Владо Стоянов стана футболист на България

Той се пребори за приза с Дяков и Бербатов
Обновена: 18 фев 2015 07:10 | 17 фев 2015 21:37,
19
Владо Стоянов стана футболист на България
Снимка: Архив Булфото

Владо Стоянов е футболист номер 1 на България за 2014 година.

Toй успя да спечели с голяма преднина пред Светослав Дяков, който му е съотборник в Лудогорец и националния отбор, и Димитър Бербатов, който остана на третата позиция.

Първенецът събра 258 точки, вторият в класацията остана със 159 точки, а Бербо има 120 точки.

Без никакво съмнение миналата година бе най-силната в кариерата на вратаря и той изигра редица феноменални мачове за тима си.

Върхът бе спасената дузпа на Кристияно Роналдо в Шампионската лига.

"Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Това е награда, за която не съм си мечтал да бъда номиниран, камо ли да я спечеля. Наистина благодаря на всички, включително на семейството и приятелката ми.", рече Стоянов.

"За да станеш Футболист номер едно, не трябва само ти да се представяш добре, а и целият ти отбор. Затова благодаря и на съотборниците си! Желая много щастие и късмет на всички", сподели вратарят при награждаването си.

Последният вратар, който спечели приза, бе Николай Михайлов през 2011 г. А в историята на анкетата за осми път страж прибира най-престижното българско индивидуално футболно отличие, докато Стоянов е шестият на този пост.

Вратарят на Лудогорец е също така едва вторият футболист на годината в последните 13 години, който се състезава за български отбор. Другият беше Георги Миланов през 2012 г., а преди това - Георги Иванов-Гонзо през 2001 г.

По-голямата част от отличията, съпътстващи анкетата за футболист на годината, отиват в Разград. Освен за най-добър играч Стоянов е избран и за най-добър вратар в “А” група.

"През тази година отново я печеля, така че държа едно ниво или го вдигам. Благодаря на съотборниците си, особено на Моци", коментира националът.

С две награди е и Козмин Моци - за защитник и за чужденец №1 през 2014 г.

Съни Дяков пък също бе награден с 2 приза, след като бе избран и за най-добър полузащитник, а призът за най-добър нападател отиде във ветерана от състава на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров.

За най-прогресиращ играч бе избран Божидар Краев.

Oрганизаторът "Дакс Медия" присъди приза за принос към развитието на футболната игра на селекционера на юношеския национален отбор до 17 г. Александър Димитров.

„Приемам наградата с една огромна отговорност – Европейското първенство до 17 години, и дано времето да бъде в наша полза преди първия ни мач на 6 май”, коментира Димитров.

Наградата за феърплей на БНР бе присъдена на Берое. Символичната купа прие административният директор Стелиян Попчев.

Най-красивият гол през 2014 г. в анкетата на БНТ е вкарал халфът на Ботев (Пловдив) Томаш Иршак в мача срещу Литекс от 15-ия кръг (2:1) в Ловеч.

Четете още спортни новини в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много лошо говори за отбор, на който вратаря му е 1.
12
1
 
31
 
! Отговори
gost преди 9 години
интересно ми лудогорец какъв отбор са наистина стигнаха до някъде но като грандове цска левски и литекс надали има да гонят *** да гонят да ги стигнат кои е снай добър трансферен прозорец литекс тогава какво са замранкали
11
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието :"Владо Стоянов стана футболист на България"евала! А на Туркменистан ще стане ли скоро?
10
0
 
34
 
! Отговори
до Сандо преди 9 години
Ами зад вратаря са само момчетата, които гонят топките...
9
4
 
40
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
е щом вратар е футболист номер 1 правете си сметка на кво дередже сме
8
9
 
39
 
! Отговори
ЗО преди 9 години
За детско юношеският ансамбъл 'изворче' може и да е перфектен, но когатоо говорим за професионален футбол там нещата поне в моите очи стоят другояче!!! Без да се обиждат феновете на Лудогорец но ако имаха по-читав вратар щяха да напреднат доста!
7
5
 
38
 
! Отговори
боц преди 9 години
От някои коментари стигам до извода, че на игрището има само 10 играчи (ритнитопковци) и вратарят е извън игрещия отбор.Предлагам да се махне поста ВРАТАР!!!А нещо за Яшин или за Чех да кажете?!
6
4
 
41
 
! Отговори
Фен на Карамба преди 9 години
Аз исках да е побългарения Тиаго Силва,дет изпраска викито от бтв новините. :)
5
9
 
39
 
! Отговори
Вратар преди 9 години
Може и да задобрее след някоя и друга петилетка, но засега допуска детински грешки и не е на ниво. За да премине на следващото ниво ще трябва още доста да потренира.
4
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бербатов нали ви каза да не го занимавате с глупости бе хора? Аз разбирам ,че няма кого да номинирате но така да използвате името му е подло .Направете си сметка щом вратар от бг първенството става номер едно колко е зле положението при полевите футболисти,това е огромно падение,нещо като черна дупка
3
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като е най добрия защо беше резерва на малката перука
2
7
 
43
 
! Отговори
боц преди 9 години
Пздравления за Владо!На номер 1 ще кажа - а нима нападателите не пропускат да отбележат от чиста поизиция?!Елементарно-говорим за цялостно представяне през 2014 г.И в тази връзка съм озадачен - какво търси Бербатов в тази класация?!Не отричам качествата му!Но през 2014 г. той с нищо не е допринесал ЗА ФУТБОЛА В БЪЛГАРИЯ!!!
1
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мисля че е правилен избор. Допусна поне 2 гола от глупост.