Борисов прозря: Малко гласували, ами... имат пари, пътуват в чужбина

Хората били спокойни, защото и Европа била спокойна
Обновена: 26 май 2019 23:35 | 26 май 2019 15:46, Камелия Цветанова
613

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ниската избирателна активност на евровота днес си има обяснение според премиера Бойко Борисов.

Той все пак се надява до края на деня тя да се качи и повече избирателите да отидат до урните.

Още по темата
"Сега много хора са навън, направили сме всичко възможно, тировете спряхме, за да могат хората да се приберат и да гласуват", каза той.

Плевнелиев: Разпадне ли се ЕС ще има регионални войни!

"Тук, в България има дълги празници, по 3-4 дни се събират, хората обичат да пътуват, имат пари и пътуват и то най-вече в чужбина", допълни Борисов и отсече, че това било доказателство, че доходите у нас растат.

Според него хората са спокойни, защото и Европа е спокойна.

"Това е Европа, ние сме Европа и Европа трябва да е такава, каквато на нас ни харесва, а това значи сигурна, просперираща, справедливост, свобода, това сме правили", обясни той.

Премиерът коментира и изказването на президента Румен Радев за разгласяването на данни от социологически проучвания в изборния ден.

"Президентът беше активен през цялата кампания, така че аз приемам това изказване като на политически лидер", отсече Борисов.

Според него трябва да се търси отговорност и от социолозите за данните, които публикуват в проучванията си, ако те не са реални.

Президентът Радев поиска силна и социална Европа

"Не може да се лъже така безогледно и да взимат сума ти пари. Честността е най-важното нещо. Днес съм забранил да ми казват какви са резултатите", коментира премиерът.

"Видно е, че лъжата, измамата, клеветите и злобата плашат хората и надали това носи успеех", допълни той.

Борисов пожела на бъдещите български евродепутати да работят много активно и заедно, за да постигнат в преговорите много добри позиции.

"Във вторник започва финалният кръг консултации за важните постове в ЕС – парламент, президент на ЕК, структуриране на мнозинства", каза той.

Според него е важно къде и как  ще се включи България като страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


613
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
34
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ: преди 4 години
Благодаря на всички, които НЕ гласуваха.Вие гласувахте за мен !
35
4
 
40
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Каква мисъл, каква логика, каъв индуктино-дедуктивен метод на познанието! Сразен съм, отдълбоката му мисъл! Предлагам, да го назначим за почетен професор на Философския факултет, и да му направим паметник по средата, м/у Евлоги и Христо Георгиеви, в цял ръст, с генералска униформа на пожарникар, в едната ръка с футболна топка, а в другата-държи картата на Европа, където с дебела линия са очертани обединените от Него Западни Балкани! И -рождения му ден-национален празник! Шегувам се, разбира се.
34
4
 
38
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Днеска ги срещам от нашия блок още в 8 наредени вече да гласуват еничарите- 2ма полицая, един граничен и един нап-аджия, бягат първи да са ,за да не вземе някой да каже че не са отишли, пазят си хляба, мaнгacapите и те най вероятно под строй, бацката ще им даде ток вода без пари, помаците пък не ходят да гласуват само ако са мъртви, пък българите най умни, не ходят да гласуват затова на никой не са нужни освен за стригане, за да поддържат гласуващите
33
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** си заслужават тъжната съдба. Между другото вече сме първи по смърност.
32
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова *** на такова високо ниво не сме имали от времето на Ивайло Сви нариня ...
31
4
 
47
 
! Отговори
червив с пари бездом преди 4 години
Винету не пропусна да покаже пр0стотията си, дори в изборният ден, явно така печели избиратели!!
30
7
 
48
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Заслужаваме си диктатора мутра! *** народ!
29
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** народ-слаба държава.Хората не гласуват и БАц си вее коня и си прави кото си иска.Заслужаваме си го!!!Жив и здрав още едно десетилетие да управлява.
28
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клоунът на Европа - защо е влязал в църква с мръсната си тениска, с която рита мачлета ?
27
16
 
30
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Аз Не гласувах, не защото имам или нямам пари,а защото съм отвратена от всички политици.Децата ми също няма да гласуват.От досегашния ми опит с гласуването остана само и единствено разочарованието. Един ден няма да има кого да управлявате няма да има и данъци от кого да събирате.
26
3
 
47
 
! Отговори
Няма отърване преди 4 години
По-страшен от СПИНа,По-силен от рака.Сега засега се оказа простака.
25
4
 
46
 
! Отговори
тя преди 4 години
Почивните дни и доходите са за държавните чиновници , които по правило гласуват за ГЕРБ!
24
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама тоз сатана на църква ли ходи, как не е пламнал целия!?
23
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ниската избирателна активност е добър показател, значи броят на *** у бегето намалява.
22
3
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе другарю кои пътуват 6 300 000 човека ли са на път. Толкова ли виждаш по пътищата. По пътищата са едни и същи 80 000 човека. Това са тези които разполагат с много мангизи. Погледни им автомобилите които са с цени над 30 000 евро на това обикновен човек ли му казваш. Обикновеният човек кара от 15 до 25 годишна барака и то когато е гладувал за да събере мангизи да зреди от евтиният ти бензин и дизел. Ама кво да ти обяснявам така или иначе няма да ме разбереш.
21
2
 
59
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Тия отвратиха хората от политиката и сега разчитат на държавните служители и ромовете да правят демокрация...никой вече не вярва в нищо и в никого...
20
4
 
49
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Повечето българи при всяка възможност ходят в чужбина, за да не слушат глупостите на управляващите, нито да им гледат мутренскитефизиономии по екраните на "свободните" медии.
19
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив,хората нямат пари!Озверели и оскотели!Такива им трябват:да гласуват,подкупени за жълти стотинки.Изгубили са доверие,гледайки как брат,брата убива,без да им мигне окото.Как властимащи убиват по непредпазливост,защото се поставят над закона и обръщат нещата в своя полза.Когато имаш пари купуваш и свидетели и съдии....Купуваш си избори!
18
4
 
53
 
! Отговори
Така е преди 4 години
Имаме пари.Печатим си и ходим на екскурзии в къщата ти в Барселона,в хотела в Банки и на гръцкия остров.Като напечатим още,ще ходим да видим и къщата ти на родата в Лос Ангелис.
17
45
 
14
 
! Отговори
Димитър преди 4 години
Аз имам 47 приятели в успели в чужбина всички са мениджъри и банкови директорим, адвокати и високо платени специалисти. Възможността да пътуваме и да работим в чужбина и да забогатяваме ни я даде Демокрацията. Демокрацията е най-съвършената система, никой не е измислил по-добра система.