Батков готов да бъде миноритарен акционер в Левски

Дано се разделя с повече акции, заяви босът на клуба
22 фев 2015 21:08, Александър Попов
6
Батков готов да бъде миноритарен акционер в Левски
Снимка: Булфото

Собственикът на Левски Тодор Батков няма нищо против да се раздели с част от акциите си в отбора. Той дори е готов да стане миноритарен акционер. В момента тимът има нужда от 1 милион лева, за да покрие задълженията по лиценза.

"Дай Боже да се разделя с колкото се може повече акции. Защо не да стана миноритарен акционер. Като махнем задълженията и данъците, чистите задължения са 2.5 млн. лв. Какво по-добро от това?"

"Намаляват задълженията и към бивши служители, не е чак толкова лошо положението. Преди две седмици приключи една съдебна сага, на последна инстанция срещу данъчните Тогава ни издадоха актове за 2.5 млн. лв., аз се запънах и не платихме нищо. Сега я спечелихме. Тази зверска проверка беше предизвикана заради драмата с ЦСКА."

"Задълженията ни към НАП са няколко пъти по-малко от тези на ЦСКА. По-малко от 4 млн. лв. са, разсрочени са, обезпечени са и се обслужват частично. Тоест, ние сме в крак с плащането. Не отричам, че дължим, но плащаме."

"Както съм правил в последните 2-3 години, когато и при мен се усложниха нещата, ще помагам с дълговете. Не искам да го казвам еднозначно, но мисля, че с общи усилия ще се справим за лиценза. Мисля, че вече започнахме реално да отваряме Левски към хората, които го обичат."

"Продължаваме да осигуряваме парите, със съвместни усилия се опитваме да покриваме заплатата на първия отбор за декември и да осигурим някакъв аванс за служителите за същия месец. Продължаваме преговори с кредиторите с цел да редуцираме и разсрочим плащанията до 20 март. Ще се опитаме и се надяваме да се справим", сподели Батков.

Още футболни новини четете в gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Тодор БатковЛевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
когато се пуснат акциите ще си проличи колко е надут синия балон , както стана и с продажбата на акциите на чорбата спука се червения балон
4
0
 
7
 
! Отговори
процедурно питане преди 9 години
От къде агентите на ДС станаха най-богатите хора на България?
3
0
 
4
 
! Отговори
Синфен преди 9 години
Борат - вън!По-некадърен си и от крадеца лупи!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Овчари да бяха, по-добре за народа щеше да е. Образованият *** е страшно бедствие!
1
1
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Естествено. Има акции за 30 и повече милиона, защо да не си ги прибере? (милиончетата)