Волен недоволен: Сделката за F-16 e чупка в кръста към САЩ

Сидеров нямал намерение да напуска коалицията
Обновена: 12 юни 2019 09:53 | 12 юни 2019 09:21,
163
Волен недоволен: Сделката за F-16 e чупка в кръста към САЩ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сделката за F-16 е жест с чупка в кръста към САЩ, която ощетява България. Това заяви пред Нова лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той напомни, че е гласувал "против" предложението страната ни да купи изтребители от Щатите и допълни, че парите, които България ще плати за 8-те машини може да отидат за пенсии.

"Ще се боря тези пари да не отидат за самолети, а за нещо полезно", категоричен е Сидеров.

Още по темата

Той изтъкна отново, че "американците ползват база у нас безплатно от 2006 г. и не плащат такси", затова поиска САЩ да ни подарят самолетите.

"САЩ са подарявали подобни самолети на Египет, на Индонезия - на държави, които не са в НАТО. Защо на своите партньори им дерат кожата? 3 млрд. ще платим, срещу което ще получим 8 самолета, от които ползата е спорна", заяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" коментира и обтегнатите отношения в малката управляващата коалиция с ВМРО и НФСБ. Веднага след изборите Красимир Каракачанов нападна остро Сидеров с обвинението, че се е държал изключително враждебно по време на кампанията, а евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки се закани да го съди.

"Имам големи съмнения, че вотът беше честен и коректен. Това самодоволство, където се проявяват тези резултати, е вредно. За ГЕРБ съм казвал също много критични думи, но критиките към моите коалиционни партньори са по-преки. Аз съм ги събрал, имам право като родител малко да им се поскарам" ", каза Сидеров.

Той поясни, че няма намерение да напуска коалицията и поиска диалогът с другите членове на Обединени патриоти да не се води през медиите, защото това било "несериозно".

На въпрос защо не стане опозиция, лидерът на националистите коментира, че докато е в управлението може да върши добра работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не САЩ трябва да плащат за базите, а ние трябва да им плащаме, че ни пазят! Тръмп го каза в прав текст още като стана президент. И това минало Нищо много добре знае кое как е, но се пеняви по стар навик, когато с такива изцепки влизаше в парламента от 2005 г. до днес!
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ползата била спорна...Не е спорна-ползата е никаква!Политиците ни са престъпници!
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волен танцува танго с Боко. Това се вижда от всички.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега може да спре концесита на Летище София на турско-френски конгломерат. Самолетите вече ги изпусна. Те излетяха, но може да спаси летище София от турците. Сега е време да се обяви против правителството и концесията. Или да замълчи като на женитба с ГЕРБ.
41
12
 
8
 
! Отговори
Парите за Ф-16 преди 4 години
Парите са от БЮДЖЕТА на МО и са от 2% от Брутния продукт за отбрана и никой не взема парите на пенсионерите. Стига популистки номера. Когато през 2006 след влизането в НАТО САЩ ни даваха безплатно Ф-16 другарите от тройната коалиция ги отказаха и платиха 2,5 милиарда за играчки без въоръжение за да вземат комисионни а при американците сделките са с Правителството и няма комисионни. Къде беше тогава Сидеров? Сега с тази русофилска политика и с тази телевизия АЛФА бълваща омраза съвсем затри АТАКА
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наигра се! Танцува доста дълго, поради нашата глупост!
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чупката в кръста пред Масква по- безболезнена ли е ? и защо да излиза другаря от управлението, като скоро и парламент няма да види, а управление само ще си припомня.
38
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детството ми е минало покрай ремонти на делкото:). Никога повече руско!Ти пак си добре, но повечето ватенки живота им минава около ремонти на амбреажа.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То е ясно, че с 8 самолета не можем да се противопоставим сами на могъщи държави като Русия и Турция. Пък ако щат и със Спитфаери да ни атакуват. Като се купува бойна техника, се купува най-доброто възможно. Много повърхностно разсъждават някои.
36
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво миг-ове ли да купим аххахахаах
35
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 4 години
Бялата Златка пак се е нашмъркала :D
34
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук някой не са забелязали коя година сме и още воюват с Турция... абе що не се лекувате?
33
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото Турция има таман 200 парчета от същите и не е ясно как ще ги уплашим с тия 8.Трябва ни не Ф-16,а самолет който МОЖЕ да сваля Ф-16!И ко, ще сваляме турските ЕФ-ове..? Альоууу слезте на земята, ние сме съюзници с Турция и Борисов за какво му дрема на Ердоган в Истанбул? Ти какво си мислиш, че ако имаме "самолет който МОЖЕ да сваля Ф-16" с дори и 20 бройки, ще свалим, техните стотици? Ако не е НАТО и Борисов са на "изяли" за закуска.
32
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волене Волене всички те видяха какво всъщност представляваш :) до ония ден псува Бойко по улиците днес му крепиш оная работа. Ама от пишман русофил патриот няма какво да се очаква. Абе Волене между другото пребори ли наркотиците? Или то беше само за момента, че вече никой не ти обръщаше внимание?
31
3
 
11
 
! Отговори
Z преди 4 години
Под статията пише "Над статията работил.....". Не можахте ли да работите над по-важна тема и да не занимавате читателите с този дуперодавец? Във всеки вестни - Волен! По-прочут и от Тръмп, а и за *** за зеле не става, горкия.
30
1
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Сидеров е...слаба ракия,а преди време беше поне...пърцуца.
29
6
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Чупки в кръста правеха такива като Болен, когато бяха осеяли главните улици на големите ни градове с офиси и плазми от които струеше рушка пропаганда и филми за войната, за което му се плащаше от рушкото посолство, където той беше на издръжка ... Боленчо да си кротува в Парламента, че повече власт няма да види и ще трябва да мине на издръжка на здравната каса в Психодиспансера ... !!!
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големите ни патриоти са се чупили от казармата :) дори военния ни министър:) пародия
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз още ли се взима на сериозно? Не разбра ли, че това му е последния парламент на него и смешната му коалицийка от пишман патрЕоти? Или чака чичко Путин да го погали по *** (няма значение коя)?
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Научете български и тогава се правете на журналисти. Омръзна ми да ви чета неграмотното писание.Я па тоя. Ти да не си писател? Като ти е омръзнало, ми не чети бре. Никой не ти е сложил пистолет на главата.