С какво ще запомним легендата Стиви Джи?

Вече бившият футболист стана №1 в историята на Ливърпул
25 ное 2016 12:44, Веселин Коларов
5
С какво ще запомним легендата Стиви Джи?
Снимка: Reuters

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард официално прекрати кариерата си. Вече бившият халф ще бъде запомнен не само от феновете на "червените", но и от всички футболни запалянковци. Championat.com ни представя 10-те най-ярки момента от забележителната от историята на Стиви Джи.

Болката от "Хилзбъро"

Ужасната трагедия от 1989 г. е особено болезнена за Джерард. Сред починалите е и 10-годишният братовчед на легендата Джон Пол. В своята биография "Моята история" Стиви Джи признава, че този ден още се появява в съзнанието му и раните в сърцето на легендата се забелязват винаги, когато говори за "Хилзбъро".

Отряза Челси и Реал Мадрид

Двата клуба даваха мило и драго, а 8-годишният Джерард е имал фланелка на Юнайтед. "Имах всякакви тениски. На Тотнъм, Норич, Реал Мадрид, Барселона, дори и на Манчестър Юнайтед. В семейството имахме и фенове на Евертън, които се опитваха да ме вземат в "синия" лагер, но веднъж щом започнах да разбирам играта и да слушам баща си и брат си да говорят за великата история на Ливърпул, бях спечелен", казвал е Джерард. През 2004 г. той е много близо до трансфер в Челси след разговор с Жозе Моуриньо, когото нарича най-добрия мениджър на планетата. В последния момент обаче отказва да премине на "Стамфорд Бридж", а Реал Мадрид отрязва на два пъти.

Сътвори историческата победа над Милан

Легендарният финал в Шампионска лига през 2005 г. нямаше как да мине без негово участие. След почивката получи по-голяма свобода в атака, вкара първия гол, а после спечели дузпа, вкарана от Шаби Алонсо. Джерард беше обявен за най-добър играч на мача, а Ливърпул спечели първа Шампионска лига от 21 г.

Прочетете останалите седем точки в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
1
 
! Отговори
Slipy G преди 7 години
С подхлъзването и че се отдаде на Ливърпул.Но ако в онзи сезон когато се подхлъзна играеше друг,сега Ливърпул щеше да е с 19.А на финала в Истанбул Милан сами се биха.
3
5
 
1
 
! Отговори
юнайтед преди 7 години
С това,че в последния му мач за пуля паднаха 6:1
2
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С едно голямо НИЩО! Един от многото прехвалвани през годините английски дървари,които блестят повече с рекламата си,отколкото с футболните си умения!
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невероятно сърцат и непримирим футболист, сърцето и душата на Ливърпул! Чао Стиви ще ни липсваш!