Учениците в Англия все по-невъзпитани – плюят, хвърлят столове

Всеки пети учител на Острова е бил ударен или обиден от ученик
28 мар 2024 21:53, Елка Василева
129
Учениците в Англия все по-невъзпитани – плюят, хвърлят столове
Снимка: архив, БГНЕС

Почти всеки пети учител в Англия е бил ударен или обиден от ученик тази година, сочи проучване, поръчано от Би Би Си. Плюенето, ругатните и хвърлянето на столове са сред нещата, които се случват често, предаде кореспондентът на БНР.

Учител заяви за Би Би Си, че справянето с поведението на учениците е една „безкрайна битка“. Профсъюзът на учителите цитира свои членове, че положението се е влошило още повече след пандемията от Ковид-19. Министерството на образованието пък обяви, че е инвестирало 10 милиона паунда в поведенчески центрове в подкрепа на училищата.

Учителка в начално училище в продължение на 35 години заяви, че дори децата в предучилищна възраст плюят, псуват и хвърлят столове в класните стаи.

Ако имате три или четири деца с такова поведение в клас от 30 ученици е много трудно да въведете ред, посочи учителката.

Друг учител разказа за случай, когато изгонен от клас ученик се е опитал да нахлуе обратно в стаята с бухалка за крикет.

Проучването показва също, че се засилва и разправата на родители или настойници с учители и директори. Има сведения и за физическо посегателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
то пък на територията Бг е много добре
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Родители и настойници предприемали разправа с учители и директори, включително и случаите на физическо посегателство. Това било зачестило. Ами те и нашите съграждани от индо-пакистански произход имат този адет. В Англия пакита дал Господ. Колкото повече подобни екземпляри пускат англичаните в държавата си, толкова по-лоша ще е дисциплината в клас и толкова повече бой ще ядат даскалите.
113
0
 
2
 
! Отговори
До Христо Христов преди 2 месеца
Байно, един мой преподавател професор разказваше за срещата си с декан от английски университет. Тогава у нас е било социализъм. Деканът бил доста възрастен човек и го попитал "Защо развалихте образователната си система, тя беше много добра?" Нашият започнал да възхвалява нашето образование, обаче англичанинът му отговорил: "Ние съдим за качеството на образованието у вас по това какво произвеждате. Помним какво вино се внасяше от България преди 40 години, виждаме какво е то сега."
112
1
 
5
 
! Отговори
Нищо чудно преди 2 месеца
Там броят на пакитата непрекъснато расте. Децата им задължително трябва да ходят на училище и внасят там своя манталитет и култура.
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джендеризмът дали ще помогне? Инак защо го налагат така насилствено?
110
0
 
5
 
! Отговори
Даскала преди 2 месеца
Стъкмистиката не е изобретена от българи и не се прилага единствено в България. Не бъдете наивни. И в UK и в България и в Германия, Франция или която и да е било друга "демократична" страна с двупартийна система ... управляващата партия поръчва проучвания как в страната е прекрасно и хората стават все по-богати и по богати а опозицията поръчва проучвания как "положението се влошава" .... Въпрос на избор е медията от друга страна /България/ кои "проучвания" ще избере да публикува....
109
0
 
16
 
! Отговори
Политкоректен преди 2 месеца
Ми те в пустинята така са си свикнали. Културни различия тъй да се каже. Бива ли да обвиняваме бедните дечица, за техните племенни особености?
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Христо Христов , да там учи Грета Тумберг, много възпитано и образовано момиче, ама не завърши училището...а пък шведският парламент я предложи за нобелов лауреат, за 4 пъти, все образовани, възпитани...
107
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 105 "... добре образованите идват САМО от частните училища." - в Швеция има само няколко частни училища, в които се плаща.
106
3
 
10
 
! Отговори
ХАХА преди 2 месеца
НЕ ПИШЕТЕ ТАКИВА НЕЩА ......НА ЗАПАД И ПЛЮЕНЕТО Е ХУБАВО......А БОЯ Е ДЕМОКРАТИЧЕН........
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 110 - Не знам какво си видял в Дания , но виж снимката, и там са същите цветове. Многооо, ама много възпитани и образовани. Като в Париж по улиците...
104
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 111 - Стъпвал и видял, пълно и там с арабески, индулески, пакита и т.н. От тях дисциплина, като от бика млеко.
103
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 110 Защо пишеш глупости? В Дания (където аз прекарвам почти половин година, а ти едва ли си стъпвал) в училищата има дисциплина за каквато тук може само да мечтаем!
102
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не само там е така - в Швеция и Дания е същото. Либерална безнаказаност (и у нас), добре образованите идват САМО от частните училища. Останалото е тути-фрути от нации и цветове. Годни само за разплод.
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искаме футболните хулигани от 70те и скинхедс те са мноу възпитани... пренесоха възпитанието си тук
100
3
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 110 " Може само да сънуваме качеството на образователната система в ЮК" - първо, не става въпрос за качеството на обучение, а за дисциплина и поведение. Второ, качеството у нас беше такова, че ЮК можеше да ни завижда, но дойдоха неграмотните про'с'таци като теб и резултатът е налице.
99
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
араби,пакистанци,африканци,индийци,вие какво искате.
98
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 105 "В частните, където родителите плащат яко, със сигурност е ред и дисциплина." - и защо си мислиш, че е така? Има училища и училища. Както има и държавни с добро поведение, така има и частни с хулигани.
97
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви глупости са написани! Може само да сънуваме качеството на образователната система в ЮК!
96
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оценка на поведението не било демократично. Било комунистически приом. На времето с намалено поведение не можеш да учиш университет и край оставаш със СПТУ или с основно. И после минаваш в кирколопатните бригади. Идва ти акъла ама късно. За по дивите имаше ТВУ.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe