"Титан" продължава с мръсните номера

Бившите собственици искат да набутат ЦСКА с още 3.8 милиона лева
27 сеп 2013 22:31, Александър Попов
1
"Титан" продължава с мръсните номера
Снимка: Булфото

Бившите собственици на ЦСКА от "Титан" Димитър Борисов и Иво Иванов все още не са  отписали и юридически не са оформили дългови ангажименти за над 3.8 милиона лева. Съгласно подписания договор за смяна на собствеността, това е задължение на "Титан", което е трябвало да се изпълни до края на юли тази година.

На 10 юли 2013 г. бе подписан договор между "Титан Спорт" ЕАД и фирмата "Лира Инвестмънтс" С.А., съгласно който 100% от акциите на ПФК ЦСКА ЕАД са закупени срещу 10.024 милиона лева дълг. От "Титан" обаче се ослушват и все още не са опростили близо 4 милиона лева, които притесняват сегашното ръководство на ЦСКА.

"Към 25.09.2013 г. Вие все още не сте отписали и юридически не сте оформили дългови ангажименти за над 3.8 млн. лв. Съгласно подписания между нас договор, който вече е достояние на някои медии, това са Ваши ангажименти, които трябваше да бъдат изпълнени още до края на месец юли 2013 година", се пише в изявлението на ЦСКА.

Така шефовете на "червените" напомнят за пореден път, че от "Титан" продължават да не изпълняват своите договорени ангажименти и според тях умишлено се опитват да затруднят текущото функциониране на клуба.

От ЦСКА разкриват, че за изминалите два и половина месеца са преструктурирали или изплатили дългове за над 2 милиона лева. От оставените им 53 дела са разрешили чрез извънсъдебни споразумения половината. За натрупания в периода 2010-2013 дълг от 7 милиона лева към НАП се подготвя замяна на имотите, с които "Титан" са обезпечили въпросния дълг.

"С днешна дата правим предложение към НАП за поетапно изплащане на многомилионния дълг, който вие ("Титан") сте оставили, както и за замяна на Вашите имоти с наши активи", обясняват босовете на "червените".

От ЦСКА припомниха, че на 6.09.13, чрез фалшиви документи са били присвоени сумите от 227 308 евро и 75 769 евро или общо 303 077 евро - пари, собственост на ПФК ЦСКА ЕАД, от сделката за Александър Тонев.

От ръководството на "червените" казват, че не е ясно защо тази сума е 303 077, а не 380 000 евро, освен ако не става дума за някакви неясни комисионни към лица извън България.

От ЦСКА продължават: "Самият факт на превеждането на суми по сметка на "ЦСКА Финанс" (която няма нищо общо с ПФК ЦСКА ЕАД), чрез която Вие сте присвоявали дълго време финансовите приходи на клуба, е израз на грубо погазване на българските и европейски закони, както и на правилата на УЕФА за финансирането на европейските футболни клубове".

"Ако до 16 часа на 30.09. 2013 г. Вие не възстановите сумата от 303 077 евро, получена от ФК Лех Познан, и не цедирате поетите по договор Ваши задължения, ние няма да можем да освободим имотите заложени пред НАП за натрупаните от Вас дългове", се пише още в декларацията.

"Съгласно договора между нас, това трябваше да бъде извършено до 30.09. 2013 г. Ние сме готови в срок да изпълним своето задължение. Драстичното погазване на българското договорно право от Ваша страна и  престъпното присвояване на значителни средства ни поставят в невъзможност да сторим това", обясняват още от "Армията".

Декларацията завършва така.

"Принудени сме да се обърнем към компетентните държавни органи, както и към червената спортна общественост. Ще призовем за спешна намеса българската прокуратура и съдебни власти".

Още новини от българските клубове тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Що се отнася до човека-пура, никой в чорбето не може да се сети кой е пък този?