Защо англичаните свалиха сребърните си медали?

Това е тенденция от последните години
12 юли 2021 15:05, Нели Христова
62
Защо англичаните свалиха сребърните си медали?
Снимка: БГНЕС

Англия бе победена от Италия след дузпи във финала на Евро 2020 в неделя вечерта, а футболното "завръщане" беше спряно от страна на Роберто Манчини на стадион Уембли.

За Италия това беше второ европейско първенство и шести основен трофей. Преследването на отбора на Англия за първа титла от Мондиала от 1966 г. насам продължава.

След като Маркус Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака пропуснаха дузпите си, душевната болка на английския отбор беше очевидна.

Когато медалите им бяха връчени, повечето играчи на "Трите лъва" ги свалиха от врата си почти веднага.

Докато треньорът Гарет Саутгейт все пак го остави на врата си, капитанът Хари Кейн, голмайсторът Люк Шоу, централният защитник Джон Стоунс и Рашфорд веднага ги свалиха.

Мейсън Маунт направи същото, както и останалите полузащитници Калвин Филипс, Джак Грийлиш и Джуд Белингам.

Вратарят Аарон Рамсдейл, който не игра нито минута за Англия това лято, последва примера, заедно с Кайл Уокър, Санчо, Бен Уайт, Бен Чилуел, Конър Койди, Рийс Джеймс и Фил Фоден.

Премахването на сребърни медали е тенденция в спортния свят през последните години.

Играчите на Манчестър Сити свалиха своите медали, след като загубиха финала на Шампионската лига от Челси през миналия сезон, докато футболистите на Англия направиха същото след последното си поражение от Световната купа по ръгби от Южна Африка през 2019 г.

Докато много фенове смятат, че актът на премахване на медал е лошо спортменство, много спортисти очевидно смятат, че второто място не е нещо, което трябва да се празнува.

Спортистите, които свалят своите медали, се срещат по-често в отборните спортове, отколкото в индивидуалните състезания

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Баба Гена преди 2 години
Ей англйиски лакомии!! *** то така не може - хем не щете да сте у Европата и се отделихте вече, хем па и Европейска купа искате.
53
0
 
19
 
! Отговори
Весело ми е преди 2 години
Цял месец слушахме "Its coming home". Цял месец слушахме как "английските джентълмени" по трибуните освиркваха химните на гостуващите отбори. Днес с удоволствие слушам "Its coming Rome" и се наслаждавам на шокираните и ревливи лица на английските фенове след финала.Честта на една нация се поределя по отношението й към другите.Щом англичаните не уважаваха своите опоненти, заслужиха си резила с дузпите. Съдбата е к***а.Днес е на твоя страна, утре те прецаква боледнено, особено ако си го заслужиш
52
1
 
14
 
! Отговори
лигочи преди 2 години
съвременния свят се пълни с хора на всички нива и позиции които не оценяват животате се чустват недооценени ако са на 2 место или ако имат по-ниски заплати от другитетова се нарича лиготия или алчност но не е добро
51
1
 
34
 
! Отговори
rusnak преди 2 години
Чустват се предадени от сивите кардинали във футбола. От 7 мача, само 6 играха вкъщи включително финала.
50
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко ли им е, че се класираха заради автогол на Дания и защото светеха с лазерче в очите на вратаря?! И сребърни медали са им много на тия! Другия път да не играят на Европейското като са такива!
49
0
 
43
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Това е от високомерие. Смятат, че заслужават повече. Я да видим дали е така ? Кога Англичаните са имали силен национален футбол ? Никога ! Имат само една световна титла и то пак като домакини с една дузина побутвания. На какво основание тогава се държат високомерно ? Но това е типично за тяхната нация.
48
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези не ги мисля ,жалко за датчаните .
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бай Ставри: Друго си е да гласуваш за БСП, нали?
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Могли са да обявят предварително,че ако се класират на второто призово место не искат да получат отличията за участие във финала на туй първенство и да си поръчат една тъжна песен за туй време когато ги обявяват пред зрителите със символично показване на медалите и приза с паричната сума обявена,която отказват,а се полага и върви заедно с тях,не е отделна част от наградния фонд учреден,уточнен за тез спортни инициативи с класиращите се позиции по обявените кръгове за участие с достигналите ги.
45
0
 
30
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Защото не ги заслужават!
44
3
 
5
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
До Анонимен 45Как къде бе? Ти си пример за сериозен човек! Имаш завиден капацитет! С няколко думи обобщи, цялото население на земята. Вчера гласува за славиту, нали? А на предните избори за батбойко, нали?
43
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото не са дорасли и за сребърни медали, затова. Това са детинщини, които сериозни спортисти не могат да правят. Но в днешния свят къде ли има сериозни спортисти, пък и сериозни хора въобще?
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един боксьор и ветеран от война беше казал че има медал, които не се гордее че е носил - сребърния, защото е награда че си изял боя на финала, и има медал, който се гордее че не е носил - "пурпурно сърце", който се връчва на ранени в битка, защото е медал за точна стрелба на противника
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, когато пренебрегнаха типичното англосаксонско хладнокръвие.
40
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия спечели купата "Животът на черните е за да прецакват дузпите"
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърдитко Петко празна у торбичка. Ако изобщо се случи нашите юнаци да стигнат до второ място ще хвърлят салфетки, а не медали. Пак сме по-цивилизовани от тях.
38
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко стана както трябва, но можеше да стане и по-рано, а жалко. Нека се научат да си вирят по-малко носовете. Този брексит съвсем ги разглези.
37
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно непрофесионално поведение. Второто полувреме докато италианците вкараха гола притежанието на топката бе 71%-29% за Италия, тоест тотално превъзходство над англичаните. Саутгейт много пъти е правил номера с този расизъм, най-потърпевши сме ние ако си спомняте. Сега Саутгейт отново намеси политика като пусна чернокожи футболисти да бият решителните дузпи и закономерно изгуби.
36
1
 
31
 
! Отговори
Разбирача преди 2 години
Ами следващия път на всеки по един чифт джапанки и еди вибратор,че да ходят да се плющят в ***
35
4
 
24
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Хари Кейн барабар с медала да сваля лентата и фланелката. Саутгейт да го последва. Велик отбор с *** на върха на атаката.