Турист е убит от радикален ислямист, нападнал минувачи в центъра на Париж

Извършителят вече е бил съден за нападение през 2016 г.
Обновена: 3 дек 2023 10:17 | 3 дек 2023 06:31, Елка Василева
101
Турист е убит от радикален ислямист, нападнал минувачи в центъра на Париж
Снимка: БГНЕС

Един човек е бил убит, а двама - ранени, от нападател на минувачи в центъра на Париж, близо до Айфеловата кула, предаде Ройтерс, като се позова на публикация на френския вътрешен министър Жералд Дарманен в социалната платформа "Екс".

"Храбри полицаи току-що арестуваха нападател, атакувал минувачи в близост до крайбрежния булевард "Гренел". Аварийните служби са се погрижили за тялото на загиналия и за ранените. Моля, избягвайте района", написа министърът, който първоначално съобщи за един ранен.

Според информация на Франс прес нападателят е известен на властите радикален ислямист, който страда от психично разстройство. Агенцията цитира министър Дарманен, който каза, че този извършител вече е бил съден за нападение през 2016 г.

АФП предаде още, че при атаката той е крещял "Аллах акбар". Това бе потвърдено от Дарманен. По неговите думи нападателят е казал, че е бил повлиян от ситуацията в Газа, съобщи Нова тв.

Прокуратурата на Франция по антитероризма обяви, че за момента не е започнала разследване. "Нападателят е бил неутрализиран от полицията много бързо. Опитахме се да спасим живота на човека, който загина. Нападнатите хора са туристи", заяви за телевизия Бе Еф Ем доктор Патрик Пелу.

Позовавайки се на полицията, Бе  Еф Ем съобщи, че убитият е германски гражданин, а оръжието на убийството е било чук. Ройтерс отбелязва, че тази трагедия се случва осем месеца преди летните Олимпийски игри, на които Париж е домакин, и повдига въпроса за сигурността по време на най-голямото спортно събитие в света.

Агенцията обръща внимание на факта, че управата на френската столица планира невиждана досега церемония по откриването на форума на река Сена, на която се очаква да присъстват 600 000 зрители.

Убийството сега е извършено точно на крайбрежния булевард на Сена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евала на Израел, че ги оправя тия джихадисти. Ние сме меки китки. Да се поучим от тях.
65
1
 
48
 
! Отговори
един преди 5 месеца
Не работят, защото имат други задачи, развъждане и капсулиране, отбягване на всякакви други, камо ли рамо до рамо да работят с тях, пък и ги хрантутят. Един от тях директно заяви аз с жени няма да работя, нито ще се докосвам до вашата храна. И това ако не е умишлено затриване на цял континент, не виждам какво друго е.
64
1
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
До ислямския защитник - да си били ходели християните откъдето са дошли- ами че на тази планета всеки е дошъл отнякъде, ясно ли ви е? И не се правете, че не ви е ясно какво имаме предвид ислямист - който е готов да мре, да взривява, да трепе наред, с една дума фанатизиран псих.опа.т. Въпрос към вас - защо само 30% от имигрантите от 2015 работят, това са официални данни, постоянно им предлагали работа в Германия, но те не приемали!?
63
2
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Втотална заблуда сте защо ходели ислямистите в ЕС - ходят, за да завладяват и пропагандират своята религия, която всъщност не е и религия, а военно-политическа доктрина. Казано е от по-умни от мен. А за пълчищата, залели Европа, заслуга повече имат САЩ. Европа трябав да се спре с това колониално минало, като че ли от него са се възползувала масата, а не единици, масата както винаги е блъс.кала за единия хляб. Но сега издържа с данъците си тези.
62
23
 
6
 
! Отговори
OЛЕЛЕ преди 5 месеца
много клишета измислени от руската пропаганда се леят във форума.
61
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Защо въобще има ислямисти в Париж и защо въобще ислямист е немски гражданин?!" - Нали от векове Европа е християнска? Преди това е била друга. Ами, защото европейците им съсипаха държавите, затова тези ходят в Европа, в Париж и в Германия и т.н. То е близо до yма.
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Нямам какво да отговоря на подобно недомислия :) поздрави и хубав ден" - Така пишат обикновено хора с обща култура като на 9 годишен хванат да работи в автосервиза на баща си, вместо да ходи на училище, обаче слушал как чичковците с по-лачените автомибили важничат и се правят на "голямото добрутро" и той ги копира подсъзнателно за да си придаде тежест.
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много е смешно когато напишат, че е крещял думите "Господ е велик!", обаче го напишат без буквалния превод и хората с ниско чело почват да си мислят, че все едно някакво неразбираемо заклинание е крещял. И се разграничават.
58
5
 
0
 
! Отговори
До 63 преди 5 месеца
Нямам какво да отговоря на подобно недомислия :) поздрави и хубав ден
57
2
 
12
 
! Отговори
Ива преди 5 месеца
В другите новини пише че е Иранец роден във Франция и не чук а нож.. наръгал..
56
8
 
14
 
! Отговори
А? преди 5 месеца
Някой писа, че в България било по-добре... Е как ще е по-добре при положение, че ние си имаме други такива тъмни субекти в България и те постоянно нарастват, и раждат на 12-се и са по-примитивни...
55
8
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 5 месеца
Да давате Макиавели за пример за Европа, е като да давате Никола тесла за пример за Сърбия - абсурдно.
54
2
 
2
 
! Отговори
До 53 преди 5 месеца
Извинявам се за правописа, вървя по улицата
53
3
 
8
 
! Отговори
До 53 преди 5 месеца
Говориш -за да не ме цензурират- семпли неща ;) а да сравняваш нашите мюсюлмани с онези австролопитеци, полазили Гранция, е повече от обидно. В България нито християните сме много Християни, нито мюсюлманите ни са много мюсюлмани, нито евреите ни са баш юдеи- всички налуп си знаем , че смока пази къщата. Никакъв уахабизъм не е измислила Европа - дреме й на Европа за примитовните ви идеи. Уахабизма е измислен от МохаМерд, в седми век, написали са ми делириума 400 години след неговата смърт.
52
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Време е ислямистите да си заминават по държавите" - Време и и християните да си ходят от където са дошли. Европа трябва да бъде свободна от прокаженотo християнство. Българите трябва да вярват в Тангра, Дионис, Сабазий, в Перун, в Лада, поляците и украинците трябва да прегръщат дърветата както са правели в миналото и Перун и Велес, скандинавците трябва да вярват в Один и Тор. Ирландците да си имат Ейоха и Цернунос, Ейре, Мориган. Германците с Балдур и Локи.
51
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Да станат християни е утопия." - От трън на глог! Защо трябва да стават християни? То да станат християни е по-лошо, защото религията християнство е по-примитивна и по-човеконенавистна. Проблемът не идва от религията дори, а от незнание за самата религия, от фанатизирането, от изкривеното тълкуване и това, че секти като уахабитите (направени от Европа) ги подхлъзват. Примерно мюсюлманите в България не са уахабити, а са повечето трафиционните ханафи и винаги всичко е било наред с тех.
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ежедневие в една в миналото велика, а сега превзета държава!
49
2
 
21
 
! Отговори
Християнин преди 5 месеца
Време е ислямистите да си заминават по държавите
48
3
 
11
 
! Отговори
Е преди 5 месеца
Ислямист първо го бесиш, а после го питаш как се казва. Ако не успее да ти отговори, значи няма да знаеш името му.
47
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
То и аз почвам да мисля, че беднотията ни спаси, защото тези не щат да стоят тук. Иначе като една от граничните страни щяхме да сме залети от пълчищата и ЕС пръста нямаше да си мръдне, а умишлено щеше да ги тъпче тук, тоест щеше да повтори нещо като зависимостта ни от Осм. империя, когато са имали интерес да сме буфер.