И без ВАР тези отбори щяха да продължат напред

"Марка" отчита, че само в 3 групи е щяло да има разместване
29 юни 2018 13:37, Веселин Коларов
14
И без ВАР тези отбори щяха да продължат напред
Снимка: Reuters

И без намесата на видео-асистент съдията същите отбори са щели да продължат напред на световното първенство, отчете вестник "Марка". Единствената разлика е щяла да бъде в позициите на тимовете в някои от групите. 

Критиките към новата система не са никак малко, след като според мнозина реферите разчитат твърде много на нея, а освен това в някои ситуации отново трябва да решават сами и това продължава да предизвиква полемики. 
 
Испанското издание изчислява, че само в 3 от групите е щяло да има разместване на позициите, което е щяло да доведе до различни съперници на отборите и различни места в схемата, в сравнение с настоящата. 
 
Това са групи В, С и D, като в първата Испания нямаше да бъде на първо място, а на второ, а победата щеше да е за Португалия. В последните мачове и на двата тима имаше участие на ВАР, но без системата те пак щяха да се класират. 
 
В трета и четвърта група е щяло да бъде същото, като Франция и Дания са щели да разменят местата си и съответно да играят срещу Хърватия и Аржентина, а не както е в момента. В група D пък шведите нямаще да са първи, заради получената с ВАР дузпа в мача с Корея и щяха да играят с Бразилия. Германия пак щеше да отпаде, а Мексико да бъде на върха и да играе с Швейцария. 
 
Всичко това със сигурност ще продължи да създава полемики и за в бъдеще, но по всичко изглежда, че от ФИФА не смятат да променят нововъведението. 
 

14
Още по темата: ВАРМондиал 2018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 7 месеца
Според мен тази система трябва да я има, по-скоро трябва да се прецизират обстоятелствата, при които да се използва и колко пъти по време на мача! А забелязвам, че едва ли не при всяко съдийско отсъждане всички играчи започват усърдно да очертават с ръце пред съдията телевизионни екрани...което е доста смешно! :)
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Тъмната стаичка" въобще не е толкова тъмна. СЪдията отива малко настрана, където може да гледа видеоповторения. На няколко пъти системата ВАР бе много полезна - дали топката е преминала цялаат голлиния или не е. Ако системата ВАР дейставше на световното 1966 нямаше да отменят гола на Германия срещу АНглия и Англия можеше да не спечели.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мача на ИРан и ИСпания в който съдите не пожела на няколко пъти да използва системата Вар бе изнервен от субективните оценки на съдията.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Във Теника имя ястребово око. Във волейбола има видеоповторение. Всики знаят ползата от тях.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А тая дузпа за сърбите с вар или с киреч трябваше да я свирят мафиотата
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ВАР е по-субективен и от субективното решение на съдията. Щом има "тъмна стаичка" и разни индивиди в нея то съвсем определено следва, че корупционната схема е налице.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
без ВАР знаем много добре какво беше
грешките бяха неминуеми, сега поне може да се поправят
телевизията вече е напреднала много и показва всички несъвършеснства на играта, които съдията няма как да видя на терена. А това напряга много.
7
1
 
7
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 7 месеца
Типично манипулативна статия ! Стига само факта , че точно от стаичката върнаха непризнатия гол и Германия се срина !
6
0
 
6
 
! Отговори
МЕТЕОР преди 7 месеца
Хм ,ако не беше отмеил дузпата за Сенегал съдията ,дали пък Колумбия въОбще нямаше да е на 1/8 финалите,имаше и други фамозни отсъждания на реферите които обръкаха групите,но не ми се рови из интеренета ,имаше и нежелание съдиите да гледат на екрана при Испания КОЯТО ПЪТУВАШЕ КАТО Германия. Най-печеливши са испанците,но Марка ,няма да пише за това-естествено.Испания спечели точки с Иран и с Мароко благодарение на VAR -затова след първия мач Йеро беше много доволен от VARa!Има и други .
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ze VAR is over, казали швабите
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вярно е - когато мачовете са предрешени, дали ще е ВАР или КИРЕЧ - резултата е все същия...
3
0
 
15
 
! Отговори
Бирено мече преди 7 месеца
Сашо Диков преди доста години използване ВАР!
- Асене, VAR-ни малко бе!
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Долу ВАР!
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами като не променя нищо защо го въведохте? Само за да има излишни харчове ли?