Паралелно преброяване на 75%: ГЕРБ води с 5,5% на БСП

Пет партии вкарват депутати в следващия европарламент
26 май 2019 22:23, Красимир Ангелов
37
Паралелно преброяване на 75%: ГЕРБ води с 5,5% на БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ води с 5,5% пред основния си опонент БСП на изборите за европейски парламент, сочат данните от паралелното преброяване при 75% обработени данни на Gallup International на евровота.

За управляващата партия са гласували 30,5% от имащите право на глас, а за БСП – 25%. Следват ДПС с 14,5%, ВМРО със 7,7% и Демократична България с 6,4%.

ГЕРБ спечели вота с 30,5%, БСП отново втори – с 25,4% от гласовете

Разпределено в мандати това означава 6 или 7 евродепутата за ГЕРБ, 5 или 6 за БСП, 3 за ДПС, 1 или 2 за ВМРО и 1 за Демократична България.

Твърдо под чертата остават "Воля" с 3,4%, независимият кандидат Десислава Иванчева с 1,8%, "Коалиция за България" 1,2%, Патриоти за Валери Симеонов 1,1% и "Атака" - 1%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 15 Във Варна за 2 километра път и 3 кръгови пръснаха 120 милиона лева!Мишо Шамара от Чикаго: Вие *** ли сте? В САЩ една миля струва един милион. Това е все едно да направите от варна до търговище път...а вие сте направили два моста с три кръгови дълго трасе 2 километра....Къде отидоха парите? Как къде в 2-*** 3-*** герберастки селяни на Портних, а 80% са за Тиквата.
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заспал народ, първосигнален. Във варна им замазаха очите с асфалт и градинки по кварталите за 80 милона....да седят в тях и да цъкат на жултите си стотинки варненци
13
5
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Апартаментния скандал помогна по неочакван начин-Цецо се скри и престана да дразни публиката,като същевременно запази възможността да върши пъклените си дела в сянка.Фактически процентите,които докарваше на ГЕРБ с манипулации се губеха в известна степен заради неприязънта към него.Обаче най-големия печеливш е авторът на скандала-Рада Дълбоката,вече евродепутат.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бяхте глупави овце гласуващи по задължение и за "стабилността", можеше да се разхвърля равномерно вота върху всички партии и никоя да не получи повече от 5%. При такава конфигурация легитимността на управлението се срива нищо че са евроизбори, появяват се автентични партии с нови идейни платформи, изобри до дупка, и така докато се унищожи политическата каста.
11
8
 
16
 
! Отговори
:):) преди 4 години
пилците се броят на есен, не се радвайте на кухи резултати дори активността фалшифицираха в края на деня за да лигитимират гербаджийския успех. До 14 ч беше едва 16% и изведнъл в 20 стана 28%, айде сега канарчета, екскурзиянтите се прибраха в 19 и хукнаха да гласуват....
10
9
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
за пореден път *** доказа че гласува по инерция без използване на сивото си веществоганю желае да удължава агонията си а това ще се повтори и на следващите парламентарни избориедва 6,4 % у нас мислещите и събудили се хора но останилите ще продължават да им пречат да заживеят по добре добре е че изпращаме повече дясно ориентирани депутати но 90% от тях са просто безполезни
9
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До istinataИ защо да напускаме като ще свалим геррберастите от власти новата европесйка прокуроркаще ги вкара в затвораГЕРБ, Строете затвори!За да живеете там!
8
3
 
12
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Поредни избори без реална възможност да се избира....Не е учудваща ниската активност при това положение.Ако и на следващите национални избори е същото-по-следващи няма нужда да има-направо да даваме властта на Доган и да напускаме,който може.
7
2
 
14
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Те погребаха България!!!
6
11
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
До OCTABKAОставка на Корнелия през...крив макарон.Какво е виновна,че Боко...омагьоса електората да не гласува и неговите половин...милион чиновника се възползваха от...ситуацията.
5
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не става от българското народче, не случайно след десетина години ще е малцинство в собствената си страна!От тук нататък на пук ще гласувам само за ДПС - до един момент наказваш политиците, от там нататък трябва да започнеш да наказваш народа който им дава власт!
4
11
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Всички комунални тролчета и платени статистици - и ся кво?!
3
15
 
20
 
! Отговори
OCTABKA преди 4 години
Чакаме оставката на Корнелия за този пореден грандиозен провал на червeния труп на изборите. Или оставката е само за другите партии ? Кажи ***, свинке.
2
10
 
17
 
! Отговори
к преди 4 години
Чува ли се жално позитанско квичене? Корнелия ще си понесе ли политическата отговорност, подавайки прочутата ОСТАВКА, с която мери политическата зрялост на опонентите си?
1
17
 
22
 
! Отговори
istinata преди 4 години
Днес, 26-ти май в България, е като 20-ти август 1968-*** в Чехословакия.Там, нахлуването на войските на Варшавския договор, а тук победата на ГЕРБ, бележат край на надеждите за демокрация, справедливост, морал и развитие. Единственият изход за свестните, населяващи все още тази територия, е да съберат каквото имат и да напуснат обречената територия България.