Световно пред телевизора: Българинът – за Германия

Повечето нашенци ще гледат срещите от Мондиала вкъщи
11 юни 2018 12:07, Красимир Ангелов
44
Световно пред телевизора: Българинът – за Германия
Снимка: Reuters

Пред телевизора, с бира в ръка, стискащ палци за най-големите футболни сили. Така ще изглежда българинът в следващия месец, докато тече световното първенство по футбол в Русия.

Близо половината българи (46%) ще гледат предстоящото Световно първенство по футбол. Сходен дял (47%) декларират, че няма да го гледат. Съвсем очаквано има съществена динамика в разбивката по пол, като 80% от гледащите ще са мъже, сочат данните от проучване на изследователски център "Тренд", по поръчка на "24 часа", посветено на нагласите на българите към предстоящото Световно първенство по футбол.

15% от пълнолетните българи декларират, че ще гледат почти всички мачове от световното, а 20% заявяват, че ще следят повечето мачове.

И след като нашият национален отбор пропуска пореден голям футболен форум, българите ще подкрепят в по-голяма степен футболните отбори от европейските държави – Германия (12%), Испания (11%), Англия (9%). Едва на четвърто място по подкрепа е отбор от Южна Америка – Бразилия с 6%.

Домакините на световното първенство – Русия, пък ще бъдат подкрепяни от 5% от българите.

На въпрос кой според тях ще спечели Световното първенство, големият фаворит на нашенеца е Бундестима. 12% смятат, че Германия ще спечели, 8% смятат, че това ще е Испания, други 8% Англия и Бразилия.

Българите предпочитат в най-голяма степен да гледат мачовете от Световното първенство "вкъщи с приятели" (16%), а 13% предпочитат това да е "вкъщи със семейството". Всеки десети пък декларира, че предпочита да гледат мачовете в "заведение с приятели".

Заведението е избор в по-голяма степен на най-младите (18-29 г.), което е обяснимо с това, че това са хората с по-малко семейни задължения и по-динамичен начин на живот. 

7 % пък от анкетираните заявяват, че ще следят мачовете от Световното сами от вкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Симпатизирах на Испания, но след това което направи Рамос - НЕ
36
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До екипен 38Прав си, исландците направиха добър отбор и направиха фурор в квалификациите, но смятам, че на турнира няма да преодолеят групата, все пак ще се изправят срещу хърватите и аржентинците. Най-големият им проблем ще е липсата на опит и исторически успехи. Но както казваш, нищо не се знае... това е магията на футбола! :)
35
0
 
3
 
! Отговори
екипен преди 5 години
объркани в спорове кой е по велика индивидуалност сякаш забравяме, че на терена са 11 + 3.....а викингите от ледения остров съвсем ги забравихме.....аре да пресмятаме пилците наесен
34
3
 
2
 
! Отговори
Do 33 преди 5 години
До ?Абе, man...прегледай мачовете на Германия от всички последни първенства- световни и европейски и след това отново кажи, че са скучни.Сигурно си някой фен на футбола тип- Бразилия/Барселона.
33
1
 
5
 
! Отговори
црън арабин преди 5 години
Само Сенегал, лейдис енд жентълменс!
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Испания няма как да има повече фенове от Англия!
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Роналдо + Меси + Марадона < КРОЙФ !!!?По-голяма тъпотия можеше ли да измислиш?
30
7
 
7
 
! Отговори
? преди 5 години
Обръкан народ лие българския ,дори и във футбола предпчитат Германия с техния скучен и методичен футбол .Има нещо гнило в народа ни-да !
29
3
 
3
 
! Отговори
Спортист преди 5 години
За да си 1 трябва да се водач...ФЮРЕР на отбора...вс. да вървят по тебе и ти да ги вдъхновяваш! Такива бяха Стойчков...Марадона . СЕГА 1 е РОНАЛДО...а МЕСИ е ГЕНИЙ !! А Роналдо + Меси + Марадона < КРОЙФ !!!
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Холандия !
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Италия!!!!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до edinНяма как да сравняваш спортисти от различни поколения. Няма как Марадона да го сравняваш с Меси, понеже няма как да кажеш че Мохамед Али би имал шанс срещу Дионтей Уайлдър или Антъни Джошуа даже 2 рунда прав. Все едно Бен Джонсън навремето да го сравниш с Юсейн Болт? Нали го оставя на 2 метра зад себе си на 100 метра. Бен Джонсън 9.79, Болт 9.58.Малко влез в час!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 27 edinВикаш Меси не е легенда за да се докосне до легендата Марадона?Че вече Лионел го определят за най-великият футболист в историята на футбола на 70-80% от легендите във футбола. Посочват именно Лионел Меси за най-великият в историята на тази игра.
24
0
 
8
 
! Отговори
edin преди 5 години
Аз не съм казал кой е по-добър от Меси и Марадона. Аз говоря за легенда в Аржентина!Прочетете внимателно и след това обиждайте....А пък за сравнение между Гонзо и Стоичков ... е все едно да сравняваш мерцедес със запорожец.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се гледа като не дават друго бразилия шампион
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това световно ще определи кой от Меси и Роналдо ще вземе в края на годината Златната топка за 6-ти път и ще дръпне по брой спечелени отличия пред другия с 1 отличие повече Засега са на кантар. Меси спечели титлата и купата на Испания и стана голмайстор на Испания, а Роналдо спечели ШЛ. Всичко зависи от изявите им на световното.Успех и на двамата !Няма нужда от спорове.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем било пълно с пусофили в България, хем са за Германия... Нещо збъркано има !
20
2
 
4
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Бразилия, Бразилия, Бразилия! Оле, олееее!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 5 То по твоята скапана логика има по-велики от Марадона щото са печелили световната титла повече от 1 път....примерно Роналдо Феномена, Пеле...
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До офффтопик5% за Русия са полово неопределени.