Хомосексуалният Габриел Атал е назначен за премиер на Франция

34-годишният Атал преживя зрелищен възход в политиката
9 яну 2024 14:03, Елка Василева
262
Хомосексуалният Габриел Атал е назначен за премиер на Франция
Снимка: архив, БГНЕС

34-годишният Габриел Атал е назначен за министър-председател на Франция, съобщи телевизия Бе Еф Ем.

Президентът Еманюел Макрон Макрон избра днес близкия си съюзник Атал за премиерския пост, съобщи и Радио Ер Те Ел, цитирано от Ройтерс.

До момента Атал беше министър на образованието.

Държавният глава вчера прие оставката на министър-председателката Елизабет Борн, която беше на поста от май 2022 г., припомня БТА.

Атал е описван като "добър ученик на макронизма и като "най-доброто въплъщение на макронисткото ДНК". Атал влезе в правителството на Макрон през 2017 г. и преживя зрелищен възход.

В неотдавнашно допитване до общественото мнение Атал, който не крие хомосексуалната си ориентация, беше обрисуван като най-популярната личност в управлението и в мнозинството. Над една трета от анкетираните поискаха тогава той да бъде назначен за премиер.

Габриел Атал се чувства много добре пред медиите и в даден момент отговаряше за бюджетните въпроси, като тогава той беше един от малкото министри, изпратени на първа линия, за да защитават непопулярната пенсионна реформа. Начело на министерството на националното образование от миналия юли младият министър успя да се хареса на по-възрастните поколения, които са в центъра на електората на Макрон, с позициите си в подкрепа на въвеждане на училищна униформа и забраната на абая в училищата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
12
 
! Отговори
Реалност преди 3 месеца
Нормално за Гейропа .
106
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Cnacи Пapиж" взe влacттa...
105
3
 
1
 
! Отговори
с майка рускиня ку.. преди 3 месеца
освен обратен какъв друг да станеш.. ха ха ха но е отгледан в православната вяра от майка си, която е от руски произход.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А, Честито! И аз, Папата Римски съм ги вършил срамните дела в угода моя, а не на Бога! И призовавам по-целият свят, съвокуплявайте се, мозе баце и със чифтокопитни.
103
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
МАКРОН Е БИСЕКСУАЛЕН!! КАКТО СИ ПАДА ПО ДЪРТИ БАБИЧКИ ТАКА СИ ПАДА И ПО МЪЖЕ И СЪМ ВИЖДАЛ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ! НЯМА НИЩО УЧУДВАЩО , ЧЕ Е НАЗНАЧИЛ НЯКОЙ С КОЙТО ДА СИ ЛЯГА КОГАТО СА В КОМАНДИРОВКА , ЗАЩОТО НОВИЯ ПРЕМИЕР МАЙ СЕ Е РАЗДЕЛИЛ С ПРЕДИШНАТА СИ ИЗГОРА И СЕГА ПУСКА НА МАКРОН :D
102
2
 
1
 
! Отговори
Jj преди 3 месеца
До 103Прав сте 106.. Понякога забравям, че този сайт и коментарите често са една клоака :)
101
1
 
1
 
! Отговори
103 преди 3 месеца
До JjИ на вас сър, все едно не знаете къде четете и коментирате :D
100
1
 
0
 
! Отговори
KoraMiYanko преди 3 месеца
До az 26Get of your high horse, your highness - и ти си тука и четеш и пишеш. Като искаш да няма плебей, чети и коментирай в NYT или WSJ
99
2
 
4
 
! Отговори
Арабин преди 3 месеца
Сладур - кои ли го любят нощем?
98
10
 
4
 
! Отговори
Jj преди 3 месеца
Само не разбрах... 1) Защо заглавието на статията е написано така - за да провокира реакция и допълнително разделение между нас? 2) Как пък някои хора заключиха, че Габриел е избран, защото е хомосексуален? На такъв пост и с такива отговорности не се избират хора, които не са кваливицирани. Аман...
97
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега ясно ли ви е какво ни чака, ако стане реалност законът, разрешаващ на лица с двойно гражданство да стават депутати и министри у нас? Фильо даде такова гражданство на 200 000 изселили се някога от България евреи и на техни потомци. Не знам колко са изселниците в Турция и потомците им. Но не те са опасните. Бъдете сигурни, че Синедрионът вече ни е скроил шапката и е намислил как да съсипе нацията ни и да си присвои държавата ни.
96
1
 
9
 
! Отговори
Иви преди 3 месеца
Горкият Де Гол ..... за Жана Д.Арк да не говорим .....
95
1
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 3 месеца
Това е все едно футболен съдия да признае че е хомосексуален. Губи се смисъла да го обиждате. А тоя пък все едно не му е достатъчно че е политик...
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Stalinista - Евреин ли е? Това говори много.
93
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам откога на запад стана по-важно с кого спиш или какъв цвят кожа имаш, за да заемаш дадена позиция, отколкото какво можеш. Не е важно дали е хо мо, дали е черен или пада от луната. Въпросът е дали е най-добрия кандидат за позицията. Но по някаква причина на запад има по-голямо значение дали е хо мо отколкото дали знае какво ще върши. Запада се самоубива бавно!
92
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Англичаните си назначава за примиер манг.ал, французите ***.дал.Не, че нещо, но това май е края на европейската цивилизация. Някога велики държави - сега с пълна сила вървят към дъното.Но така е в природата - възход и падение.
91
4
 
12
 
! Отговори
Stalinista преди 3 месеца
Хомосексуален алзаски евреин!
90
1
 
9
 
! Отговори
мис бони преди 3 месеца
ама активен или пасивен е Габриел Атал ? пояснявайте ги тия неща !
89
4
 
9
 
! Отговори
Шопендар преди 3 месеца
Евроатлантически ценности,но мисля че още не сме видели най доброто.лошото е че тези ценности се копират и у нас,ама се побългаряват,и както винаги резултата е гнусен.ще поживеем,ще видим
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми ти винаги си е така! Дясното око е мъжкото начало и е свързано с лявата половина на човешкия мозък и чрез него гледа ЛОГИЧНО света. Лявото око е женското начало и е свързано с дясната половина на човешкия мозък и чрез него гледа ЕМОЦИОНАЛНО света. Та именно ако тоя горе гледа света през лявото си око Емоционално ще търси някой с огромен БОЗДУГАН да го пердаши. Ако тоя горе гледа света с дясното си око Логично ще гледа с боздугана си да пердаши някоя женска! Та това са травеститите!