Макрон: Пълното унищожение на "Хамас" е десетгодишна война

Ще търси съдействие за освобождаването на израелските заложници
2 дек 2023 21:10, Анисия Иванова
75
Макрон: Пълното унищожение на "Хамас" е десетгодишна война
Снимка: БГНЕС/EPA

Пълното унищожение на "Хамас" би означавало десетгодишна война" - заяви в Дубай френският президент Еманюел Макрон, който е обсъдил ситуацията в Газа по време на световната среща за климата.

"Подновяването на сраженията в ивицата Газа е много обезпокоителна тема, която обсъдихме в много разговори" - това е заявил френският президент Макрон на пресконференция след срещата за климата в Дубай, съобщи БНР.

Оттам той призова международната общност да удвои усилията, за да се постигне трайно прекратяване на огъня, да се освободят заложниците, които са още в плен на "Хамас", да се осигури нужната помощ на цивилното население в Газа и да се гарантира безопасността на Израел.

Макрон прикани Израел да уточни целите на тази война, като заяви, че "успешната борба с тероризма не се състои в системно и непрекъснато бомбардиране".

"Вярвате ли, че е възможно напълно унищожаване на "Хамас". Това би отнело 10 години", смята той.

След срещата френският президент ще отпътува за Катар, за да търси съдействие за освобождаването на останалите израелски заложници в Газа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Палестинците са завоеватели араби на християнски и еврейски земи. Няма как да водят война срещу 'завоеатели, които са по тези земи от 4000, редп. 2100 години и отпреди да се появят араби и ислям! Израел е създаден с решение на ООН, т.е организацията на всички държави по света. Единствените няколко страни, които са били против - Египет, Сирия, Йордания, Ирак, Саудитска Арабия, всъщност пращат армия и анексират ...Палестина..а не Израел. Газа е част от Египет, а западния бряг от Йордания за 20г.
45
0
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Диана,дотук виждам че мразиш Израел,но защо подържаш хамаз,или и ти си за това (априлско въстание) от твоя гледна точка всичко е оправдано,но срещу цивилизация не се върви драга,нямате шанс.
44
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
До Анонимен46 Израел е богата страна - там има много икономически емигранти, драги! Или си мислиш, че хората ходят там заради самите евреи?!...Смешки!...
43
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
До Анонимен42 Не знам как би нарекъл сегашната "операция" на евреите в Газа освен "геноцид"..Те решиха, че ще изгонят палестинците както онези искали да ги изгонят и почнаха да убиват наред - дори оповестиха, че се концентрирали да са жестоки, значи..12000души мъртви! 6000 деца убити! Хиляди осакатени! Дори сега бомбардират сякаш Хамаз се подвизава извън тунелите, значи, а Хамаз си стои в тунелите винаги, но евреите ги "унищожавали", значи..Съсипват жилищата, избиват палестинците! - ГЕНОЦИД!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Псевдо, мевдо, в Израел живеят 36 етноса и религии, само палестинските араби са 20% от израелците. Имат си партия в парламента, върховни съдии, прокурори, бригадни генерали в израелската армия. А колко евреи, арменци, гърци живеят в газа и при палестинците на западния бряг? А в другите арабски държави? Колко църкви и синагоги има, колко депутати неараби и немюсюлмани?
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
5&6 деца правеха преди 30 години. Сега са с по 12 деца, вижте им лидера на Хамас как държи 4 годишно дете с автомат в ръка и го учи да убива за Алах.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евреите са по тези земи от 4000 години. Палестинците се самосъздадоха като нация през 69' от от египетския арабин Ясер арафат. Вижте резолюцията на ООН от 48' - там ясно е указано, че се създава държава за арабите на територията на географска ОБЛАСТ Палестина (включваща и държавата Йордания) и държава за евреите на същата географска област Палестина. Е, на арабите им направиха Йордания, евреите си направиха Израел, а останалата територия я провалиха египетските араби. И 20 години нямаше бунтове.
39
0
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Диана,ти случайно да не си от арабски произход,добре война срещу Израел,но защо убивате и колите невинни хора и в Европа и света.Защо помощите за газа отиват за въоръжение.При положение никаква икономика да правиш по 5-6 деца,ти ги обричаш на бедност,а бедния човек мрази и обвинява всички за своята бедност.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Геноцид няма! Газа е самостоятелна държава от 18 години, макар че взаимно не се признават с палестинските араби на западния бряг. Граничат с Египет, спокойно можеха да си търгуват, а не да изнасят джихадизъм по света. В Израел живеят 2 млн. палестински араби, те не само не се оплакват, ами и дори служат в израелската армия. Защо ли?
37
2
 
1
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
До Българин Израел не е демокрация! Той е псевдодемокрация - налага се винаги както му харесва, никога не се съобразява с другите, не ги изслушва дори..Диктатори до мозъка на костите си - ако не могат директно, правят го индиректно, значи...
36
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
До Анонимен39 Гледай фактите, значи...И...Благодаря за комплимента, но обикновено кой каквото вика на себе си го вика, значи...Не знам дали след такова обръщение заслужаваш да ти отговарям, но съм в настроение и твоите простотии явно не са в състояние да ми го развалят...Та...точно защото евреите унищожават по всякакъв начин и на всяко ниво палестинците, те пък напук се концентрират, значи, да раждат повече деца - току виж някое от тях е оцеляло, значи..Границата с Египет е затворена дори сега
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Диана, Диана, що си тъй забляна. Какъв геноцид при който населението се увеличава над 20 пъти? Второ, ти въобще виждала ли си картата на газа - имат си сухопътна граница с Египет. Трето, те са самостоятелна държава от 18 години. Какви решетки, има си държавни граници на Израел и Египет, все едно да кажеш че ние държим турците в концлагер, щото сме вдигнали ограда. А токът и водата Израел им ги подаряваше, ама кранчето секна
34
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Десет години са нищо за Израел. Преди десет години Хенри Кисинджер предрече. че след десет години Израел няма да го има. Е, днес Израел не само, че го има, а е една от най-силните икономически и военни демокрации в света. А Хенри го знаем къде е. Та така за десетилетките.
33
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
До Анонимен34 А не можеш ли да помислиш, че това е отговорът на палестинците на геноцида над тях?!..Отношението на Израел към тях там е като към животни в клетка - нещо толкова унизително и омерзително, колкото може да бъде изобщо! Те дори не могат да напускат района там, не могат да се защитават - избиват ги като зайци! Спират им водата когато си поискат, спират им храната, унищожават жилищата им, избиват децата им - правят си с тях каквото си поискат! Никакви човешки права, насилие, насилие
32
2
 
1
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
Макрон само не споменава нищо за започване на сериозни преговори за трайно решение на конфликта в района, а това е най-същественият момент за постигане на всичко останало, според мен...Както изглежда, Израел са се опитали по някакъв неприемлив начин за палестинците да продължат размяната на заложници и палестинците са ги отрязали..Израел трябва да проумеят, че те са виновни за този конфликт, тяхното нежелано присъствие на исторически принадлежащи на палестинците земи и отношение към проблема..
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Военно престъпление е да се скриеш в джамия, училище, детска градина, болница, да сложиш цивилни дрехи и да изстрелваш ракети по жени и деца в друга държава.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Газа от 100.000 араби станаха 2.3 млн..това е най-калпавият геноцид, опитван някога в такъв случай:) където населението се е увеличило 23 пъти по време на 'геноцид'.
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде са европейските санкции срещу Израел за военни и хуманитарни престъпления, окупация и геноцид в Газа? Цялата морална справедливост, която ни проповядваха около две години по повод войната в Украйна изчезна в мигът, в който Израел нападна палестинците. Тези изтъкнати евро-лидери се притаиха, надявайки се кризата бързо да свърши, но уви, не стана така. Нямаше блокиране на активи на Израел в чужбина, изключването им от системата Суифт, 12 пакета санкции и т.н.
28
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Акъли от Евро-Халифат за съдбата на Хамас... Пази си Айфеловата кула по-добре, защото Френция надмина Израел по процент ислямисти, да не говорим за основните им поддръжници и вносители - невежите прогресивни.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще отнеме и повече години. Ей така блееха когато ислямска държава завзе Сирия и Ирак, после се усетиха. И макар че не харесвам Путин, руснаците им свършиха работата на европейците и американците там. Какво предлага макрон, с вълшебна пръчка да промени религията и манталитета на джихадистите? Хайде първо да го постигне във Франция, после да се изказва.