Синдикът на ЦСКА разпределя милионите от търга до месец

Той бе спечелен от фирмата на феновете на ЦСКА-София "Ред Енимълс"
7
Синдикът на ЦСКА разпределя милионите от търга до месец
Снимка: Булфото, архив

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева почти сигурно ще е готова до края на месеца с разпределението на парите от продажбата на активите на фалиралото дружество, пише "Тема Спорт".

Търгът бе спечелен от фирмата на феновете на ЦСКА-София “Ред Енимълс”, зад която стои Гриша Ганчев. Нейната оферта бе в размер на 8 милиона лева.

“Сметката ще бъде готова до края на месеца. Напълно възможно е това да се случи в този срок. Дотогава няма как парите да бъдат преведени. Най-големият процент ще отиде към кредиторите на първи ред, те са обезпечени и имат привилегия (б.а. - НАП и Инвестбанк)”, коментира Милева.

“Няма как всички кредитори да бъдат удовлетворени. Не може да се случи . Как да покрием 25 милиона с 8? Не е възможно, иначе с най-голямо удоволствие бих го направила. Така че ще има и неудовлетворени кредитори, както и частично удовлетворени”, добави синдикът.

“Парите ще се разпределят по реда на класовете кредитори, които са общо 6. Поред и докъдето стигнат парите. Всичко е въпрос на изчисление, което не се прави никак лесно. Всичко трябва да бъде много прецизно, Максимално бързо се опитваме да приключи процедурата, защото кредиторите започнаха да звънят и да питат какво става. Видяха, че ще има пари и изведнъж се заинтересуваха много от развитието на процедурата. Така че това, което зависи от нас, гледаме да го свършим в най-кратки срокове. А после ще чакаме и това, което зависи от купувача - да си изпълни задължението и всички да сме доволни”, коментира още Милев.

Тя добави, че “Еко Депозит Солюшънс” има молба в съда да си върне задатъка, такава е подал и Никола Газдов, който също иска да оттегли капарото си.

Така “в играта” освен офертата на “Ред Енимълс” остава най-ниската подадена - на “Интегрис Лаб” в размер на малко над 2 млн. лева. Ако по някаква причина “Ред Енимълс” не преведе парите, то се приема втората най-голяма оферта. Предложението на “Еко Депозит” бе за 3 милиона, а на Газдов - за 2.5 милиона.

Още спортни новини четете в Gol.bg


7
Още по темата: ЦСКАтъргсиндик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Бате Сашо преди 3 години
До гого

Мислех да дам плюсче, ама щях да прецакам получилия се класически резултат- 7:2.
6
0
 
0
 
! Отговори
Бате Сашо преди 3 години
Мислех да дам плюсче, ама щях да прецакам получилия се класически резултат- 7:2.
5
1
 
0
 
! Отговори
tt преди 3 години
ще си разпредели на нея едно милионче и ще даде базите и емблемата. друг пари няма да види.
4
1
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
Вятър и мъгла са тия милиони !!! Двамата дебели окрадоха 4 000 000 000 000 от КТБ...
3
3
 
0
 
! Отговори
naco преди 3 години
А,до сега,КАКВО е правила????
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя може и да е готова, но решението се обявява в съда и следващите 14 дни може да бъде обжалвано.. нещата отиват най-рано към Коледа..
1
3
 
8
 
! Отговори
гого преди 3 години
мн важно, 4 милиарда от КТБ намерете,не пършивите милончета на загиналото ЦСКА