Нинова живее с 2500 лв. на месец, порокът й - цигарите

Лидерът на БСП се срамува, че сме най-бедни
22 май 2019 09:38,
413
Нинова живее с 2500 лв. на месец, порокът й - цигарите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За мен Европа е възможност за по-висок стандарт и от нас зависи дали тази възможност ще стане реалност. Най-големият ми порок са цигарите, а любимият ми действащ политик е Стефан Данаилов. Това каза пред Нова лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни, че заедно с мъжа й живеят с около 2500 лв. на месец и че се срамува от това, че България е най-бедната страна в ЕС.

"Минималната работна заплата трябва да е 660 лева. Ние искаме тя да е 60% от средната”, категорична беше Нинова.

Лидерът на столетницата изтъкна, че всички в БСП ще носят отговорност при загуба на европейските избори.

Още по темата

„Всички ще носим отговорност – от общински председател, през областни, през Национален съвет до председател”, каза тя и добави, че на 27 май ще стане ясно по какъв начин ще бъде понесена отговорността от партията.

Корнелия Нинова донесе и документи в студиото - заключенията на ДАНС, Градска прокуратура, Главна Прокуратура и финансовата инспекция, които според нея доказват, че тя не е участвала в престъпни схеми около приватизирането на "Техноимпекс", както твърдят от ГЕРБ.

"Всички документи казват, че няма такова нещо, което твърди Антон Тодоров, но след като вече всичко се провери и се сдобих с тези документи, си заведох дела. Няма придобито имущество на ниска цена и след това продадено по-скъпо. Вече имам и съдебно решение, че никога не съм била нищо в СДС и не съм излъгала за всички неща, които съм говорила. Съдебното решение е 16 страници. Според него Борисов трябва да ми плати разноските по делото”, каза тя.

По думите й, БСП разполага с информация за оказван натиск върху службите на МВР.

"Вече имаме такава информация. Днес ще огласим конкретни случаи, за които ще сигнализираме, както нашите органи, така и европейските посланици", каза лидерът на БСП.

Според нея, правителството не може да гарантира честността на изборния процес, затова от Столетницата са се ангажирали да правят паралелно преброяване със застъпници и наблюдатели. Вече имало и сигнали от цялата страна на хора, които се страхували от натиск върху тях.

По отношение на заявката на премиера Бойко Борисов, че дори и ГЕРБ да загубят изборите правителството ще изкара целия си мандат, Нинова коментира, че това е показателно за разликата между европейския морален стандарт и "герберски, както аз го нарекох".

"Не изглежда морален акт, когато министър подава оставка за трагедията в Своге и става заместник-министър. Друг министър подава оставка за Своге и става представител в Черноморска банка. Това не е морален акт, а прикриване на следите, особено на фона на днешната информация. Това е цинизъм”, убедена е Нинова.

Лидерът на БСП взе отношение и по темата за скандала "Апартаментгейт", който до момента взе няколко министерски оставки и редица чиновнически. По думите й, не може да се вярва на КПКОНПИ - агенцията натоварена със задачата да разследва корупция на високо ниво, защото председателят й има проблем с недекларирани тераси.

"Те са част от модела в КПКОНПИ. Има алтернатива. Ние предложихме друг закон за Комисията, но беше отхвърлен. Хайде, да го поставим отново на масата и да решим въпроса”, призова Нинова.

Накрая тя препотвърди подкрепата на БСП за румънския прокурор Лаура Кьовеши, която се състезава за поста на Европейски главен прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не искам некви бедняци горе.... В смисъл - ся ша отиде там и ша види ОО кюфтета, кибапчета, мерцидеси туй-уний и ша почне да мааа и ... ша на забрави. Някой шай кай - Ай *** Нинуфта, ай напрай нешту за на ***! Па тя щша му кай - Чакйа малко бре, имам кибапченци тука и ракийка, малиии, кой вкуснуу ...И така :)
251
5
 
13
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 4 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още? Ха-ха-ха...Всички, които помагат на *** да се задържи на власт в БСП всъщност косвено подкрепят Бойко. Това е очевидно и се вижда отлично на всички избори...Падне ли *** от власт в БСП може и да има някакви шансове.
250
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Порока и е алчноста!-----------Абе, не знам какъв е прага на "алчноста й", но от откритите източници в Бг (данъчни, медии, разследващи журналисти) ще излезе, че в сравнение с другите "лидери" на политически партии представени в парламента Нинова е направо "бедна"!!!!Да не говорим, че ако сивия кардинал на власта в Бг - г-н Цвъкчо - имаше дани за участието на Нинова в корумпциони схеми, той отдавна щеше да ги изнесе на открито за да я компромитира!Нъл тъй!!!!!-))))))))))))))
249
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много са ми смешни такива политици, дето иска да се изкара "един от народа". И какво ми казва тая - че живее на средна заплата, а на 50 години вече. Предпочитам човек, който плаща за почистване, за да може да се концентирара над работата и семейството си, а не на някаква, която на предпреклонна възраст се изкарва светица, защто живеела "скромну"
248
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами щом е бедна,да и помогнем!
247
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това си дере гърлото,бедна,пари и трябват! Те червените много са обеднели,да ги ожалиш!
246
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова живее с 2500 лв. на месец, порокът й - цигарите-------------Абе, и при мен е същото 2 360лв. и цигарите...Решил съм да пробвам с Електроните цигари!
245
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Порока и е алчноста!
244
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен242 manipuvira6....Народните представители вече ще получават 3540 лева на месец, вместо досегашните си възнаграждения от 3243 лева.Отново заради средната заплата повече ще получава и премиерът. Основната заплата нa Бойко Борисов става 5487 лева, а на министрите 4602 лева
243
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедната Нинова! Само с 13 лева на глас! Тя за това си дере гърлото! Повече избиратели,по голяма заплата!
242
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сама си е виновна! Да беше си седяла в СДС!
241
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата пуши само пури ,ама е гоУема работа ,нали другари герберасти?И учи английски докато обикаля тиквената си рая.Вече е научил половината азбука...за 10 години
240
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво беше едно време....пари бол ама стоките кът .. купоните правеха всички равни освен тези които ги раздаваха . .ако кака *** върне пак купоните ще гласувам пак за нея!!!!
239
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да я ожали човек.... милата
238
7
 
8
 
! Отговори
Ура !!! преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите ще нанесат поредната този път най-тежка загуба на Бсп на изборите. Следва оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп и вероятно окончателното затриване на Бсп като партия...
237
9
 
6
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Другари герберасти ,другарката Нинова казва с колко живее , а не колко изкарва!!!Знам че повечето от вас са неграмотни/то Тиквата има половин прочетена книга ,та камо ли останалите/ ,но поне попитайте някой грамотен каква е разликата.И си спомнете колко апартаменти и къщи си купиха вашите сдухани лидери , които са на една заплатка.Може да прочетете и за братчеда на Тиквата.Същия ,който му взе Ипона и му купи палат в Барселона.А Тиквата врещеше ,че не го е виждал от 40 години.
236
4
 
14
 
! Отговори
Курнелия се обърка преди 4 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков,Сл.Велков,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
235
4
 
18
 
! Отговори
ДРУГАРКАТА преди 4 години
Май ни взима за мезета нещоДори да не смятаме никакви други допълнителни доходи освен депутатската заплати, като се прибави към тях и клас прослужено време, тя става минимум над 5 кА въобще да не говорим, че и тя живее в палат за милиони, прати сина си да учи в Бъркли в САЩ, където образованието е по 42 к долара на година (т.е. съвсем грубо ~ 90 хил лв) и то без разходи за глезотии, което сами си правете сметките колко е. От къде ги има тези пари? А вие си гласувайте кротко!
234
3
 
15
 
! Отговори
Калфин-цитат преди 4 години
Калфин каза, че *** Нинова отстранявала всеки, който представлявал и най малка заплаха за нея... - и сега в партията останали най големите некадърници и подлизурковци, които се умилкват около нея...
233
3
 
9
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Ми защо пуши? Вредно е. Ако тая ми е европейската алтернатива, заминавам в Тибет. А и да не се срамува. Ще купи на сина в Америка автобус и няма да се срамува.