Преди евровота: "Апартаментгейт" стопи предимството на ГЕРБ

Подкрепата за БСП пък е стабилна, сочи проучването на "Тренд"
22 апр 2019 11:00,
188


ГЕРБ изгуби 3% доверие през април, в сравнение с март, а БСП задържа и увеличава подкрепата си преди евровота. Това показва проучване на агенция "Тренд".

Твърдо на трета позиция остава ДПС с близо 13 на сто.

Още по темата

"Можем да говорим по-скоро за ерозия при ГЕРБ, отколкото за вдигане при БСП - те запазват своите позиции. Темата с апартаментите даде своето отражение върху електоралните нагласи", коментира социологът Евелина Славкова в "България сутрин".

По думите ѝ е много трудно да се каже коя партия ще вземе превес, тъй като не е ясно колко души ще гласуват.

Според нея ако ги е нямало подадените оставки и управляващите не са реагирали по никакъв начин, разликата между ГЕРБ и БСП е щяла да бъде още по-голяма.

Тя посочи, че все пак социологическите проучвания са моментна снимка на това, което се случва и месецът, който остава до евровота, е дълъг срок в политически аспект.

Според проучването 30% от българите не знаят за кого и дали ще гласуват.

"Това са хора, които по-скоро не гласуват на всички избори, а когато нещо ги привлича. Част от тях се мобилизират, когато има нова политическа сила, в случая ние нямаме. Тук се крие и т.нар. протестен вот", обясни Славкова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ евроизборите са един вид вот на доверие или недоверие към правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
В твоя.
36
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам за всеки който ще бие БСП, а такъв освен ГЕРБ не виждам.
35
13
 
9
 
! Отговори
вгз преди 5 години
Необяснимо ми е защо хората все още ходят да гласуват за БКП?Това са криминални типове, които едно време са избили толко много народ, много повече от геноцида на Априлското и другите ни въстания. Иззели са имуществото на хората, което е било изкарано с труд. След това без познания по икономика планово са съсипали икономиката, при която българският златен лев е бил еталонна валута дори за Франция. Пак те изнасят българското злато за Москва и т.н. и т.н. Това са хора за разстрел, престъпници.
34
1
 
9
 
! Отговори
31, преди 5 години
безмислени напъни,да спасяваш една загиваща и загниваща партия.
33
18
 
7
 
! Отговори
Българинът преди 5 години
И КАКВО ОЧАКВАТЕ ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ НЯМА ДА ЗАБРАВИМЕ КАКВИ ПРЕСТАПЛЕНИЯ СА ИЗВЪРШВАЛИ
32
4
 
8
 
! Отговори
хуху преди 5 години
тази година ще се нагледаме на циркове и от ГЕРБ и БСП, от последните вече ги гледаме. ГЕРБ ще загубят и Бойчето ще си врътне опашката и като под команда ще настане криза, после генерала Радев ще назначи продажно сл. правителство и Бойчето, както обикновено с манипулации ще спечели предсрочните изборите за парламент и ще почне да се тупа по гърдите, как само те имат капацитета да управляват, въпреки че държавата е на самотек и повече пречат отколкото да правят нещо.
31
2
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 5 години
Мноого сме,силлни сме!!!
30
2
 
6
 
! Отговори
вгз преди 5 години
Не цапайте думата турчин. Ясно ми, че пропагандните ви теники включват създаване на противопоставяне между различните народи, но ние сме се осъзнали и това вече не работи. Колко повече пишете подобни неща, толко повече тор хвърляте в градинката на взаимоотношения с Русия.Относно турците: познава моха както в IT срефата, така и строители или други отрасли. С повечето взаимоотношенията ни са повече от отлични. Тоест на всички, които искат да създадат противопоставяне, Е***Е СИ М*****А! :)
29
12
 
5
 
! Отговори
Стар номер преди 5 години
БСП била нова партия, а ГЕРБ И БКП стари. Какви ги разправя номер 13. Беше нов и царят, ама го "т у р и" на цял народ. Разграби каквото можа, продаде държавния дълг и го умножи и сега се прави на лисица. Йончева, Станишев, Гечев... тежки, върли ***, готови да излъжат, гледайки те в очите... Бедни народе, пак ли не отсяваш плявата от доброто семе???
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросите около "апартамент гейт"са малко изкривени.Всички се възмущават на луксозните им апартаменти,закупени на ниски цени.Всъщност,те са си платили реалните цени,но ги обявяват по данъчна оценка.Истинския въпрос е:Откъде имат милиони за жилища,със заплатите,които вземат???И щом имат милиони за едно жилище,колко ли милиона са скътали в банки и сейфове???
27
16
 
8
 
! Отговори
Българинът преди 5 години
Много червени комунистически ***
26
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 5 години
До2.Не знам,но или много е приписвала в училище или си е слагала гривни да си удължи врата.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си гербер не е само да си политик, но и начин на живот.
24
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджиите вече нямат полезен ход,защото там нищо читаво не остана.Където и да бръкнеш-гнило.Затова трябва да паднат от власт и да им се потърси съдебна отговорност за кражбите,далаверите и лъжите с които вече 10 години ни облъчват.
23
12
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТ преди 5 години
Комунист=антибългарин=турчинтези три думи са синоними
22
19
 
7
 
! Отговори
вгз преди 5 години
Платена статия.В компанията около мен не сте променили мнението на никого, всички отиваме пак да изметем на изборите БКП.Специални поздрави на дамската част от фамилията на автора и на тия, дето са ви платили. :)Използвайте вазелин, за да не ви боли после д***то, като видите резултатите след изборите.
21
1
 
16
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Внимавай с проклятията,да не те застигнат.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кради народе възродени, кради,кради,кдради. Кражбата таз сила нова бъднините ни ще поднови. Кражбата е нещо свято за този *** народ, но не само за него, но и за управляващите го.
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои немощни герберски тролчета се самонадъхват за победа,разчитайки на ония 80%,за които говореше другия Иво Христов.Но след като тотално се оляха и тия им обърнаха гръб.
18
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСЕКИ КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ПАРТИЯ ВЗРИВИЛА БЪЛГАРСКА ЦЪРКВА И УБИЛА БЪЛГАРИ - Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!! ДАНО ВСЕКИ КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ТЕЗИ ДА ГО ЗАСТИГНАТ МНОГО ЛОШИ И ЗЛИ НЕЩА !!!