Левски 100% ще играе бараж за Лига Европа

Ситуацията с ЦСКА-София не променя регламента в Първа лига
31 май 2017 11:30, Веселин Коларов
36
Левски 100% ще играе бараж за Лига Европа
Снимка: Bulphoto.com

Левски на 100% ще играе в баража с Верея, за да си спечели място в квалификационните кръгове на Лига Европа. Спортно-техническата комисия към БФС изчаква да се изиграят и последните три мача от Топ 6 на Първа лига довечера, за да обяви официално това. 

Ситуацията около ЦСКА-София и решението на УЕФА да не допусне „червените" до участие в турнирите, които тя администрира, не влияе на регламента, по който миналото лято бе решено да се проведе първенството. „Сините" вече са информирани и за това не разпускат основните си футболисти, въпреки че двубоят с Черно море днес е протоколен и единственото, което може да промени, е позицията на „моряците". При успех на „Герена" тимът на Гонзо може да се изкачи на пето място за сметка на Локо (Пд), от който в момента изостава с три точки, но има предимство от един гол в баланса на преките двубои. Условието е „черно-белите" да загубят гостуването си на Лудогорец. Ударът за Левски от загубата от ЦСКА-София с 0:3 в последното дерби се подсилва още повече, защото, независимо от спирането на „червените" от участие в Европа за три сезона, класирането в Първа лига не се променя. А според Наредбата за провеждането на първенството „последният, получил право за участие в Лига Европа, трябва да играе бараж".
 
Правилата на вътрешния шампионат не зависят от условията за лицензиране в УЕФА и за това СТК няма как да отчете официалното становище от Нион за ЦСКА-София и да допусне до бараж четвъртия в крайното класиране на Първа лига. Предварителните очаквания бяха, че след като победителят в турнира за Купата на България не е някой от първите три в първенството, именно следващият ще се яви на баража заради казуса с Хибрида. Така изглеждаше по-справедливо предвид спортните резултати през цялата година. Сега обаче се оказва, че триумфът на Ботев усложни ситуацията за Левски и в същото време е на път да облагодетелства Дунав, който е най-близо до спечелването на четвъртото място. Парадоксалното е, че „драконите" или при изненадваща развръзка довечера - Локо (Пд), ще вземат евровиза директно, без пресявка. Това ще стане, след като изтекат всички срокове за обжалване от страна на ЦСКА-София.
 
Дори такова официално да не е предприето, възможността да се случи изисква от СТК да спазва стриктно предварителния регламент, а според него при така развилия се сезон третият в Първа лига трябва да се изправи срещу седмия и да определят кой ще участва в евротурнирите. Впоследствие мястото на „червените" ще заеме следващият в класирането с лиценз за Европа. При евентуално поражение на „сините" в неделя обаче няма как те да играят в Европа. От БФС обясниха, че загубил бараж не се допуска. Нито пък е възможно организирането на нов бараж между загубилия от Левски - Верея и четвъртия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Левски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
13
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Тия в така наречения ни футболен съюз изглежда ги избират с конкурс за малоумие.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ваши е обор е вечно губещ. Почитателите на губещите са загубеняци. Вечно вторитите, както някой писа преди мен не са падали само от отбор на пингвинте от Южния полюс. Приятна разходка на лято, и да не губите с много!
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селяните акоползват името на селищетосе и един зрител няма да имат.
8
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и да падат, но са си нашия отбор. СвинскитеГмо нямат думата по въпроса. Предатели!
7
6
 
3
 
! Отговори
до Палячо вековенъ преди 6 години
Левски е на доста повече от век бе подуянец. Литекс ли ви би, Етрополе ли? Клоуни сте били и колкуни ще си останете.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До предишния - номер 5какво ЦСКА сънуваш. ЦСКА фалира и вие феновете на ЦСКА не само, че не я спасихте, ами я предадохте и станахте фенове на друг нов отбор.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Левски Вековенъ им е виновен, на измислените оранжеви свинюгии от цицика-София +лоич+ еполе. Квичкайте на воля, Коледа иде!
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно ли подуянци са втори по втори места, след Хонвед Будапеща?
3
9
 
9
 
! Отговори
ГМО преди 6 години
Цесека с тире отнесе с. Подуяне!
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче играещите на Герена, и да падат пак на екскурзии ходят, а? Хитреци! Време им е да падната от пингвините на Южният полюс. Май само там не са губили мач.
1
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подуяне ще игаре бараж, не Левски. Не се научихте, ей! Много ме е яд, че не са Втори, третите.