Орешарски и Бекенбауер бистриха бъдещето на BG футбола

Държавата ще помага доколкото може, обеща премиерът
1
Орешарски и Бекенбауер бистриха бъдещето на BG футбола
Снимка: Булфото

Държавата трябва да помага в развитието на детските и младежките футболни школи в страната. Това бе един от изводите и акцентите по време на срещата на премиера Палмен Орешарски с почетния вицепрезидент на Германския футболен съюз Франц Бекенбауер.

Бекенбауер и президентът на БФС Борислав Михайлов запознаха министър-председателя с предстоящото подписване на Договор за сътрудничество между футболните федерации на България и Германия. "Двата футболни съюза поддържат тесни връзки помежду си и именно това е основата за подписване на договора", отбеляза Франц Бекенбауер.

"Германският футбол има висока репутация в България. Особено като по-млад много се интересувах от футбол и Вие сте били един от моите кумири, заедно с Герд Мюлер – той като голмайстор, а Вие – като професионален защитник", приветства Орешарски футболната легенда.

По време на срещата беше акцентирано върху необходимостта да се развиват детските и младежките школи, както и да се изгради треньорска система за кадри.

Михайлов приветства готовността на правителството да подкрепи кандидатурата на България за домакинство на европейското първенство по футбол през 2020 г.

"Нямаме големи финансови възможности, но трябва да се търсят подходящи форми за подкрепа", отбеляза Пламен Орешарски. Според него основно финансирането трябва да идва от клубовете, но и държавата трябва да помага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 10 години
*** и Великан един до друг!