Алегри за обидите на Дибала: Всичко е наред

Треньорът на Юве обясни защо е извадил перлата на "старата госпожа" срещу Удинезе
25 окт 2017 14:20, Веселин Коларов
0
Алегри за обидите на Дибала: Всичко е наред
Снимка: Reuters

Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, опроверга слуховете за скандал с Пауло Дибала.

След успеха с 6:2 над Удинезе, медиите на Ботуша гръмнаха с новината, че перлата на "старата госпожа" е отправила обидни реплики към тактика от Ливорно след смяната си с Дъглас Коста.
 
"Няма никакъв проблем между нас", категоричен беше Алегри, след което обоснова решението да извади аржентинския техничар от игра. "Имахме нужда от бърз футболист по лявото крило, за да играем на контри. Нападателите са на терена за голове, но има периоди, в които не вкарват в няколко поредни мача. В такива моменти най-важното е да продължат да се раздават", добави Алегри, относно головата суша, която налегна голмайстора на Юве в последно време.
 
Дибала изпусна две решаващи дузпи в заключителните минути на мачовете с Аталанта (2:2) и Лацио (1:2) и няма попадение в последните 5 срещи на "бианконерите". За последно той беше точен при успеха с 4:0 над Торино, когато наниза два гола.
 
Относно днешния мач със СПАЛ от 10-ия кръг на Серия "А" Алегри заяви, че ще даде почивка на Джанлуиджи Буфон и Джорджо Киелини, докато Дибала, Коста, Алекс Сандро и Гонсало Игуаин ще стартират срещата. Матиа Де Шилио се завръща в групата на Юве след контузия, но още не е готов за игра. "Клаудио Маркизио е здрав, но не е в кондиция за 90 минути", добави Алегри.
 
Той похвали и съперника на Юве, където започна треньорската му кариера. СПАЛ е вторият отбор на Алегри, като води тима в Серия "С1" през сезон 2004/05, след което постепенно започна да се издига. "Играят атакуващ футбол и винаги създават проблеми. Този двубой за нас е като всички останали – за три точки. Трябва да се върнем към победите в Торино", каза още Алегри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари