Макрон: Пълното унищожение на "Хамас" е десетгодишна война

Ще търси съдействие за освобождаването на израелските заложници
2 дек 2023 21:10, Анисия Иванова
75
Макрон: Пълното унищожение на "Хамас" е десетгодишна война
Снимка: БГНЕС/EPA

Пълното унищожение на "Хамас" би означавало десетгодишна война" - заяви в Дубай френският президент Еманюел Макрон, който е обсъдил ситуацията в Газа по време на световната среща за климата.

"Подновяването на сраженията в ивицата Газа е много обезпокоителна тема, която обсъдихме в много разговори" - това е заявил френският президент Макрон на пресконференция след срещата за климата в Дубай, съобщи БНР.

Оттам той призова международната общност да удвои усилията, за да се постигне трайно прекратяване на огъня, да се освободят заложниците, които са още в плен на "Хамас", да се осигури нужната помощ на цивилното население в Газа и да се гарантира безопасността на Израел.

Макрон прикани Израел да уточни целите на тази война, като заяви, че "успешната борба с тероризма не се състои в системно и непрекъснато бомбардиране".

"Вярвате ли, че е възможно напълно унищожаване на "Хамас". Това би отнело 10 години", смята той.

След срещата френският президент ще отпътува за Катар, за да търси съдействие за освобождаването на останалите израелски заложници в Газа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обикаля като цветарка!
5
6
 
11
 
! Отговори
Другарят Путин преди 5 месеца
Пълното унищожение на Хохляс е нашата цел!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този забрави за Украйна и Зеленски.
3
4
 
13
 
! Отговори
Talat pasha преди 5 месеца
Този да си гледа бабата. Палестина е била османска и всички са живеели в мир и разбирателство, преди англичаните да разтурят всичко и да вкарат конфликт, който векове няма да може да се реши. В много райони е така. Ами Ирак? Ами Сирия? Всички османски територии, които са живеели в мир и разбирателство, после са страдали и раздирани от войни. Франция е донесла беди на Ливан. Държавата още не може да се освести. Цялата Африка са разтурили. За Палестина обаче, нямат думата и да трае там Макарона.
2
12
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 5 месеца
Време е мюсюлманския свят да се обедини, пълчища ислямски орди от Турция, Иран, Сирия да залеят Израел, половината христянски свят не харесва евреите.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Apaбckитe gъpжaви ce noggъpжaт...