Плевнелиев убеден: По време на мандата ми имаше изборни манипулации

Той коментира аферата "Костинброд" и кибератаки от Русия
9 апр 2019 13:00,
337
Плевнелиев убеден: По време на мандата ми имаше изборни манипулации
Снимка: БулФото
Самият аз бях свидетел на поне две изборни манипулации по време на моя мандат. Това каза бившият президент (2012-2017г.) Росен Плевнелиев по време на откриването на конференцията на тема "Заплаха от външна намеса за изборите за Европейски парламент 2019" в Дома на Европа, предаде Ройтерс. 
 
По думите му манипулациите са били драматични, драстични и вътре в България. Първият визиран от него случай е аферата Костинброд. 
 
"Тотално анти и противоконституционно действие на журналисти и политически лидери, които в деня на размисъл на българския народ, тогава, когато всички трябваше да бъдат оставени да вземат своето отговорно решение за кого да гласуват на следващия ден, цяла България се събуди с отвратителна по своя мащаб изборна манипулация", коментира Плевнелиев.
 
Той посочи и че една удобна медия, която е част от пропагандата на голяма медийна империя, е започнала да бомбардира българския народ в ден за размисъл.
 
"Втората манипулация пред очите ми бе най-голямата кибератака от Русия. Тя е част от руското военно разузнаване. Целта беше да се всее съмнение през 2015 година. Местните избори не бяха важни, но референдумът беше трън в очите. Този референдум означава голяма геополитическа промяна", добави бившият президент. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още по темата: избориПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
1
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 5 години
Този мерзавец е срам за нацията ни.Абсолютно недоразумение в политиката.Шотландската пастирка натрупа милиони със слагачество ,послушание и слугинаж.И сега , когато и Деса го направи за смях ,е седнал да ръси някакви мъдрости.Вместо да се скрие в дупката си ,в някой от многобройните си имоти ,купени с нашите пари.Никой никога не го е броил за жив.Просто Боко го посочи и Цвъко с манипулации и подменени протоколи го назначи за президент.НИЩОЖЕСТВО.
192
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно прав е Плевнелиев! В деня на изборите Бареков и екскрементомета Карбовски оплюваха ГЕРБ, за някаква уж фалшификация от огромен екран поставен пред НДК и излъчващ "кой знае защо" частна телевизия вместо националната. Бареков внушаваше ,че се страхувал за живота си защото едва ли не Борисов го заплашвал. И това в изборния ден.И двамата са престъпници и нарушители на изборния закон ,а единия е скъпо платен журналист ,а другия евродепутат.
191
1
 
4
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Учудващо е колко заблудени овце има още. Явно манипулацията на простите овце е била твърде успешна. Като имаш половин милион празни бюлетини, какво ще направиш с тях бе ***? Прав е Плевнелиев - противоконституционна и чудовищна манипулация. Всички участвали в нея си получиха постовете.
190
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев критикува журналистите разкрили незаконо печатане на СТОТИЦИ ХИЛЯДИ бюлетини...ОБАЧЕ не критикува самото пресъпление и очевидната с разпределени палети фалшификация на избори в ход.Той не е нагъл. Той е СУПЕР НАГЪЛ
189
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чудно ми е как един президент се чувства когато неговия вицепрезидент не желае да се показва дори с него на публични места , трябва плевела това да каже а не да ръси глупости
188
1
 
11
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Прав е ако нямаше манипулации той никога нямаше да стане президент.
187
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
леле!...Ама тоя комсомолец още ли го държат на първа страница?!
186
2
 
12
 
! Отговори
GOGO преди 5 години
плевньо тебе с манипулации те избраха
185
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз го съжалявам,защото се вижда,че това което върши не му е по душа и не му е на сърце,отделно и детето му почина,не го мъчете човека,оставете го на мира!
184
2
 
5
 
! Отговори
Оплождането преди 5 години
Като кръст мъченически Росен се носи сам сред запрашените и изкорубени бивши асвалтови улици.След изключителния му престой като Президент,той се раздоми.Задомявайки се с Деси от метереолигията Росен една сутрин извика "Времете е Наше".Силният му глас бе дочут от верните синове и дъщери на Българския Народ. Хората разпознали своя Лидер разритаха пресъхналите тикви от дворовете си на съпите и ефтини квартали.Разкопали градините си,те очакваха да мине Лидерът и пусне в браздите им ново тиквено семе
183
2
 
24
 
! Отговори
Чехльо Банов преди 5 години
И аз бях преЦЕдент благодарение на изборни манипулации...
182
1
 
27
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 5 години
Банов, ти самият беше преЦЕдент благодарение на изборни манипулации...
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бързаков убеден: Аз съм журналист!
180
1
 
7
 
! Отговори
До 180 преди 5 години
ЛЪЖЕШ, КАКТО ВИНАГИ!!!Ако мачка *** и пълзящи гадинки, отдавна трябва да те е смачкал и да не досаждаш повече в този форум.Обаче не, пишеш тук по цял ден. Явно си на заплата при Сорос.
179
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев убеден: По време на мандата ми имаше изборни манипулацииАми да, с такива манипулации те избраха за президент, негоднико.Ти беше, а и сега си си напълно негоден
178
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАПрезидента Плевнелиев го смачкаха още на пресконференцията след спечелването на изборите за президент. Същия този който го направи президент-послушко. Справка: гледай пресконференцията, там всеки коментар е излишен. А той самият освен да омачка чаршафите когато го натисне жена му не знам дали някога е мачкал. А и там не го знам колко мачка.каквито иостроумни коментари да пишеш за него, човека просто не го бива.
177
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересното е,че тези ,които уж се опитваха да спасят запалената жена пред президентството,всъщност действаха така,че разпалваха пожара,вместо да го изгасят.
176
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една жена изгоря пред парламента тогава,когато той управляваше"Жена се запали пред президенството" - https://youtube/watch?v=KA91NjDFTLc
175
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той е като онези играчки с пружинки,които произвеждаха някога в България,навиваш ключето и куклата започва да повтаря едно и също или да се клати монотонно или да бие с пръчките по барабана!
174
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф, пак тоя!българинът казва:те го плюят ,а той си мисли, че роса го роси! А, бреее шемет, ти не разбра ли ,че целия твой избор беше манипулация на герберската върхушка? Ти си изигра своята роля за утвърждаване и приемане на някои закони и после те захвърлиха като мръсен ***! Сега вече със своите'' умни и дълбоки ''изявления пълни с глупости ,лъжи и фантазии ставаш смешен за 31330това се скрий и не се показвай повече.Кой си та чак в Русия да се занимават с теб?