Мъри в ШЛ, БАТЕ "счупи" Божинов и мечтите му

Треньорът с грандиозен успех с казахстанския Астана
27 авг 2015 08:32, Александър Попов
17
Мъри в ШЛ, БАТЕ "счупи" Божинов и мечтите му
Снимка: Reuters, архив

Партизан на Валери Божинов и Иван Бандаловски победи БАТЕ Борисов с 2:1 у дома, но загуби голямата битка за влизане в групите на Шампионската лига. Беларусите се класираха за груповата фаза на най-комерсиалния турнир след общ резултат 2:2 по правилото за повече голове на чужд терен.

Божинов бе заменен в 39-ата минута заради травма в глезена след грубо влизане на противников играч, а Бандата изгледа мача от резервната скамейка.

Утехата за сърбите е, че все пак си гарантираха участие в групите на Лига Европа.

Стасевич даде аванс на беларусите в 25-ата минута, а сърбите демонстрираха много брак в играта си и се разиграха чак в последния четвърт час.

Жавнерчик си вкара нелеп автогол, след като отклони топката към близкия ъгъл на вратата си в 74-ата минута и така резултатът бе изравнен, а в 93-ата минута Шапонич направи обрата пълен след красив ножичен удар от наказателното поле.

Мъри Стоилов пъ постигна грандиозен успех с казахстанския Астана. Българският специалист успя да класира тима за груповата фаза на Шампионската лига, след като отборът му измъкна равенство 1:1 при визитата си на АПОЕЛ Никозия от Кипър.

Така отборът с общ резултат от двата мача 2:1 продължава напред.

Семир Стилич вкара страхотен гол с много здрава тупалка от фаул в 60-ата минута и даде аванс на кипърците. Максимович обаче разплака домакините в 84-ата минута и на практика предреши изхода на мача.

Това е втори отбор, който Мъри Стоилов вкарва в групите на Шампионската лига, след като вече го направи преди около десетилетие с Левски.

С това постижение българинът пренаписва историята на казахстанския футбол, тъй като никога до момента отбор от страната не е участвал в групите на турнира, на богатите.

Обзор на мачовете от Шампионската лига вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Където стъпи подуянчанин, трева не никне.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си спомним, че не толкова отдавна Станимир Стоилов се оказа нежелан за треньор на "Левски" от собственика на клуба Тодор Батков, а преди една година не друг, а Кирил Домусчиев предлагаше на Мъри да смени професията си. Днес Стоилов не просто доказа, че е треньор, който разбира от работата си. По свой начин, той хвана за главите г-дата Кирил Домусчиев и Тодор Батков и здраво ги удари една в друга. Струваше си!
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Контрафалц !!!Дори да си прав в Казахстан ще му вдигнат паметник за успеха, а теб няма кой да те оценява, прекалено си незначителен за това!
10
4
 
5
 
! Отговори
миньор преди 8 години
ВАРИ ГО ПЕЧИ ГО МЪРИ СИ Е МЪРИ ,ТОВА МОЖЕ ТОВА ПРАВИ ,УСПЕХ ТИ ЖЕЛАЯ
9
5
 
5
 
! Отговори
Контрафалц !!! преди 8 години
В средата на декември Мъри де Мъро ще бъде първия треньор в Европа записал уникален рекорд!И то в ШЛига!!!От 12 мача ще има 12 загуби и голова разлика 3 на 34 гола!Както се вижда от днешния жребий-няма начин да не го направи!Вече има 50% направени!= мача-= загуби по 6 броя!пп-Не съм чорбе нито кухорог нито див провансал!Пука ми Вие на какъв ще ме определите!!!
8
3
 
0
 
! Отговори
онз преди 8 години
До vargсайтове, отбори, шефче..пусни неко левец за едно бентли че амгто ми писна, от мига в КОИТО ми изгоре мигача..
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъри е страшен треньор! Бих казал дори най-добрия български треньор.
6
2
 
23
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Как ще преборим норвежците ако бързия като светлината Божинов не се възстанови,с Михайлов на вратата дали ще е достатъчно
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздравления за Мъри, който окончателно доказа, че е човек, дето си разбира от работата. Успех и на Георги Миланов, който също ще ни представлява в Шампионска лига.
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божинов е един от малцината нападатели на световно ниво във играта без топка ,не е лесно за 30 мин само два пъти да докоснеш топката.Във играта без топка ние имаме един уникален национален отбор и уникални школи които бълват футболисти майстори на играта без топка и правилно позициониране
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пак се контузии. По-голям хрантутник от тоя няма.
2
8
 
15
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Браво на Мърли
1
0
 
27
 
! Отговори
ангард преди 8 години
И с'я ко ше пра'им с головата шпага?