Тъжно! Буфон обяви кога приключва с футбола

"Малко вероятно е да играя след световното по футбол в Русия"
16 дек 2016 15:22, Веселин Коларов
4
Тъжно! Буфон обяви кога приключва с футбола
Снимка: Facebook

Капитанът на италианския шампион Ювентус Джанлуиджи Буфон обяви, че е малко вероятно да продължи да пази и след световното първенство през 2018 г. в Русия.

"Дали ще завърша кариерата си след Мондиала? Тогава ще съм на 40 години и да кажем, че намеренията ми са такива. Вероятността след това да играя още един сезон е твърде малка. Всичко е в моите ръце и в ръцете на Ювентус, но е почти невъзможно това да се случи", заяви легендата в интервю за Mediaset Premium. 

Буфон е национал на Италия от 1997 г. и световното първенство в Русия ще е пето за него. През 2006 г. той триумфира на шампионата на планетата, след като на финала "адзурите" победиха Франция след изпълнение на дузпи.
 
Тогава иконата на световния футбол допусна само две попадения във вратата си – при 1:1 със САЩ в груповата фаза (б.р. - автогол на Кристиан Дзакардо) и срещу "петлите", когато Зинедин Зидан го преодоля с удар от бялата точка.
 
Буфон има над 600 мача за Ювентус във всички турнири и държи куп рекорди, сред които и най-много минути без допуснат гол в Серия "А" – 973. Серията му приключи с гол от дузпа на нападателя на Торино Андреа Белоти. "Старата госпожа" пък спечели градското дерби с 4:1.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
5
 
! Отговори
Владислав Стоянов преди 7 години
Надут пуяк. Манолев му вкара гол от 31.415926 m - не го хванал, пречели му защитниците ...Местя си го в другия .
3
0
 
6
 
! Отговори
преди 7 години
Един от малкото вратари които ми харесваха ,но напоследък започна да се оказва влиянието възраст и прави грешки ,но името работи за него ПОВЕЧЕ ОТ ГРЕШКИТЕ МУ -ВСЕ ОЩЕ .
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най добрият и постоянен вратар когото съм имал удоволствието да гледам!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъжно! Още един голям ще окачи бутонките. :(