Великият Буфон: В събота е последният ми мач за Юве!

Легендата не изключва да играе още година, но за друг отбор
17 май 2018 14:52, Веселин Коларов
16
Великият Буфон: В събота е последният ми мач за Юве!
Снимка: Reuters

Един от най-добрите вратари в историята на футбола – Джанлуиджи Буфон, официално обяви, че напуска италианския хегемон Ювентус. 

Легендата заяви, че в събота при домакинството на Верона ще е последният му мач за "бианконерите", но не разкри дали ще спре с футбола. Не е тайна, че аржентинският колос Бока Хуниорс му предложи договор за една година, а кавалерът на "Старата госпожа" ще обяви бъдещето си следваща седмица. 
 
"Бих искал да благодаря на президента на Ювентус. За мен той е повече от това, тъй като през годините изградихме уникални отношения и ни свързва истинско приятелство. За мен е чест да съм тук до теб", обърна се Джиджи към Андреа Аниели на днешната пресконференция.
 
"В събота ще е последния ми мач за Ювентус. Вярвам, че това е перфектният начин да приключа това невероятно приключение. Андреа е информиран със случващото се около мен. Разчитам на неговите съвети. До преди 15 дни той беше наясно с мнението ми, че искам да спра да играя, но сега има някои нови предложения. Най-интересното предложение за извън терена е от Андреа. След мача в събота, през следващата седмица, ще взема крайното решение", каза още легендата.
 
След мача с Верона торинци ще получат историческото си седмо поредно Скудето, като Буфон беше неразделна част от великия успех на шампионите. Буфон дебютира в Серия "А" точно преди 17 години и 295 дни – на 19 ноември 1995 г. при равенството 0:0 между Парма и Милан. Той държи рекорда за най-много минути без допуснат гол в калчото – 974 и има 300 "сухи мрежи" в 655 мача за Юве. Вратарят обаче няма да подобри постижението на Паоло Малдини за най-много срещи на Ботуша – 639 срещу 647.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
sport преди 5 години
До БългаринРоналдо ли, този дето му трябваха 2 дузпи срещу Лудогорец, че да вкара гол? Този Роналдо ли? Както вероятно се сещаш, всеки един има своите лоши моменти. Роналдо е ***, но и много талантлив. Също така всеки си има своя зъл гений. Та с тези приказки, на селския мегдан може и да изпъкваш, но мисли преди да пишеш.
9
2
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
Благодарея ти Джиджи !!ти си Велик човек :) !
8
12
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Колко е "велик" може да каже най-добре Роналдо, който го направи смешен не един път!
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от най-великите за всички времена в на-великата игра!
6
3
 
8
 
! Отговори
Grande Buffon преди 5 години
Ти целия си двусмислен и недодялан. По-добре не пиши повече.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли последен ?
4
6
 
16
 
! Отговори
Ям заленчуци и копър преди 5 години
Голям вратар , истинска емблема на Старата госпожа.Жалко, че заради тазпи постоянна съдийска подкрепа в Италия не успя да вземе нищо в Европа.
3
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велик е друг път /
2
11
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Велик е, и то доста. Не като Гошо Петков...отмъстителя
1
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KRIVOGLEDIAT GALFON.