Турист е убит от радикален ислямист, нападнал минувачи в центъра на Париж

Извършителят вече е бил съден за нападение през 2016 г.
Обновена: 3 дек 2023 10:17 | 3 дек 2023 06:31, Елка Василева
101
Турист е убит от радикален ислямист, нападнал минувачи в центъра на Париж
Снимка: БГНЕС

Един човек е бил убит, а двама - ранени, от нападател на минувачи в центъра на Париж, близо до Айфеловата кула, предаде Ройтерс, като се позова на публикация на френския вътрешен министър Жералд Дарманен в социалната платформа "Екс".

"Храбри полицаи току-що арестуваха нападател, атакувал минувачи в близост до крайбрежния булевард "Гренел". Аварийните служби са се погрижили за тялото на загиналия и за ранените. Моля, избягвайте района", написа министърът, който първоначално съобщи за един ранен.

Според информация на Франс прес нападателят е известен на властите радикален ислямист, който страда от психично разстройство. Агенцията цитира министър Дарманен, който каза, че този извършител вече е бил съден за нападение през 2016 г.

АФП предаде още, че при атаката той е крещял "Аллах акбар". Това бе потвърдено от Дарманен. По неговите думи нападателят е казал, че е бил повлиян от ситуацията в Газа, съобщи Нова тв.

Прокуратурата на Франция по антитероризма обяви, че за момента не е започнала разследване. "Нападателят е бил неутрализиран от полицията много бързо. Опитахме се да спасим живота на човека, който загина. Нападнатите хора са туристи", заяви за телевизия Бе Еф Ем доктор Патрик Пелу.

Позовавайки се на полицията, Бе  Еф Ем съобщи, че убитият е германски гражданин, а оръжието на убийството е било чук. Ройтерс отбелязва, че тази трагедия се случва осем месеца преди летните Олимпийски игри, на които Париж е домакин, и повдига въпроса за сигурността по време на най-голямото спортно събитие в света.

Агенцията обръща внимание на факта, че управата на френската столица планира невиждана досега церемония по откриването на форума на река Сена, на която се очаква да присъстват 600 000 зрители.

Убийството сега е извършено точно на крайбрежния булевард на Сена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
11
 
17
 
! Отговори
Истината преди 5 месеца
Кой нападна Либия и уби Кадафи който пазеше ЕС от африканските бежанци?кой предизвика арабските революции от където тръгнаха милиони към европа?О чудо не е Русия,а САЩ и някой техни европейски пудели.Защо сега плачете...
45
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Да станат християни е утопия. На сто хиляди ще станат двама, трима. Затова трябва по-твърда ръка, а не лакърдии за права и темподобни. Този нали е нарушител, и какво, чакаха го да убие човек, а сега ше го дундуркат в луксозни затвори, а той ще се прави на болен и може и да осъди държавата за нещо, както се случва нерядко. На всичко отгоре трябва спешно да се спре развъждането на всякакви, независимо дали са имигранти, тарикати или мързеливци, защото, виж ти, пари и за пенсии нямало!?
44
3
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 5 месеца
Арабите превземат Европа и я асимилират и всичко идва от продажните политици който участваха по заповед от сащ в арабските революции и преврати.Преди това нямаше нахлуване на хуните.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заличаване на балет Арабеск. Няма друг начин.
42
3
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
Щото е мислимантец и веднага оправдан с 'прихическо разстройство", ако беше християнин щеше да е "престъпление на омраза"!? Лошото е че системата, а и българската rлynocт, издигат на власт национални продажници от джендърски тип.
41
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Защо да стават християни, я ми обяснете? Всеки трябва да е какъвто се чувствува, а като е като този, за който има и данни на всичко отгоре какъв е, трябва да се изгони. Въпреки че не вярвам в конспирации, почвам да мисля, че чак такава гллупост не съществува и това затриване на нашата цивилизация е умишлено. Ако ние бяхме богати, отдавна щяхме да станем като Ливан, който всъщност е бил християнска страна.
40
3
 
22
 
! Отговори
Stefan преди 5 месеца
Цялата им религия е психично отклонение
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ислямистите трябва да се конвентират и да станат християни.
38
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това са модерните русофилчета и ИБРИКСчийчета, и нашите русофили искали да си ги прибират, да си споделят семейните ценности, изнасилване на жената и коляне на децата.
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този...защо не е закопан още през 2016 год....стига в мекият брус...
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Врузките на Русия с неските държави не са от времето на Меркел. Липсата на образованост е изклщючително вредна, когато се отнася до хора с право да вземат държавнически решения. В Центъра на Берлин, например, има площадк клойто се нарича Александър плац, кръстен е на името на руския цар Александър.... Бисмарк, преди да стане канцлер на Прусия, е бил поланик в Русия. И даже в Приклщюченията на барон Мюнхаузен" се пише за няколко пътувания до Русия......
35
18
 
7
 
! Отговори
Седларев преди 5 месеца
Друзя положението е същото и в расиюшка, където е пълно с разни такджики-маджики, а прираста на етническите раснячета е отчайваю. В мацква има цял квартал където полицията не сме да влезне. Аз само едно се чудя - тия таджикистанци колко трябва да са зле в тяхната страна, че страна като расиюшка да ги привича като икономически мигранти.
34
6
 
11
 
! Отговори
до 35 преди 5 месеца
Бащата на Меркел е бил протестантски пастор. Никакъв комунист не е бил. Добре е обаче да се попросветите на тема религия, защото протестантизмът реално ни залива, без народът да го осъзнава. И това се изразява във всички ежедневни дейности. като се започне от разобщаването на семейните връзки, гледането на деца и възрастни като на бреме, убиването на радостта, на оптимизма във всички изяви на "изкуствата" (на практика - убиване на изкуствата), отричане на традициите ...
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е проблемът Меркел. Преди нея Шрьодер алармираше за рязкото спадане на трудоспособното население в Германия. Казваше обаче: "Не ни трябват индийци, а деца."> Но "умните" немци (и западняци) по навик реешават проблемите си НЕ дългосточно, а посягат на другите. Което им се връща.
32
10
 
11
 
! Отговори
до22/случаен минувач преди 5 месеца
Вие сър, наистина сте случаен минувач щом не знаете, че бащата на Меркел е бил комунист, който след войната попаднал в Западния сектор и умишлено тайно, със семейството си преминал в Източна Германия, за да строи крепостния социализъм на мужиците, а самата Ангела впоследствие станала комсомолски водач. Тази дър..тела обслужваше Кремъл и нанесе неизброими щети на германската народ. бг.
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е лошо. Но къде ви са информациите за убийствата при съзнателноводените войни на по-малко даже разстояние от България? Напишете, че Натаняху се кани да уиищожи Ливан, защото подпомагал палестинцоъе например. В София все още ли грее израелският символ?
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Негриж е ужасно положението, страшно гето е и нон стоп трябва очите ти да са на четири.
29
4
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Началото на края за Европа.
28
3
 
27
 
! Отговори
Слава на ДС преди 5 месеца
Съвсем официално - за разлика от Косово, РСМ, Босна- нито един български мюсюлманин не замина доброволец за ИДИЛ. Сигурен съм, че това не е заради БХК, а защото органите на Държавна сигурност десетилетия наред, неуморно, целенасочено и компетентно са работили с това население. За да бъдат сега вероятно най- светски настроените в света.Благодарност и поклон за което!
27
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бабо Меркел где така? Бързам за джамия Мустафа!