Габриел поиска силен ресор за България в следващия ЕП

Тя остава на поста си най-рано до 31 октомври
4 юни 2019 10:50,
34
Габриел поиска силен ресор за България в следващия ЕП
Снимка: БулФото

Иска ми се България да се пребори за силен ресор в следващата Европейска комисия, който носи ползи и за нашата страна, и за Европа”. Това заяви в ефира на Нова еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

Още по темата

Вчера стана ясно, че водачът на листата на ГЕРБ на изминалите европейски избори се отказва от мястото си на евродепутат, за да може да остане на поста еврокомисар. Вместо нея за Брюксел заминава Лиляна Павлова.

"Аз дадох облик на ресор, който почти не съществуваше допреди две години. Срещам много голямо уважение от страна и на колегите, и на кандидатите за председател на ЕК", обясни Габриел.

На настоящия си пост тя ще остане най-рано до 31 октомври, когато би трябвало да приключи мандата на сегашната Европейска комисия. Мария Габриел обаче коментира, че има възможност процесът по избор на нова Комисия да се забави заради големия брой партии, които ще съставят Европейския парламент.

„Важно е следващият Европарламент да започне да функционира максимално бързо, за да се одобрят бюджетите и да не се получи вакуум”, поясни тя.

Еврокомисарят не видя проблем в оттеглянето на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и заяви, че "трябва работа, смирение и постоянна връзка с хората. Виждаме желанието на председателя на ГЕРБ г-н Бойко Борисов партията да бъде жив организъм, който се развива."

Тя подчерта, че управляващите са си направили необходимите изводи и си дават сметка за допуснатите грешки.

"Хората прощават само веднъж. Имиджовият проблем ще продължава да намира своето добро развитие дотолкова, доколкото всеки един от нас е откровен и показва, че иска да работи с хората”, категорична бе Габриел.

По думите й, ниската избирателна активност на европейските избори е продиктувана от "отвращението" на гласоподавателите от това, че част от предизборната кампания не била изградена върху идеи.

"Иска ми се 17-те българи в новия ЕП да останат обединени и да работят като един. Не носи полза в националната делегация да няма разбирателство по важни теми. Единната позиция има шанс да бъде чута и отразена в решението", завърши Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая сврака може да иска и някой красавец да я оправя, но ядец. Няма такъв, който да си е намразил оная работа...
28
1
 
4
 
! Отговори
ЕВО преди 4 години
Габриел или по точно ГРАБИЕЛ.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
интересно защо се кандидатира изобщо за евродепутат след като има други планове?.. или са я накарали да се откаже, та да може комуистическото протеже да се набута?
26
1
 
15
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
'народната любов' не стигна на Дебелото Лиле да стане евродепутат, ама 'партийната' и помогна... Кофти сега за данъкопладците - че в самолета за Брюксел по два билета ще трябва да си купува да намести туловището, ама какво да правиш, такъв е живота.
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалки чиновници с огромни апетити и малки заслуги и способности. Не се ли сещат, че хърво трябва да си оправят държавата? Никой не гледа сериозно на вечно бедна и слаба държава с неясни приоритети в политиката си.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приличат на семейство то началото на 20 век - "мъжът" е прав зад благоверната.
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Габито е човек на Цвъки, да со дига куфарите стигам лскомия за евро парички....
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали имахме, ама Кристалинка го хариза. Сега тая герберастка калинка пак "ресор" иска, че и голям и силен. Ама какъв ти "ресор", че и голям в джендърския Брюксел?
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Креватно джудо в България - сега креватно джудо в ЕВРОПАТА :)))))))))))))))))))))))))
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От силния ресор ще се "засилят"/облажат само силно наши хора.Обикновеният човек не вижда нищо от силния ресор.
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожа Габриел, омъжена за чужденец.Живее в чужбина ,а представлява България в Европейския парламент.Що за държава сме, като толкова много държиш на България , живей в държавата която е гласувала за теб.Или това бе играта да бъде избрана и да се откаже,за да влезе "манекенката Павлова"
18
4
 
21
 
! Отговори
Морски преди 4 години
ГЕРБ не е партия,ГЕРБ е Мафията облечена във власт.
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най ми е кеф когато започнат преебушките! Грух-грух пак я наместиха на топло местенце, а скумрията е лесна, омъжена за иностранец, он да и бере гайлето! Явно свинетка бая яко е топила тлъстите, мазни ръчички в кацата с медеца и се разчита на късана народна памет, ще я покрият за известно време и после като на ЦеЦерон ще и бият шута по онова място дето най-трудно намира подходящият размер *** за него!
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иска ми се България да се пребори за силен ресор в следващата Европейска комисия......иска ти се но, и на мен ми се иска но реалността е шамар!
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казват, че Лилето Баце я Убича!
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая сега ще преяде,ще стане 120 кила.Всички се уядоха там!!!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, тая ..... пак се уреди,е няма такива нагаждачи!!!
12
1
 
20
 
! Отговори
дядо поп преди 4 години
"Комунисти, комсомолци, пионерисме в един и същи строй.Комунисти, комсомолци, пиониери!заедно във труд и бой."
11
2
 
22
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Аз дадох облик на ресор, който почти не съществуваше допреди две години. Срещам много голямо уважение от страна и на колегите, и на кандидатите за председател на ЕК"Ти стоя там без да си наясно какво по дяволите правиш, за това сега имаме article 11-13, понеже лобистите натискат а нашите гласуват, точно като в родния парламент. Искам да попитам, с какво образование и какъв опит в кибер-сигурността и цифровите технологии разполага госпожата?
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе я стига!Тази декламира едни и същи наизустени фрази без да казва абсолютно нищо!А Свинетката пак я уредиха на добре платено място!Пази боже таз дропла да защитава интересите на българина!