С кански мъки Левски надви деветимата от Поморие

Отборите изиграха сравнително равностойно първото полувреме
24 сеп 2015 22:48,
16
С кански мъки Левски надви деветимата от Поморие
Снимка: Булфото

Левски излъга с дузпи Поморие от "Б" група и успя с кански мъки да се класира на 1/8 финал в турнира за Купата на България.

Редовното време и продълженията завършиха без гол и така се стигна до изпълнение на дузпи.

При наказателните удари "сините" показаха по-здрави нерви и успяха да преминат в следващата фаза след 4:2. Трябва да се отбележи, че Поморие доигра мача с 9 футболисти, но въпреки това бе близо до сензацията.

Поморие и Левски изиграха сравнително равностойно първо полувреме, като гостите от София създадоха няколко положения повече от своите съперници.

Лидерите в "Б" група обаче първи застрашиха вратата на съперника и можеха да поведат в резултата още в 17-ата минута, когато Стефан Стаматов беше изведен сам срещу Боян Йоргачевич, но сръбският вратар на Левски запази нулевото равенство.

През останалата част от първото полувреме не се случи нещо интересно, а през втората част Поморие се прибра в своята половина и заигра на контраатака.

Това отвори възможности за Левски и гостите бързо създадоха положение за гол, което обаче пропуснаха в 49-ата минута. Непокритият Владимир Гаджев получи топката от Мики Орачев на точката за изпълнение на дузпа, но халфът на Левски не успя да повтори удара си от мача срещу Берое и не уцели вратата.

Секунди по-късно шанс да се разпише имаше и появилият се на полувремето в игра Денис Махмудов, чийто удар обаче също беше неточен.

Левски получи поредния си шанс да вкара гол в 82-та минута, когато Атанас Курдов получи висока топка на много удобна позиция, но неговият удар с глава не попадна в рамките на вратата на Янко Георгиев.

Натискът на "сините" във финалните минути се засили рязко, но те така и не успяваха да уцелят вратата на Поморие. Гаджев с удар от границата на наказателното поле пропусна, а в последвалия ъглов удар Георги Костадинов стреля неточно от малък ъгъл.

Продължението прочети в gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ЛевскиПоморие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НезависимЛевскарХайде в 'дезертьор' 1914 да пазите Иртишина, а? Без името на ... занеш на кого, няма да имате и римляни на стадиона, освен ако не черпят лафкаджиите по бира и кебапче.
9
2
 
1
 
! Отговори
асйдзфб; преди 8 години
Прасета какво сте се разгрухтяли ? Айде на село при Инджов и обръчите от фирми на Доган:)
8
2
 
3
 
! Отговори
ужас преди 8 години
Непобедимият отбор на Левски, с помощта на : 1. БФС---без никаква основателна причина разпореди да се играе двубоя в Бургас, а не в Поморие и 2. Реферите--да беше изгонил целия отбор на Поморие постигна бляскав успех...победи новака в Б група. С интерес очаквам двубоите на Левски на международната сцена---защото с БФС Левски е непобедим! САМО В БЪЛГАРИЯ.....
7
2
 
6
 
! Отговори
Ванкоо преди 8 години
*** жалките софииски смешници, когато човек гледа и слуша директорите ,треньорите, самите футболисти трудно може да си представи,че без подкрепа на съдииската колегия не могат да бият отбор с 9 профита от провинцията! Защо ли после се всички се чудят,че и нациолналния отбор е същата жалка картина - нали шефовете на смешниците левски са и в бфс!
6
2
 
18
 
! Отговори
ЦСКА преди 8 години
До НезависимЛевскар!Важното е ,че ФК ,,Геренбахче,, разполага с много добри РЕФЕРИ...Можеше да изгони още един от ,,Поморие,,...Еспех ,Леефски..
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Левски!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, очаквайте големия червен в следващия кръг!
3
0
 
11
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Наистина продажбата на Божидар Митрев беше сериозна грешка - той е класен вратар видя се особено в последните мачове на националите - спаси по няколко положения на практика без съдействие от защита и средна линия. Любенов е перспективен млад вратар, Йоргачевич показва класа.
2
3
 
10
 
! Отговори
wafen преди 8 години
Говедата се тресяха още преди мача .Видяха вчера на Славия и Пирин какво им се случи .:)
1
2
 
10
 
! Отговори
Тя преди 8 години
Курдов,Орачев и Махмудов Вън!!!