща за климата.

"Подновяването на сраженията в ивицата Газа е много обезпокоителна тема, която обсъдихме в много разговори" - това е заявил френският президент Макрон на пресконференция след срещата за климата в Дубай, съобщи БНР.

Оттам той призова международната общност да удвои усилията, за да се постигне трайно прекратяване на огъня, да се освободят заложниците, които са още в плен на "Хамас", да се осигури нужната помощ на цивилното население в Газа и да се гарантира безопасността на Израел.

Макрон прикани Израел да уточни целите на тази война, като заяви, че "успешната борба с тероризма не се състои в системно и непрекъснато бомбардиране".

"Вярвате ли, че е възможно напълно унищожаване на "Хамас". Това би отнело 10 години", смята той.

След срещата френският президент ще отпътува за Катар, за да търси съдействие за освобождаването на останалите израелски заложници в Газа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
християнин преди 5 месеца
Този бабо-еб явно не го слуша главата.Снощи убиха пореден невинен човек мюсюлмански и-з-р-о-ди,гарнирано с "аллах акбар".Вече не ги разбирам оглупялите европейски либерасти.Смъртното наазание трябва да се завърне във всички европейски държави.
25
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Да припомня, че Франция два пъти не даде на германиите да се обединят и че използва финансирани от държавата терористи в Африка.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оптимист!
23
5
 
0
 
! Отговори
toti преди 5 месеца
Ршдно е едно прасе когасе подготви за ядене да се ияде докрай !
22
5
 
6
 
! Отговори
Халед и Омбонго преди 5 месеца
Искаме да си поиграем с тоя Макарон! Ще го правим булка!
21
1
 
8
 
! Отговори
Имериалист преди 5 месеца
Да Анонимен: В Африка, държавите владени от европейците, в момента имат население от десетки милиони. Индия и най-многобройната държава в света.Колко милиона европейци има в държавите владени от исляма? Колко християни има в мюсюлманските държави? Колко копти и язиди?
20
1
 
7
 
! Отговори
Империалист преди 5 месеца
До Анонимен: това за "добрата" и "лошата" империя не ми ги разправяй на мен.. Всяка империя действа по един начин - завладява чрез сила, избива местното население до минимум, все пак да има кой да им работи, заграбва и налага управление. Поправи ме ако греша, но мюсюлманите избиват милиони при колонизацията. Ако не приемеш исляма, плащаш данък джезие. Така са се откупили "неверниците"..Ако мюсюлманите бяха завладели Америка, резултатът щеше да е същия, че и по-зле.
19
12
 
10
 
! Отговори
Златка преди 5 месеца
Да бе 10 г, оставете Израел спокойно да си свърши работата и за 1 седмица няма да ги има мюслитата форевър
18
3
 
12
 
! Отговори
Езичник преди 5 месеца
Да се трепят там карабинерите. От туй по убо нема. Ама какво ще правим с милионите карабинери из Европата. Това трябва да ни притеснява. Щото с всеки изминал ден вървим към Халифат. Ако не го осъзнавате, толкова по зле за вас. Франция и Белгия ще са първите.
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Империалист - Ако не беше покровителството на османската империя над българския народ, днес нямаше да има българи. За справка виж какво са направили англичаните, испанците, португалците, французите, германците, холландците и пр. с туземното население по завладените от тях земи. От местното 100 милионно население на Северна Америка, от Мексико до Канада са останали под 3 милиона, повечето християнизирани алкохолици с английски имена.
16
2
 
4
 
! Отговори
Империалист преди 5 месеца
До клавиатурните терористи: Запрете се малко.. Пообъркахте се нещо. Хем Османската империя е за пример, хем Априлското въстание е за пример. Изберете едното и се придържайте. Иначе рискувате да заприлича на шизофреници.
15
3
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 5 месеца
Как си личи, че всички Западни лидери са ционисти. Те работят за световната хегемония на юдаизма. Те почти заличиха християнството. Защото им се плаща за това. Юдейски кукли на юдейски конци...
14
4
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
А най-добре би било евреите и арабелите да се унищожат взаимно! Но няма да се отървем толкова лесно и от двете напасти.
13
1
 
3
 
! Отговори
до Факт преди 5 месеца
А целта на Хамас и палестинците е точно обратното.
12
7
 
9
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Дългосрочната цел на Израел е да избие/прогони всички палестинци и да заграби земите им. Затова и се строят еврейски селища в палестинска територия и постепенно се напредва в тоя план. Сегашната война е един вид аналог на Априлското въстание, последна възможност за задействане на ислямския свят против Израел.
11
14
 
8
 
! Отговори
La galibe illallah преди 5 месеца
Исрел няма място там, където е. Никога няма да дадем Ал-Акса. Мюсюлманите сме били по-силни отсега, но са били и по-слаби, през втората половина на 20-ти век, когато този тумор възниква. В момента, исрел е една разкъсана от междуособици държава, със силен гръб от оръжие и пари отвън. Ентусиазма от 60-те го няма, хората гледат да избягат, да не умират за нетаняхуй. Но и да не стане тази година, и догодина да не стане, то скоро исрел няма да го има. Ние бяхме там и ще бъде по волята на Аллах галиб
10
1
 
13
 
! Отговори
Империалист преди 5 месеца
ЕС лидерите са в паника, че "гостите" им ще предизвикат религиозни конфликти. И с право - идеологията на исляма е джихад - настаняват се в държавата, размножават се и накрая я завладяват. Както *** завладяват един организъм. ЕС има спешна нужда от кл.из.***.До ку-ку 3: Кажи го на кюрди и арменци, които още живеят с наследството на Осм.империя. Всяка идея за доминация - имперска, расова, религиозна дърпа света назад.
9
8
 
12
 
! Отговори
Ха преди 5 месеца
Какво стана с 300 хилядната израелска армия срещу 30 хилядната на Хамас? Няма я. Защо пак западът трябва да участва? Израел май е само една база на запада за ислямските страни.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гледай си Магреба бе.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Макрон да е деликатен, че с толкова араби у Франция.