Отпадането от ШЛ – финансов крах за Лудогорец

Разградчани пропуснаха да вземат големите бонуси
3 авг 2018 10:52, Веселин Коларов
21
Отпадането от ШЛ – финансов крах за Лудогорец
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Отпадането на Лудогорец от МОЛ Види във втория квалификационен кръг на Шампионска лига (ШЛ) ще има финансови последици върху българския клуб. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов. 

Той обясни, че разградчани продължават участие в Лига Европа (ЛЕ), но там бонусите от УЕФА са значително по-малки. "Сумарните премии в Шампионска лига са малко над 2 милиарда евро, докато в Лига Европа са 510 млн. евро. За отпадане от плейофите на ШЛ са 5 млн. евро, за класиране в групите на ЛЕ са 2,6 млн. евро. Това е достатъчно показателно", заяви гостът.
 
Той добави, че в Разград е пристигнала оферта за защитника Натанаел Пимиента на стойност 2 млн. евро. "Не е изключено бразилецът да бъде продаден, за да бъдат покрити част от пропуснатите бонуси. Освен това Лудогорец има равностоен негов заместник – Антон Недялков. Но въпреки всичко, няма как да се говори за финансови проблеми при шампионите", допълни гостът.
 
Той заяви още, че и миналото лято разградчани са направили голям изходящ трансфер, след като бяха елиминирани от израелския Апоел Беер Шева от Шампионска лига. Джонатан Кафу беше продаден на Бордо за рекордните за България 7 млн. евро.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Полезно за българския футбол, - на мача ЦЕКА - Анадолец да се взриви огромна тротилова шашка натъпкана с пирони, в съблекалните.
16
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Те боко и Волен затова искаха да го компенсират с 58милиона загубени от шл.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата са прости, Българите губим от това, че предателя Домусчиев трябва да плаща с нашите пари неуспехите на чужденците във феодалството си! Нещата са много по-зле от средновековите!
14
2
 
13
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Трябваше да подходят по-сериозно и в двата мача. Пропуснаха много положения в домакинството и бяха неубедителни като гости - нямаха много положения, Мисиджан си изкара два глупави жълти картона - първият за ненужен диспут със съдията преди изпълнение на пряк свободен удар, вторият за елементарен опит да излъже съдията за дузпа с падане и търсене на съприкосновение. При такова падане само легенда от ранга на Георги Кабаков и Волен Чинков би дал дузпа.
13
4
 
11
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Отпадане от ШЛ... ами то всеки ден не е Великден !
12
6
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Залези идват и над ядосани гелосани...
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половината българ*аците не били срещали фалшиви нУвини?! Ами тая нУвинЪ ква е БЕ????Заглавието едно а съдържанието СЪВСЕМ ДРУГО!!!
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за редник Киро ли да мислим, който гледа държавата да окраде. Да не дава пари за съдии, на перуки и отборът му ще е боеспособен и в Европа!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2 - в статия за пари, да хулиш смъртта на човек, невзависимо чий футболист е безспорен белег за оскотяване и чийто и фен да си, горко на отбора и дъражава с такива индивиди за граждани...
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм за автоматичното класиране на даден отбор в ШЛ ако е спечелил купата на дадена страна и спонсорите на този отбор трябва да платят такса от няклко милиона. Също и правото на участие в ШЛ трябва да има само отброра спечелил купата на България. Също и може да пуснат на стадиона играчи жени по потник и пола и така всеки отбор да е съставен от 50 процента мъже и 50 процента жени.
7
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не съм вярвал ,че ще се радвам от отпадане български отбор от евротурнирите!Изкуственото отборче на Домусчиев известен още и като ,,Киро гела"не заслужава подкрепата на никой българин!Били велика !Може ,в Делиормана ,щом отпадат от отборчето на Мол ,,Види" ,да се разтура фк Делиобратнов във ,,В" група
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичо Гошо - завинаги!
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле, направо ми е мъчно за Киро Гела.Пък и прездентът наложи вето на 58-те милиона, които тиквите се бяха приготвили да му подарят.
4
5
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
А твоите спасов или гг откъде си изкарват парите бе шмунгел....
3
6
 
26
 
! Отговори
Обединен около герб преди 5 години
Държавътъ ши плъти!
2
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лудогорец миналия сезон е плюс от 8.5 млн. евро от трансфери, освен Кафу, редакторчето да си провери и трансфера на Паломино в Аталанта.
1
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щях да питам, от колко часа беше юбилея на Гундарата?