Официално: Стадионът на Левски има ново име

Даниел Боримиров стана втория главен акционер на клуба
14 фев 2017 16:15, Веселин Коларов
27
Официално: Стадионът на Левски има ново име
Снимка: Levski.bg

Стадионът на Левски ще се носи името "Vivacom Арена ГЕОРГИ АСПАРУХОВ" през следващите шест години, съобщават от клуба.

За да бъде сключен договорът между телекома и футболния клуб, Спас Русев прехвърли част от своите акции на Даниел Боримиров, който в момента съвместява длъжностите спортен директор и шеф на школата. Бившият халф на Левски вече е вторият по големина акционер в клуба. 

"Ние никога не забравяме носителите на синята вяра като Георги Аспарухов Ц Гунди и няма да позволим той да бъде заличен нито от сърцата ни, нито от стадиона ни, защото умеем да обичаме, да помним, но същевременно не спираме да вървим напред! Обръщаме се към вас, за да ви съобщим, че пътят напред, освен доверие, желание, дръзновение и синя любов, изисква отговорни и смели решения, за да ни има. Тези решения не са свързани със заличаване на името на патрона на нашия стадион и категорично искаме да опровергаем спекулациите, които вече се появиха в някои медии. 

Стадионът ни с гордост носи името на легендата Георги Аспарухов - Гунди и ще продължава да го прави. Това, което ще се промени е, че ПФК Левски предостави възможността на своя генерален спонсор "Българска телекомуникационна компания" да постави името на своята търговска марка VIVACOM на стадион "Георги Аспарухов" за период от 6 години. За срока на договора синият стадион ще се казва "Vivacom Арена ГЕОРГИ АСПАРУХОВ". За да преодолее всички пречки пред новия рекламен договор и избегне конфликта на интереси, като притежател на акции в БТК и Левски мажоритарният акционер г-н Спас Русев, в дух на приемственост и вяра в синята идея предостави на една от сините легенди - Даниел Боримиров, прославил Левски и България част от своите акции, превръщайки го в следващия по големина акционер в клуба", съобщават от клуба.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
20
 
16
 
! Отговори
ЦСКА преди 7 години
Лека -полека май името на Гунди ще отпадне,а ? А кога ще връщаме 20 000 000 на държавата ?
2
4
 
13
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Да няма само след време криминални разборки за акциите !
1
1
 
30
 
! Отговори
Аба преди 7 години
Полека-лека Таки ще стане собственик на Левски май.