70% от българите не гласуваха - умориха се да избират по-малкото зло

Пламен Даракчиев и Нидал Алгафари с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 май 2019 10:56 | 27 май 2019 10:54, Анисия Иванова
210

Първите резултати от изборите за Европейски парламент вчера показват, че ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и "Демократична България" ще са партиите, които ще имат свои представители там.

Около 70% от избирателите обаче не са отишли до урните. Нидал Алгафари коментира, че вече на хората им е писнало да гласуват за по-малкото зло.

Още по темата

"Трябваше да се обясни, че тези наши партии, които ще излъчат някакви 17 човека, може би трябваше да се съберат, за да обсъдят какви са националните интереси на тази държава и какво ще защитават и 17-те, за да могат да предизвикат някакъв интерес у хората. Оказа се, че те са разединени, всеки един от тях ще отиде в някакво политическо семейство, където гласът му няма да се чуе", посочи Алгафари в студиото на "България сутрин".

По думите му той е от хората, които не са гласували, защото не е намерил правилен избор за себе си. Алгафари подчерта още, че липсата на дебат е причина за малкото гласове и заради това само твърдите ядра са гласували на тези избори.

Пламен Даракчиев пък определи като парадокс победата на ГЕРБ на евровота. Според партията на Бойко Борисов не прави нищо друго, освен да печели избори.

"За мен критерият не е поведението на една или друга партия, или поведението в кампанията. Критерият е дали тази партия казва нещо ново на своите избиратели", каза Даракчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него у нас нищо не се работи като реформи, които да дават опора на депутатите в ЕП, за да отстояват и да участват в дебатите за бъдещето на Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
21
 
! Отговори
Реално преди 4 години
Българите не гласуват.Гласува ТВЪРДИЯ ЕЛЕКТОРАТ и тези на ХРАНИЛКА.БЪЛГАРИТЕ загубиха.ЯВНО ХРАНТУТНИЦИТЕ са МНОГО. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ ПОМЕТЕ????????????
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб постигнаха целта си. Отказаха всички нормални хората да гласуват, само "ромите" гласуват под строй за тях и герберски фирми където заплашват хората.
21
1
 
25
 
! Отговори
...... преди 4 години
Българина не гласува, защото няма за кого.Свикнали сме да има лидер, няма такъв.Всички, които ще са евродепутати са плод на неуспеха на политическите си партии.Дано като отидат в Брюксел поне са наясно какво се прави там.Това не им е селската кръчма от където са тръгнали.
20
17
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ 4ever преди 4 години
С тия негласуващи овце ще управляваме вечно
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пламен Даракчиев - някакъв жалък парадокс на човек. Ами че какво по-нормално от това за една партия да се стреми да печели избори. Другите партии не се ли стремят към същото? Ако БСП беше спечелила май друго щеше да пееш, глу.пак.
18
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ролята на предварителните проучвания, които вкупом даваха на Демократична България около 4%, беше да се откажат хората да гласуват за тях и да не им се загуби гласът, а да отидат при ГЕРБ или патриотарите. Пропагандата беше голяма, всички социолози даваха на патерицата на ГЕРБ - Марешки повече от на Демократична България. Е, не успяха. Демократична България ще ни отвоюва България обратно. На следващите избори пак ще се опитат да ги неглижират и окалят - но вече се видя, че гласът за тях ще важи.
17
2
 
4
 
! Отговори
ганьо преди 4 години
Там нема да могат да се трудят за тяхно благо и треба да работят за благото на българия и нема да им плащаме ние като на наште депутати ами ес ша им дава троино е па нема да гласуваме
16
9
 
4
 
! Отговори
ceko преди 4 години
До Анонименседи и си чаткай вместо да идеш да гласуваш, ***!
15
11
 
9
 
! Отговори
Пфу! преди 4 години
Народът е безотговорен. Показа, че е с овча психика и не му пука, кой ще го стриже и дои. Бееееее!!!
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ми кажете сужучената шайка с асансьорите ли прави изборите тия един министър нямат като хората и ги сменят като пaрцали. Избборите трябва да се обяват за недействителни.
13
7
 
18
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
НЕ е изморен народът народът му е писнало да гласува за тия крадци и далавераджии особено от крадливата шайка на Герб ненаситни и лакоми до безумие,наложили терор над всеки и всичко. Освен,че му е писнало народът е и изплашен от тия крадци за съществуването си и физическото си оцеляване, във тях е ножът и кокалът МИСЛИ МУ АКО ГЛАСУВАШ СРЕЩУ НАС-ТЯХНОТО МОТО И КРАЙНИТЕ РЕЗУЛТАТИ!
12
24
 
9
 
! Отговори
ceko преди 4 години
Българина е т*по ***, като не гласува да стои в канала!
11
11
 
29
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
*** народ сме...
10
4
 
29
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Герб взеха 30 пр от 30 процента, сиреч подкрепата е 10 процента! Матриала му казаха че ще работят повече за още апартаменти! Герб не са и няма да осъдят никой за корупция, защото българина е корумпиран продажник в душата си
9
9
 
14
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Бат Б е много силен ще управлява още 40 години
8
3
 
27
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 4 години
АБЕ, АЗ МНОГО ИСКАХ ДА ГЛАСУВАМ, АМА НЯМАХ ЖЕЛАНИЕ...
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората не гласуват не са гласували повече от 20%, сигурно са добавили мъртви души отнякъде. Вeче никой не вярва в честни избори и не гласуват хората.
6
7
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Чакайте бе , нали за не гласуване бяха измислили някакво наказание. Забравиха ли ?
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко. Явно още не са схванали, че в 90% от случаите в живота изборът е между злото и по-малкото зло.
4
3
 
41
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Как ше са се уморили, бе! Баце ви го каза - забогатели са от 10 годишното Му управление и са хукнали по чужбина в почивните дни. Друга тема, че мнозина са там и в работни дни....