Преди евровота: "Апартаментгейт" стопи предимството на ГЕРБ

Подкрепата за БСП пък е стабилна, сочи проучването на "Тренд"
22 апр 2019 11:00,
188


ГЕРБ изгуби 3% доверие през април, в сравнение с март, а БСП задържа и увеличава подкрепата си преди евровота. Това показва проучване на агенция "Тренд".

Твърдо на трета позиция остава ДПС с близо 13 на сто.

Още по темата

"Можем да говорим по-скоро за ерозия при ГЕРБ, отколкото за вдигане при БСП - те запазват своите позиции. Темата с апартаментите даде своето отражение върху електоралните нагласи", коментира социологът Евелина Славкова в "България сутрин".

По думите ѝ е много трудно да се каже коя партия ще вземе превес, тъй като не е ясно колко души ще гласуват.

Според нея ако ги е нямало подадените оставки и управляващите не са реагирали по никакъв начин, разликата между ГЕРБ и БСП е щяла да бъде още по-голяма.

Тя посочи, че все пак социологическите проучвания са моментна снимка на това, което се случва и месецът, който остава до евровота, е дълъг срок в политически аспект.

Според проучването 30% от българите не знаят за кого и дали ще гласуват.

"Това са хора, които по-скоро не гласуват на всички избори, а когато нещо ги привлича. Част от тях се мобилизират, когато има нова политическа сила, в случая ние нямаме. Тук се крие и т.нар. протестен вот", обясни Славкова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ евроизборите са един вид вот на доверие или недоверие към правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 72. Ще ме извиняваш, ама като си купувам апартамент с ипотека сделката е на пазарни цени, така че да масово хората си плащат данъците, защото банките не ти отпукат заема на данъчна оценка, а върху реалната пазарна цена ! Последните 10 години масово се купува с ипотека - малко хора имат готови пари за един партамент, особено в София !
76
3
 
4
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Точно така който брой той печели изборите
75
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 63. Нищо вярно. Първо, не са десет, а 8 години, с гадни прекъсвания. Второ, изобщо не е вярно, че нищо не са направили. Друг е въпросът, че на всеки му се иска повече.
74
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не купува имот на пазарна цената винаги има договорки не виждам те с какво са по различни при положение, че това е масова практика...
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купуването на евтини апартаменти може да бъде обяснено по два начина. Или са обещали прокарване на закони разрешаващи беззаконието, или са платили истинската цена с пари с неизяснен произход, но са декларирали пред държавата данъчната оценка, което е наказуемо от държавата, защото се отклоняват пари от държавния бюджет. Слабият държавен бюджет рефлектира на заплати, здравеопазване, майчински, пенсии и.т.н
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който брои бюлетините, той печели изборите.Всички агенции изнасят прогнозни проценти, нищо повече.
71
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ!
70
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв апартаментгейт бе :) това беше такава глупост. Вие като си купувате кола да не би да обявавате реалната цена пред нотариуса? :)) Купуваш кла за 10 000 ама описваш само 4000 :) същата работа е и тук :)
69
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 61. Спокойно, ще дойде БСП. тогава ще видиш какво значи катастрофа.
68
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля се на всички богове БСП да спечели и евро и парламентарните ама така с голямо мнозинство само и само да им гледам сеира :)))
67
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да гласувам. Няма за кой.
66
5
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 66Ти защо разделяш комунистите от ГЕРБ и комунистите от БСП на комунисти и не-комунисти след като всичките са комунисти? Е Бай Тиква охрана на Бай Тошо, Цв. Цв. БКП го направи човек, Цвъчка Цвачева в ефир си призна на предизборните дебати - дърта БКП-ка била, влезнала в партията защото само така можело да се издигне. Свинетзила (личния звяр на Бай Тиква) дърта БКП-ка наследничка на национален предател?
65
4
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 5 години
МЕЖДУ ГЕРБ И БСП НЯМА РАЗЛИКА ТВА Е БКП. ЛОШОТО Е ЧЕ СЕГА СА В ЛОШИ ОТНОШЕНИЯ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА ЕДНИ ПАРТИЗАНИ ДЕТО СА СЕ СКАРАЛИ НА ВРЕМЕТО КОЙ НА КОГО ИЗАЛ СЛАНИНАТА И ЕДНИТЕ ОСТАНАЛИ ГЛАДИ ПАК ТОКУ ЩО СЕ ВЪРНАЛИ ОТ АКЦИЯ. ОТ ЦЯЛАТА НЕПРИЯТНА СИТОАЦИЯ СТРАДА НАРОДА.
64
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Апартамент гейт идва от радио Свободна Европа.Явно хората на Тръмп много добре познават дребната завистлива душичка на българина, който завижда за колибата, а не вижда откраднатите заводи, гори и земеделска земя от комунистите.И как си мислят хората на Тръмп, че ще се борят с влиянието на Русия в България, с най-яростните русофили като съюзници ли или като ги купят с многто много долари.
63
10
 
7
 
! Отговори
Кеч мания преди 5 години
От години съм оприличил българската политика на кеч мания. В момента апартамент гейт ми изглежда все едно на ринга са излезнали Гробаря - ГЕРБ и Ракиши - БСП.В случая Ракиши е направил вонящото лице на Гробаря и всички очакват да спечели изборите, тъй като Гробаря е в "предсмъртна" агония. Обаче в последния момент Гробаря събира сили и прави задушаващото тръшване и печели титлата. Всички се дивят на невероятния обрат, а накрая Гробаря и Ракиши си пият рикията заедно ! Честито на всички българи !
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо само в София няма великденска украса?
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен до 55 преди 5 години
Въпроса е че още се оправдават с предходните които са управлявали ? Не можеш 10 години да управляваш и да не направиш нищо за повишаване на доходите. Това се казва некадърност, ГЕРБ се самозабравиха и въобще не ги интересува обикновенния човек.
60
4
 
16
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До ИзнервенАма не се и оправят като се жалваш като ученик в първи клас, че кучето било виновно за това да си без домашно. От Бай Тиквонии освен оправдания, че предишните били виновни и как видите ли ТОЙ, ЛИЧНО и ОТ СВОЯ ДЖОБ вади пари за пенсии, за заплати и тн. (Само във фантазиите му разбира се, за пред заблудените гласоподаватели, а иначе от джоба на всички ни без неговия ги вади тия пари) друго не сме чули. То не бе БСП виновни, Русия виновна, Прабългарите виновни, Тракийците какво оставили
59
3
 
15
 
! Отговори
До 46 преди 5 години
Даааа,в момента няма друг,който да краде повече от ГЕРБ.
58
5
 
10
 
! Отговори
БСП преди 5 години
Цецо идеото ще брой изборите бе кауни