Меси и компания се изплашиха от... палестинци

Аржентина отмени контролата си с Израел след заплахи
8
Меси и компания се изплашиха от... палестинци
Снимка: БТА

Националният отбор на Аржентина се отказа от приятелската среща с Израел, която трябваше да е последна преди старта на Световното първенство по футбол. Причина стана заплахи от страна на Палестина.

Според вестник "Мундо Депортиво" южноамериканците не са заминали за Йерусалим за мач с домакините от съображения за сигурност. Почти сигурно заради пропадналата проверка Лео Меси и компания ще изиграят още една контрола в Барселона, която ще бъде част от подготовката им за участие на Мондиал 2018.

Мачът трябваше да се играе в събота в Хайфа, но беше преместен в Йерсуалим от местните футболни власти. Той пропадна най-вече заради международния проблем, предизвикан от американския президент Доналд Тръмп с признаването на града за столица на Израел.

Двубоят беше определен от президента на Палестинската футболна асоциация Джибрил Раджуб като "политически инструмент". Раджуб дори призова всички арабски и мюсюлмански фенове публично да запалят фланелки и снимки на Меси, ако той вземе участие в мача.

Както е известно, Световното първенство ще се проведе от 14 юни до 15 юли. Аржентина е в Група D заедно с Исландия, Нигерия и Хърватия.

Още новини преди старта на Мондиал 2018 четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Гуру преди 5 години
Нормално е Меси да се плаши.Уж спортът е послание за мир/дружба,а палестинските гадове какво правят?Постоянно дразнят Израел.Ако палестинците имаха силата на Израел-отдавна да са го унищожили.Добре,че Израел е разумен....иначе нямаше да има палестинци,които да заплашват Меси.Ако палестина спре да воюва ще настъпи мир!Ако Израел спре да воюва...ще изчезне.Палестински ***-проклета да вине семката!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Гуру преди 5 години
Палестинците са терористи-показват го във всеки един момент.И ако сега не подкрепим духом Израел(иначе те сами могат да си помогнат)то тази палестинска чума ще ни превземе!Арабите не са като нас-трябва да си седят на място-да не ни се бъркат,както и ние на тях-да си седят в пустинята и да си бият жените!При нас е цивилизация!
6
3
 
4
 
! Отговори
Dr.mengele преди 5 години
...MESSI E SYMBOL NA MIRA.....NEDEY IDVA V IZRAEL.......TUK UBIVAT....
5
3
 
4
 
! Отговори
Dr.mengele преди 5 години
...IZRAEL NEMOJE DA OZAPTI MALKITE PALESTINCHETA....A KAK STE OPAZI MESSI?...BRAVO NA ARGENTINA.....IZRAEL NE ZASLUJAVA TAZI CHEST.....DOSTA NEVINNI UBIHA...
4
3
 
4
 
! Отговори
do 1 преди 5 години
Точно както привържениците на Тръмп и сие се изразяват. Да няма нещо родно, общо между евроцървула и американския *** (red neck)?
3
0
 
14
 
! Отговори
Съдията преди 5 години
Юдаизмът също е много мирна религия.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как да не ги подкрепиш палестинците с такива хубави инициативи дето мислят "всички арабски и мюсюлмански фенове публично да запалят фланелки и снимки на Меси"
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исляма е мирна религия, стига да правиш каквото кажат мюсюлманите, иначе почва клане и палене