Турист е убит от радикален ислямист, нападнал минувачи в центъра на Париж

Извършителят вече е бил съден за нападение през 2016 г.
Обновена: 3 дек 2023 10:17 | 3 дек 2023 06:31, Елка Василева
101
Турист е убит от радикален ислямист, нападнал минувачи в центъра на Париж
Снимка: БГНЕС

Един човек е бил убит, а двама - ранени, от нападател на минувачи в центъра на Париж, близо до Айфеловата кула, предаде Ройтерс, като се позова на публикация на френския вътрешен министър Жералд Дарманен в социалната платформа "Екс".

"Храбри полицаи току-що арестуваха нападател, атакувал минувачи в близост до крайбрежния булевард "Гренел". Аварийните служби са се погрижили за тялото на загиналия и за ранените. Моля, избягвайте района", написа министърът, който първоначално съобщи за един ранен.

Според информация на Франс прес нападателят е известен на властите радикален ислямист, който страда от психично разстройство. Агенцията цитира министър Дарманен, който каза, че този извършител вече е бил съден за нападение през 2016 г.

АФП предаде още, че при атаката той е крещял "Аллах акбар". Това бе потвърдено от Дарманен. По неговите думи нападателят е казал, че е бил повлиян от ситуацията в Газа, съобщи Нова тв.

Прокуратурата на Франция по антитероризма обяви, че за момента не е започнала разследване. "Нападателят е бил неутрализиран от полицията много бързо. Опитахме се да спасим живота на човека, който загина. Нападнатите хора са туристи", заяви за телевизия Бе Еф Ем доктор Патрик Пелу.

Позовавайки се на полицията, Бе  Еф Ем съобщи, че убитият е германски гражданин, а оръжието на убийството е било чук. Ройтерс отбелязва, че тази трагедия се случва осем месеца преди летните Олимпийски игри, на които Париж е домакин, и повдига въпроса за сигурността по време на най-голямото спортно събитие в света.

Агенцията обръща внимание на факта, че управата на френската столица планира невиждана досега церемония по откриването на форума на река Сена, на която се очаква да присъстват 600 000 зрители.

Убийството сега е извършено точно на крайбрежния булевард на Сена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз като цяло избягвам Париж, Берлин, Амстердам и Западна Европа. Там стана по-опасно от Африка или Южна Америка. Пълно е с араби и африканци.
25
6
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
Анализатор, баба Меркел правеше, каквото й кажат американците! А те искат по този начин Европа да бъде унищожена! Но Германия се е превърнала в колония на САЩ! И ние с това наше правителство също ставаме колония!
24
9
 
6
 
! Отговори
идвайте мигранти преди 5 месеца
Тук е беззаконие, слободия, анархия. Щом българите не могат да си направят държава - вие можете.
23
14
 
1
 
! Отговори
Чакмаков преди 5 месеца
Тия амджикиастанци са добри, защото се борят с джендърите, затова са приятели и на путин. ура друзя.
22
3
 
19
 
! Отговори
анализатор преди 5 месеца
Бабата Меркелица незабовно да бъде арестувана,и до края на дните си да не излиза от затвора.Трижди Проклета да бъде!
21
5
 
22
 
! Отговори
българин преди 5 месеца
Колко християни още трябва да бъдат убити из Европа,за да се събуди християнския свят.Братята евреи ви преподават нагледен урок-избиване и разрушаване на ислямските у-ро-ди-терористи от хамас.Не забравяйте,че масата парестници поддържат терористите и им помагат.Само евреите се справят с чалдисаните мюсюлмани.
20
26
 
3
 
! Отговори
Мухамед преди 5 месеца
Исляма е религията на мира, децата и жените.
19
2
 
23
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
Най-виновна е Меркел. Идвайте бе, ще се справим! Идвайте, ще ви храним и обличаме! Единствено Алтернатива за Германия взеха да бият тревога. Всички останали мълчат и сумтят. "Не било демократично да ги пъдим". Едва сега скоро от германското правителство признаха с половин уста, че повече не издържат.
18
2
 
16
 
! Отговори
тук-там преди 5 месеца
Кото напълнят Европа, ще дойдат и тук.
17
6
 
13
 
! Отговори
Мин Дил преди 5 месеца
Той и Саллах ад Дин, известен като Саладин, навярно е бил психар. Затова е прогонил кръстоносците от Светите земи. Сега неговите наследници ще превземат Ватикана и ша турят Халиф. Русия и Китай ще надживеят Европа. Гаранция. Щото си нямат инженери и астрофизици дето звездите им говорят.
16
3
 
24
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 месеца
А да видим до Коледа колко таквиз психари ще извършат нападения в Париж?! Скоро Париж ще почне да бъде избягван от туристите. От там ще загуби сериозни приходи, с всичките произтичащи от това последствия. Франция а и цяла Европа ще се превърне в един придатък на близкоизточния ***. Стойте и гледайте.
15
3
 
30
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
Това е политиката на ножа. Продължавайте да пускате безконтролно всякаква пaплaч, дошла от арабския и африканския свят, продължавайте да ги храните, да им давате пари, да ги обгрижвате. Те ще се отплатят щедро - заколвания, изнасилвания, обири. Единствена Унгария каза - никакви квоти, няма да приемаме никого. Може би това ще го каже и новото холандско правителство. И дори да започне да ги пъди. Ще поживеем, ще видим.
14
12
 
0
 
! Отговори
Табукту преди 5 месеца
Тарамбуките са любимци на родните друзя. Самите родни друзя не са заплашени от такива актове, защото тарамбуките знаят че родните друзя са готови да се обрежат и преминат в правата вяра и само и само да върви борбата с лошата америка, която заедно с джендърството е най-голямата беда, пред която обрязването бледнее.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зле са тия от край време приемат разни от Северна Африка а и от по надолу от черните, искат да са като Англия велика държава но уви никога няма да бъдат като Англия която между другото е със 80% християнско бяло население което е повече от БГ дето сме към 70%
12
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички араби и подстрекателите им руснаците треба да бъдат изгонени от Европа.
11
1
 
12
 
! Отговори
Еее преди 5 месеца
А на гражданите се забранява да притежават и носят оръжие за самозащита, позор.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колонията унищожава метрополията. Европа я чака тъмно бъдеще. А нас какво ни чака?
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Роднините на загиналия да идат лично да благодарят на бабата Меркелица нали са съотечественици.
8
1
 
27
 
! Отговори
мислещ преди 5 месеца
Как пък всички убийци напоследък са с психични отклонения!Истината е , че това вече не е Европа с която искаме да сме заедно !Пазете си черните инжинери(имигранти) ние сме си ОК тук в България .
7
0
 
27
 
! Отговори
О, нее преди 5 месеца
Като прочетох храбри полицаи и как онзи е претрепал туриста с чук, се сетих за отряда на Луи дьо финес.