Трансферът на Роналдо - цъкаща финансова бомба

Всички страни по сделката с португалеца доволни
24
Трансферът на Роналдо - цъкаща финансова бомба

Трансферът на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус ще е финансова бомба. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Сделката нито ще е най-скъпата в историята, нито португалецът ще взима най-високата заплата сред футболистите. Но около нея е пълно с интересни събития. Още преди да е станала официално факт, цената на акциите на Юве се покачи с 22%. Adidas също ще спечели огромни суми, защото е спонсор на италианския клуб. Германската марка ще поеме и половината заплата на Кристиано в Торино", заяви гостът.

Той припомни, че петкратният носител на Златната топка има личен договор с Nike. "Това обаче няма да попречи на трансфера. Възможно е акциите на Nike да претърпят спад, но американската компания в никакъв случай няма да е на загуба. Само от кликове, постове и т.н. в социалните мрежи, генерира огромни приходи от Роналдо. Все пак и Реал играе с Adidas и нямаше никакви проблеми. Всички ще спечелят", каза още Коларов.

Той добави, че Nike е претърпял лек срив, след като Роджър Федерер подписа договор с Uniqlo. "Американците обаче продължават да държат правата върху инициалите му и швейцарецът играе с техни маратонки. Но това едва ли ще продължи дълго. Азиатската фирма ще плати на Маестрото 300 млн. долара за 10-годишния договор. За сравнение, през цялата си кариера Федерер е спечелил 116 млн. долара", каза още гостът.

Вижте видео от целия разговор по темата тук

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не е казал, че Меси взима заплата 40 милиона, а Неймар 37 милиона? Все Роналдо е виновен за всичко и го изкарват най-голямата лакомия, а нещата изобщо не стоят така. Просто свикнаха да го поставят в центъра на всяко събитие, защото знаят че повечето хора /изключвам България/ го харесват.
17
1
 
13
 
! Отговори
... преди 5 години
до 15: Ти наред ли си, сокър му казват само зад океана, ти ако се идентифицираш с американец му казвай сокър. Първо виж какво означават съкращенията ФИФА и УЕФА и тогава ми говори за футбол и сокър.
16
10
 
13
 
! Отговори
REAList преди 5 години
И ние, феновете на футбола, също сме изключително доволни от сделката - най-антипатичният футболист в историята, приключва с шансовете за отличия, финали, постижения и награди... Не и в Италия. Не и в Ювентус. Халал да са му милионите. Честито на всички ни!
15
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ...Роналдо получава пари, защото е известен. Повечето хора немогат да изредят имената на 10 сокър играча. В сокъра получават много пари най-известните а за другите, каквото остане. Аз неследя сокъра но съм чувал за Роналдо. Също и има разлика между футбол и сокър. Незнам защо в българия не я научиха хората.
14
0
 
18
 
! Отговори
оня преди 5 години
Значи с парите от КТБ щяхме да си подсигурим всички клубни купи на земята. Тез дето ги окрадаха да се замислят поне сеир за народа да има..
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 - Ами "държавите" да се стегне и тя да си изкара прехраната. Аман от "въй тоз кви пари има, па другите немат". Има пазар за футбола, гледа се, генерира средства. Музикантите правят по милион на вечер, понякога, но преди 100 години, ако не бяха диригенти на аристократична подръжка, умираха от глад. Сега обаче, милиони дават пари, за да го слушат. Същото е и с футбола. Кво ? Да не правят пари, шото ти не МОЙШ ли ?
12
1
 
23
 
! Отговори
... преди 5 години
Откъде-накъде хора, които изкарват 500 лв на месец ще казват как да се харчат милионите на тези, които правят милиарди на година? Като иска някой да си купи Роналдо за 100 млн да си го купува, а тук драскачите казват, че трябвало да ги дадат на бедните държави. Изкарайте ги и ги давайте на бедните.
11
0
 
15
 
! Отговори
някой преди 5 години
до 6: След като няма да гледаш футбол, ще спреш ли да гледаш игрални филми и да слушаш музика? Или там звездите не взимат по 30 млн на филм/албум? Много ми е интересно защо всеки плюе футбола, ми то и Тайгър Уудс печелеше по 30 мнл на сезон, в бокса ги взимат на един мач, толкова печелят и най-добрите във Формула 1. Просто шоу-бизнес.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** защо пък К.Роналдо да не печели пари? Има си пазар, той е един от най-добрите в своята сфера и съответно печели големи пари - по-нормално и справедливо от това няма. А тези които гладуват да си напънат дупетата и мозъчетата, за да се нахранят, с лежане и вечно мърморене как другите са ти виновни, получават съответно мизерия, което също е логично и закономерно.
9
0
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Я знам един ,къде ,,трансферо,, му е 16 000 000 000...
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4-ти Не е алчността... А човешката завист почивен ден няма.
7
1
 
10
 
! Отговори
Гиньо Върбака преди 5 години
Тука въртим по- големи суми. Не си играем на дребно като някакви Роналдоси и Ювентуси.
6
11
 
11
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Заради това не гледам футбол. Не искам да съм част от това безумно печелене на пари докато има хора които гладуват..
5
2
 
26
 
! Отговори
тТт преди 5 години
Футболът умря някъде в началото на '00...
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алчността няма граници.
3
4
 
26
 
! Отговори
Спорта вече е пари преди 5 години
Преди време спорта беше култура, здраве и изграждане на ценности.Сега професионалните спортиси са най-големите лигльовци и гамени. Повечето от тях от прекомерни тренировки имат сериози проблеми още след 40-45 години.Аз с парите, който взимат цели държави могат да бъдат стабилизирани.
2
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тия милиони евра една държавичка може цела година да ядеа тия ги даеат на един човек
1
2
 
44
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
С всяка изминала година светът полудява все повече и повече...